Pesto van rucola uit de tuin

Homeno categoryPesto van rucola uit de tuin

De rucola staat er nog goed bij. Nachtvorst deert de planten niet. Het blad is alleen wel te stug voor de salade maar de smaak is er niet minder om. Rucola uit de tuin is veel scherper en pittiger dan de winkelversie. Peperachtig vind ik. Heel geschikt voor pesto. In een handomdraai haksel ik een zak rucola tot een paar eetlepels heerlijke pesto. In de koelkast een paar dagen houdbaar en goed in te vriezen.

rucola pesto
rucola in november

Recept voor pesto van rucola

Door , 14 november 2012

Rucola pesto

Van stugge herfst rucola maak je snel een pesto. Lekker door de pasta met citroen.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
2 personen

Dit heb je nodig

  • 2 handen rucola (100 gram)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • spaghetti

Zo maak je het

Vul een keukenmachine of blender met rucola. Ik pluk een groentezakje vol. Voeg 50 gram pijnboompitten, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, een teentje knoflook en olijfolie toe. Pureer alles tot een smeuïg geheel. Kook de spaghetti of andere pasta volgens aanwijzingen op het pak. Raps ondertussen de schil van een biologische citroen, schaaf wat parmezaanse kaas en rooster de rest van het zakje pijnboompitten. Doe alles bij elkaar. Met de kaas, pijnboompitten en wat rucola (uit de winkel) kan je leuk garneren. Ook lekker met gerookte kip.

 

Rucolastamppot

Je zou van november-rucola natuurlijk ook een stamppot kunnen maken. Past goed bij het seizoen! Een recept moet ik jullie verschuldigd blijven. Wij houden namelijk niet van stamppot en eten het nooit. Dus hier is een linkje naar de rucolastamppot van Janneke Vreugdenhil.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


Één reactie


  1. Goed idee om die stugge rucolabladeren te verwerken tot pesto. Ik ga toch nog eens kijken hoe de rucola er hier bij staat!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.