• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

14 november 2012 1 Reactie

Pesto van rucola uit de tuin

De rucola staat er nog goed bij. Nachtvorst deert de planten niet. Het blad is alleen wel te stug voor de salade maar de smaak is er niet minder om. Rucola uit de tuin is veel scherper en pittiger dan de winkelversie. Peperachtig vind ik. Heel geschikt voor pesto. In een handomdraai haksel ik een zak rucola tot een paar eetlepels heerlijke pesto. In de koelkast een paar dagen houdbaar en goed in te vriezen.rucola pesto rucola in november

Recept voor pesto van rucola

Door Marleen, 14 november 2012Rucola pestoVan stugge herfst rucola maak je snel een pesto. Lekker door de pasta met citroen.Voorbereidingstijd:10 minuten Bereidingstijd:10 minuten 2 personen
Dit heb je nodig
  • 2 handen rucola (100 gram)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • spaghetti

Zo maak je het

Vul een keukenmachine of blender met rucola. Ik pluk een groentezakje vol. Voeg 50 gram pijnboompitten, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, een teentje knoflook en olijfolie toe. Pureer alles tot een smeuïg geheel. Kook de spaghetti of andere pasta volgens aanwijzingen op het pak. Raps ondertussen de schil van een biologische citroen, schaaf wat parmezaanse kaas en rooster de rest van het zakje pijnboompitten. Doe alles bij elkaar. Met de kaas, pijnboompitten en wat rucola (uit de winkel) kan je leuk garneren. Ook lekker met gerookte kip.
 

Rucolastamppot

Je zou van november-rucola natuurlijk ook een stamppot kunnen maken. Past goed bij het seizoen! Een recept moet ik jullie verschuldigd blijven. Wij houden namelijk niet van stamppot en eten het nooit. Dus hier is een linkje naar de rucolastamppot van Janneke Vreugdenhil.0

Categorie: hoofdgerecht Tags: herfst, homemade, pesto, rucola

Vorig bericht: « Koekjes met pruimenjam
Volgend bericht: Borlottibonensoep »

Lees Interacties

Reacties

  1. Petra zegt

    15 november 2012 om 09:22

    Goed idee om die stugge rucolabladeren te verwerken tot pesto. Ik ga toch nog eens kijken hoe de rucola er hier bij staat!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2021 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring