Vorig jaar, hartje zomer las ik een artikel over paardenbloemgelei op foodlog. Na het maken van vlierbloesemchampagne en lavendelsioop leek het me wel wat. Een siroop maken van de gewone paardenbloem. Maar midden zomer bloeit de paardenbloem niet uitbundig en verdween het idee ergens in mijn hoofd tot Petra van Tuinwaarts enthousiast schreef dat ze paardenbloemgelei had gemaakt. Ha! Dat ga ik ook doen! Dus fietsen wij op een druilige zaterdag de polder in om zomaar ergens paardenbloemen te plukken voor paardenbloemlimonade.
Een scheutje paardenbloemsiroop is heerlijk door de muntthee. En een stokbroodje met geitenkaas en een klodder paardenbloemgelei lijkt mij hemels!
Meer lezen
- Tuinwaarts over paardenbloemgelei
- Op Foodlog door Monique Vos: Ode aan de paardebloem
- In NRC door Marjoleine de Vos: Zo mooi is de paardebloem
- Wildpluk wiki: Pluktips en recepten voor paardenbloem
Weet ik ineens ook weer wat al die plukkers met hun paardenbloemen gaan doen. Ik dacht al aan een salade of zo, maar zag werkelijk iemand met manden vol. Dank u voor het verhaal!
Heb toevallig paar dagen geleden op een boerderij voor het eerst paardenbloem limonade (en gelei!!!) geproefd en gekocht. Verrassend lekker, dank voor het recept!
Mooie fotoreportage en een leuk verhaal.
Mooie foto’s. Ben heel benieuwd hoe dit smaakt.
Dank je wel, Maura. De siroop smaakt bloemig en honingachtig. Heel lekker. Gelei lijkt me nog lekkerder en is makkelijker te combineren met allerlei hapjes of deserts.
Beste Marleen,
Ik vind je site geweldig en je hebt prachtige foto’s. Ik heb paardenbloemen gelei gemaakt en ben bezig er een blog over te schrijven. Vind je het goed als ik een link naar jouw recept toevoeg?
hartelijke groet!!!
jammer dat je zoveel suiker moet gebruiken .Heb je ook nog andere recepten met paarde bloemen?
Oh, dit wil ik absoluut eens proberen. En wat een mooie foto’s !
Zelf was ik de bloemen niet, pluk ze op een mooi dag smorgens schud de beesjes er uit en dan ongewassen in de pan. Anders haal je een groot deel van je aroma er uit. Pluk op een schoone plek. Kook met een sinaasappel en citroen en gebruik palmsuiker of honing met agar voor jam!