Pastinaak taartjes met aardappel

HomeReceptenVoorgerechtPastinaak taartjes met aardappel

Onder een aantal foodbloggers is het idee ontstaan om te foodblogswappen. Blogswappen houdt in dat we een recept van een ander foodblog koken. Ik heb een recept uitgeprobeerd van Uit Pauline’s keuken. Ik ken Pauline al een tijdje via Instagram, de app op je telefoon waarmee je foto’s kan bewerken en makkelijk met anderen kan delen.
Pauline blogt ruim twee jaar over eten en heeft een divers scala aan recepten op haar website staan. Wat denk je van Bieten risotto of Pastasalade met maangedroogde tomaten. Van gnocchi met wilde tomaten tot een Charlotte Russe met rood fruit, de variatie lijkt eindeloos. Haar receptenindex heeft een apart stuk met vegetarische recepten met lekkere groenten. En allerlei lekkere zoetigheden met veel fruit. Ik vind haar How to’s erg handig, ze legt bijvoorbeeld stap voor stap met duidelijke foto’s uit hoe je karamel kunt maken. Neem eens vooral een kijkje op haar website!

Pastinaak aardappeltaartjes

Van Pauline’s site heb ik natuurlijk een recept gekozen met groente uit de tuin. Zo aan het begin van de lente beperkt dat gelukkig het aantal recepten, want anders had ik écht niet geweten welk recept ik had moeten kiezen. Met pastinaak uit de tuin heb haar Pastinaak-aardappel taartjes gemaakt. Het is een aardappelgratin gerecht in de vorm van 12 kleine taartjes.

Pastinaak aardappel taartjes

Recept pastinaak taartjes met aardappel

Door Marleen,25 maart 2013

pastinaak taartjes metaardappel

Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd:25 minuten

Dit heb je nodig

 • 1 pastinaak van ongeveer 15 cm
 • 3 biologische aardappelen
 • 2 tenen knoflook
 • 200 ml slagroom
 • verse tijm (mijn toevoeging)
 • 100 gram oude kaas
 • zout en peper
 • muffin bakvorm

Zo maak je het

Was en schrap de pastinaak. Schil de aardappelen of was de aardappelen (als je net als ik, geen zin hebt om aardappelen te schillen). Snij de aardappel en pastinaak in dunne schijfjes. Haal de schil van de knoflook en plet ze even met het helft van je mes. Doe de schijfjes in een pannetje met slagroom, knoflook en zout en peper. Kook de aardappel en pastinaak in 10 minuten gaar. Vul de muffinvormpjes met de aardappel en pastinaak. En giet er de room over. Bestrooi royaal met oude kaas en bak de taartjes in 20 à 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden lichtbruin.

Pastinaak taartjes met aardappel

We hebben gesmuld van de pastinaak aardappeltaartjes en tijdens het eten werd mij verzocht vooral meer pastinaak te zaaien!

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

4 reacties


 1. Ona Pona

  Oh, wat zien deze er heerlijk uit. Dit recept ga ik toch ook eens proberen te maken, want ik ben dol op pastinaak

 2. Dank je wel Marleen voor het leuke stukje. En je taartjes zien er echt fantastisch uit. Groetjes Pauline

 3. Wat ziet dat er lekker uit!! Mooie foto.. en ik ga ook maar gauw de blog van Fatima bekijken. Daar komen blijkbaar ook lekkere dingen vandaan..

 4. […] Bekijk het recept hier. […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.