De erwtenscheuten geven mij al weken een lentegevoel in de keuken. Het tuinseizoen lijkt al in volle gang te zijn. Het frisse groen is eetbaar en ik kan steeds wat oogsten. Van de laatste bos erwtenscheuten heb ik een doperwtensoep gemaakt.
Astrid reageerde op mijn erwtenscheuten pesto recept en gaf tips voor soep:
Ik bak de groente altijd wel even zachtjes aan om de smaak te optimaliseren. Maar ik heb laatst ook zoiets gemaakt van tuinerwten met daarbij wat kruiden en groenten en dat leek wel heel erg op snert zonder worst.
Met mijn lentegevoel heb ik helemaal geen zin in snert. Ik wil een lekkere frisse lentesoep. Door gember, verse koriander en citroen toe te voegen probeer ik de Nederlandse snert smaak te vermijden. De soep is zoetig door de erwtjes en het citroensap geeft een fris accent. De pepercrème is fris en pikant tegelijk, heel lekker.
Meer over erwtenscheuten
- Zo kweek je zelf erwtenscheuten
- Erwtenscheutenpesto voor pasta
- Salade met sinaasappel, walnoot en erwtenscheuten
Geef een reactie