Erwtenscheuten kweken

HomeTuinierenErwtenscheuten kweken

Het begint weer te kriebelen, ik heb zin om aan de slag te gaan in de tuin. Maar in januari valt er buiten nog niet veel te doen. Om binnenkort toch een salade met eigen groente op tafel te zetten, heb ik à la Alys Fowler een doos groene erwten in de supermarkt gekocht om erwtenscheuten te kweken. Dat gaat verrassend goed! De erwten lopen al uit en moeten nu snel in een pot aarde. Leuk!

Erwtenscheuten kweken, peashoots

Erwtenscheuten kweken

Doe de groene erwten in een bakje en dek het af met een stukje katoen. Spoel de erwten regelmatig met water. Giet het water steeds af. Het vocht dat achter blijft, is voldoende om de erwten te laten kiemen. Na een dag of drie beginnen de erwtjes wortel te schieten. Leg de erwten daarna op een laagje aarde.

Erwtenscheuten kopen

Erwtenscheuten zijn onder de naam Crazy pea (of salad pea) te koop bij Sligro. Op speciale foodmarkten komen ik erwtenscheuten steeds vaker tegen. En soms zijn ze ook te koop bij de toko.

Update

Van de erwtenscheuten heb ik een heerlijke salade gemaakt! Klik verder naar mijn recept Erwtenscheutensalade met sinaasappel en walnoten.


9 reacties


 1. Wat een goed idee! Ik vind dit wel wat voor de meidenclub!

  1. Dat gaan de meisjes vast leuk vinden. Olav riep vandaag met grote verbazing: de erwtjes komen uit! Het idee van een pak Hak zaaien, spreekt hem wel aan ;-)

 2. Haha ja leuk he, ik ben ook zo gek op die Alys Fowler, heb haar programma’s op de computer staan en kijk ze graag terug. Heb ook haar boek.
  Ik heb van de week maar wat brocolli-kers gezaaid op de vensterbank, want idd als de zon schijnt………

  groetjes Annemiek
  http://fruittuin.blogspot.com

  ps ik ga je blog toevoegen op mijn site, oke?

 3. […] weetje! Wist je dat je de scheuten van peulen en erwten ook kan eten? In de winter zet ik vaak een bakje met erwten in de vensterbak. […]

 4. Begrijp ik het goed: gebruik je hier diepvries erwten voor? zijn die niet helemaal ‘dood’gevroren?

  1. Nee, ik gebruik zeker geen tuinerwten uit het vriesvak! Bij de conserveren in de supermarkt is meestal ook een klein schap met droge bonen van Hak. Daar staat ook het doosje van de foto met groene erwten. Die moet je hebben!

 5. hvweezel

  Kan dit ook met spliterwten?

  1. Ik denk dat het geen goed idee is omdat spliterwten kapot zijn, in tweeën gesplepen. Ik verwacht dat de eigenschap om te kiemen, daarmee om zeep is geholpen. Maar het valt natuurlijk te proberen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.