Home made pizza met rucola

Homeno categoryHome made pizza met rucola

Met rucola kan je werkelijk alle kanten op. Rucola gemengd in een salade met andere slasoorten of door de pastasalade. Of rucola even met knoflook, pepertjes en ansjovis meebakken en door de spaghetti mengen. Natuurlijk ook op de boterham met kaas, óver de pastahap en vandaag op de pizza! Deze alleskunner zaait zichzelf ook nog eens makkelijk uit. Het is een ideale moestuinplant. Het kweken kan niet mislukken!

Recept Homemade pizza met rucola

Door , 8 oktober 2012

Pizza met rucola

Lekkere dunne pizza met mozzarella en rucola

Voorbereidingstijd en wachten:2 uur
Bereidingstijd:20 minuten
2 pizza’s

Dit heb je nodig

 • 400 gram bloem
 • zakje droge gist (7 gram)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels zout
 • 2 bollen mozzarella
 • olijfolie
 • pakje passata di pomodori
 • 2 eetlepels pesto
 • stukje grana padano
 • kappertjes en/of olijven
 • rucola

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het een elastische deegbal is. Laat het deeg twee uur rijzen op een warme plek. Rol met de deegroller twee ronde pizza bodems. Laat een uur van tevoren 2 bollen mozzarella, fijn geraspt in een paar eetlepels olijfolie weken. Smeer de pizzabodem in met tomatensaus (pakje passata di pomodori). Verdeel de mozzarella over de bodem en leg hier en daar een klodder pesto. Kijk vooral even in de koelkast wat je nog heb staan. Lekker experimenteren! Mijn koelkastbuit: olijven en kappertjes. En schaaf er ten slotte wat Grana Padano boven. Bak de pizza’s op de heetste stand (in ons geval 250 graden) van je oven in 15 tot 18 minuten gaar. Garneren met rucola.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.