Het is weer raapsteeltjestijd! En ze lijken bezig met hun come-back! In de Delicious. van deze maand staat een artikel over raapsteeltjes. In de tuin zaai ik het al jaren en ik kijk er ieder jaar weer reikhalzend naar uit. Na alle winterse pastinaken, wortelen en aardperen, is het de eerste lentegroente, die ik kan oogsten. Weer de frisse en groene blaadjes snijden. Traditioneel eet je het als stamppot, rauw als andijviestamppot. Maar er is veel meer mogelijk met de raapstelen. Wat dacht je van kort stomen en verwerken in een salade of in een hartige taart. Natuurlijk ook raapsteeltjes-pesto of saus. Daar heeft Marjoleine de Vos een lekker recept voor: Raapsteeltjessaus, Zo zacht als berkenblaadjes. De smaak van de raapsteeltjes is subtiel, in de verte lijkt het op spinazie. Je kunt het gebruiken als rucola en spinazie.
Geïnspireerd op de lekkere recepten uit de Delicious, maak ik een salade van gestoomde raapstelen en gemarineerde zalm. De raapsteeltjes kan je nu oogsten. Of kopen in de grotere supermarkten, per bosje van 100 gram. En als je nu wat zaait, kan je over een maandje al raapstelen eten.
Variatietip
Bij deze raapsteeltjes-dille saus kun ook een stukje zalm bakken!
Geef een antwoord