• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

20 mei 2013 5 Reacties

Basilicum pesto

En dan kom je er al foodblogswappend achter dat je de gewone, groene basilicum voor basilicum pesto bent vergeten te zaaien. Dat overkomt mij dus. Ik heb wel thaise basilicum gezaaid. En rode. En een basilicum met een citroensmaakje. En ook nog kaneelbasilicum. Toen ik online mijn mega-bestelling voor zaden invoerde, was de gewone me zeker te gewoontjes.Basilicum pestoDeze maand kook ik een recept van het blog Blij zonder suiker. Wendy blogt over recepten zonder suiker, lactose en gist. Ik zag een heerlijke chocoladetaart zonder suiker en lactose. En wat denk je van een lekkere risotto met spinazie? Mijn oog viel op een klassiek recept voor pesto, Homemade Groene Pesto. De ingrediënten voor pesto doe ik altijd op mijn gevoel in mijn hakmolentje. Ik gebruik geen weegschaal of maatbeker. Tijdens het pestoficeren kijk ik naar de dikte van de saus, proef ik tussendoor en voeg ik van het een of het ander wat bij tot ik tevreden ben. Leuk om weer eens een keertje naar de juiste verhoudingen te kijken!BasilicumBasilicum pesto

Recept Basilicum Pesto

Door Marleen, 20 mei 2013Basilicum pestoIn een handomdraai maak je deze heerlijk geurende basilicum pestoVoorbereidingstijd:5 minuten Bereidingstijd:10 minuten Voor flinke pot
Dit heb je nodig
  • 175 ml extra virgin olijfolie
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel pijnboompitjes
  • 1/4 theelepel (zee)zout
  • snufje zwarte peper
  • paar druppels (vers) citroensap
  • 4 goede handen vol verse basilicum
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten – behalve de basilicum – in de blender en blend tot het een mooi en glad geheel is. Voeg vervolgens beetje bij beetje de basilicum toe en blend tot alles goed gemengd is en het de juiste consistentie heeft.
 That’s it! Enjoy! zegt Wendy en ze heeft gelijk! Pesto maken is zó makkelijk. Stop met het kopen van potjes! Pak in de winkel wat verse basilicum en parmezaanse kaas. De rest heb je meestal wel in huis en maak het lekker zelf. Het is echt veel lekkerder. En als je de smaak te pakken hebt dan pestoficeer je van allerlei groen spul uit je tuin (of buiten je tuin) de lekkerste pesto. Wat denk je van daslookpesto of brandnetelpesto? Of onze nieuwe favoriet: erwtenscheuten!Wij aten de pesto met spaghetti, een paar bosuitjes, kort gebakken grote garnalen en een handje rucola.Basilicum pesto

Foodblogswap

De foodblogswap recepten kan je volgen op twitter en pinterest.0

Categorie: recepten Tags: basilicum, homemade, lente, pesto

Vorig bericht: « Hartige taart met raapstelen
Volgend bericht: Gepofte aardappel met radijssaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Blij Zonder Suiker zegt

    20 mei 2013 om 23:16

    Wauw, Marleen hij ziet er echt top uit! Blij dat je ‘m ook zo geslaagd vond! 🙂 En ik heb weer wat geleerd over verschillende soorten basilicum. Kaneelbasilicum..nooit van gehoord, maar ben geïntrigeerd! 🙂

    Beantwoorden
  2. natuurlijk-rijk zegt

    22 mei 2013 om 12:48

    Wat een gezellige foto’s, vorige week nog pesto van rucola gemaakt, ook mmmmmmmm!

    Beantwoorden
  3. annemiek zegt

    22 mei 2013 om 12:52

    Heb dit jaar ook de kaneelbasillicum gezaaid, zou je daar ook pesto van kunnen maken? Het ziet er superlekker uit!

    groetjes Annemiek
    http://fruittuin.blogspot.com

    Beantwoorden
  4. Maura - Yellow lemon tree zegt

    22 mei 2013 om 13:42

    Mooie foto’s zeg. Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Recept: Lemon & Coconut Taartje (Foodblogswap Mei) | Blij Zonder Suiker schreef:
    21 mei 2013 om 09:15

    […] vandaar dat ik hem gelijk even in dit artikel heb geplaatst. Ze heeft gekozen voor mijn recept voor Homemade Groene Pesto. Hij ziet er super […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring