• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

29 januari 2013 4 Reacties

Mini quiches met kip

Het foodblogevent daagt iedere maand foodbloggers uit om een recept te bedenken met een bepaald thema en daarover een blog te schrijven. Deze maand heeft Levine het onderwerp bedacht, creatief met kip. Dat heb ik geprobeerd! Ik heb hartige taartjes gebakken met gerookte kipfilet, pecorino en koriander. Een flinke smaakexplosie. En dan niet een grote quiche maar mini quiches. Weer eens wat anders!

quiche met kip

29 januari 2013
Marleen
20 min voorbereiding
40 min oven
6 stuks

Recept mini quiches met kip en koriander

Deze mini-quiches zijn leuk voor een brunch of buffet.

Mini-quiches met kip

Dit heb je nodig

  • 150 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 gerookte kipfilet
  • 100 gram pecorino
  • bosje verse koriander
  • 6 kleine taartvormen of 1 quiche vorm van ongeveer 22 cm

Zo maak je het

  1. Maak korstdeeg van 150 gram bloem, 75 gram roomboter en een eitje. Voeg een beetje water toe, ongeveer een eetlepel en wat zout. Als het deeg te droog is, gebruik dan wat extra water.
  2. Laat het deeg even in de koelkast afkoelen zodat je er makkelijker de vormpjes mee kan vullen.
  3. Klop in een grote kom 3 eieren en 150 ml slagroom. Voeg daarbij 100 gram geschaafde stukjes pecorino, gehakte koriander en een in kleine stukjes gesneden gerookte kipfilet.
  4. Vul zes vormpjes met het deeg en verdeel de vulling over de vormpjes.
  5. Bak in 40 minuten de taartjes in het midden van de oven op 200 graden. Tijd is afhankelijk van je eigen oven. Haal ze er eerder uit als je denkt dat ze al klaar zijn!
Tags: hartige taart, koriander, kip, makkelijk

 

quiche met kip

Lekker met een salade van erwtenscheuten en stokbrood.

0

Categorie: hartige taart Tags: foodblogevent, hartige taart, kip, tartelettes, winter

Vorig bericht: « Erwtenscheuten salade
Volgend bericht: Februari bureaubladafbeelding »

Lees Interacties

Reacties

  1. annemiek123a zegt

    29 januari 2013 om 16:37

    jeeee dat ziet er superlekker uit!! en ook die salade zag er prachtig uit…goed bezig hoor!

    Beantwoorden
  2. Marleen zegt

    30 januari 2013 om 11:06

    Dank je wel, Annemiek! Het was ook lekker maar erg machtig. We hadden er twee persoon. Voor mij was dat net iets teveel.

    Beantwoorden
  3. cookiecottage zegt

    2 februari 2013 om 09:38

    Mooie foto’s! En… ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Marleen zegt

    2 februari 2013 om 10:15

    @cookiecottage bedankt voor het compliment!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring