Middagje moestuin
Het is begin juni. Ik fiets naar de moestuin. Onderweg ruik het al, de geur van vlierbloesem. Ik vebaas me over een vlier die zich, bij de brug tussen de stoeptegels en het muurtje, heeft weten te nestelen. Ik heb met vriendin Marthe afgesproken. We gaan samen vlierbloesemchampagne maken en daarna eten. Thuis heb ik alvast wat picknick hapjes gemaakt. Salsa maro voor op brood en garnalenspiesjes met knoflook. De tuin ligt er mooi bij. Het vingerhoedskruid bloeit weelderig, bij de stokrozen zie ik de onderste bloemen in bloei staan. En tot mijn grote verrassing is de knop van mijn papaver open gegaan! Ik vul snel de kruiwagen met koud water en leg er een fles witte wijn in.

Recept Salsa maro
Dit heb je nodig:- vers geoogste tuinbonen
- olijfolie
- 50 gram parmezaanze kaas
- 30 gram pijnboompitten
- paar takjes verse munt
- teentje knoflook
- 3 ansjovisfilets
Zo maak je het
Dubbeldop de tuinbonen. Verwijder eerst de grote peul, kook vervolgens de grote bonen kort zodat je de bonen makkelijk open kunt maken. In de grote grijze boon zit namelijk nog een kleine groene boon. Doe de kleine, groen bonen in een keukenmachine of hakmolentje met een scheut olijfolie, de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, verse munt en drie ansjovisjes. De hoeveelheden zijn afhankelijk van je tuinenbonenoogst. Pas zelf de hoeveelheden naar smaak aan!* hoewel dit verhaal fictie is, zou het middagje waar gebeurd kunnen zijn en kunnen vrienden zich in dit verhaal herkennen.
0
Cool, als je nog eens iemand zoekt voor zo’n middagje eet- en tuinpret… ik hou ook van fotograferen en haken en heb net 3 boeken met Knifty Knitter patronen uit de VS besteld… 😉