Liebster award

Van Duizenden1dag kreeg in de Liebster award. De award is een manier om nieuwe en/of minder bekende blogs onder de aandacht te brengen. Dat Martine de moeite heeft genomen om de prijs uit te loven, vind ik leuk! Dank je wel, Martine! En ik heb niet alleen een prijs gekregen, Martine heeft mij ook vijf vragen gesteld. De vragen heb ik geheel naar waarheid beantwoord, opdat jullie de blogger achter Eten uit de volkstuin wat beter leren kennen.

Wat is je lievelingsrecept?

Kip Csarda, ons familierecept. Mijn vader maakte het vroeger op mijn verjaardag. En later, toen ik op kamers woonde en thuis kwam met mijn was, verwende hij mij door Kip Csardas (die s is in de loop der jaren eraan vast geplakt) op tafel te zetten. Het recept komt uit Het Groot Seizoenenkookboek uit de jaren zeventig. Het boek is intensief gebruikt, de omslag is flink beschadigd en het staat inmiddels in mijn kast. Hoog tijd dat ik het zelf ga maken, nostalgie. Kip Csarda is een gerecht met kipfilet en een roux van paprika. Oorspronkelijk aten we het rijst maar later werden dat ovenfrites!

In welk land zou je het liefst kookinspiratie opdoen?

Frankrijk, zonder enige twijfel. En dat doe ik ook regelmatig, tijdens vakanties. En jaarlijks rijden mijn zus en ik richting Lille. Net over de Franse grens laden wij bij de Auchan de auto vol met heerlijke, franse lekkernijen.

Wat zou je graag willen bereiken/kunnen op kookgebied?

Een drie tot vijf gangenmenu voor een man of acht koken. Maar ik vrees dat ik er te chaotisch voor ben. Een buffet of high tea voor een grote groep kan ik wel. Maar de handigheid om de gangen netjes na elkaar op te dienen, bezit ik niet. Het lijkt mij supergaaf om dat wel te kunnen.

Wat is het meest vreemde dat je ooit gegeten hebt?

Fleischkäse. Onderweg, ergens in Duitsland. Diep in de nacht. In een wegrestaurant met een desolate parkeerplaats. Ik begrijp nog steeds niet hoe we dat in vredesnaam hebben kunnen bestellen. Het nachtelijke uur geldt niet als excuus.

Wat is je grootste blunder op kookgebied?

Oh, ik blunder regelmatig! Recent nog. Ik wilde karamelsaus maken maar ik deed de boter er te vroeg bij. Het resultaat was een harde, brokkelige toestand. Wat ik me ook nog goed kan herinneren is de spinazietaart. Ik verzuimde het vocht uit de spinazie te drukken. Het resultaat was een soort pastasaus in een springvorm. Mijn gasten hebben het zonder mopperen gegeten, onbegrijpelijk! Maar het toppunt is een linzengerecht van Nigella Lawson dat ik op mijn trouwdag heb klaar gemaakt voor mijn familie. Ik was zeven maanden zwanger en probeerde te veel linzen in een te kleine pan, gaar te krijgen. Uiteindelijk hebben we wel iets eetbaars geserveerd. Geloof ik.


In het zonnetje

Ik wist niet goed of ik de award ook zal doorgeven. Er zijn veel blogs waar ik regelmatig langskom maar er zijn een paar blogs die ik altijd even lees. Die wil ik graag in het zonnetje zetten!

In de keuken
Manon maakt heerlijke vegetarische gerechten en wonderschone foto’s. De taarten, muffins en andere zoetigheden zien er altijd perfect gebakken uit, knap! En vaak schrijft Manon ook iets nog over de oorsprong, geschiedenis van het gerecht.

Lepeltje liefde
De kookblog van Lies staat vol met verrassende, vegetarische recepten. De aanstekelijke schrijfstijl en de prachtige foto’s zorgen ervoor dat je meteen de keuken in wilt rennen om ook zo’n lekker gerecht te maken.

ForWart
Een persoonlijk blog over de kleine en alledaagse dingen in het leven van mijn vriendin Frouckje. Met een scherp observatievermogen beschrijft ze haar leven in een prachtwijk aan de rand van Utrecht. Een blog over kunst, knutselen, Kanaleneiland en katten!

Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie de award doorgeven en mijn vragen beantwoorden.

Mijn vragen aan jullie

  1. 30 april 2013, de kroning! Wat zou jij koken voor de happy few?
  2. Wat is je favoriete (kook)boek?
  3. Couscous of quinoa?
  4. Wat is jullie familierecept?
  5. Welke kunstenaar, fotograaf of chefkok inspireert jou?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.