Basilicum pesto

Homeno categoryBasilicum pesto

En dan kom je er al foodblogswappend achter dat je de gewone, groene basilicum voor basilicum pesto bent vergeten te zaaien. Dat overkomt mij dus. Ik heb wel thaise basilicum gezaaid. En rode. En een basilicum met een citroensmaakje. En ook nog kaneelbasilicum. Toen ik online mijn mega-bestelling voor zaden invoerde, was de gewone me zeker te gewoontjes.

Basilicum pesto

Deze maand kook ik een recept van het blog Blij zonder suiker. Wendy blogt over recepten zonder suiker, lactose en gist. Ik zag een heerlijke chocoladetaart zonder suiker en lactose. En wat denk je van een lekkere risotto met spinazie? Mijn oog viel op een klassiek recept voor pesto, Homemade Groene Pesto. De ingrediënten voor pesto doe ik altijd op mijn gevoel in mijn hakmolentje. Ik gebruik geen weegschaal of maatbeker. Tijdens het pestoficeren kijk ik naar de dikte van de saus, proef ik tussendoor en voeg ik van het een of het ander wat bij tot ik tevreden ben. Leuk om weer eens een keertje naar de juiste verhoudingen te kijken!

Basilicum

Basilicum pesto

Recept Basilicum Pesto

Door , 20 mei 2013

Basilicum pesto

In een handomdraai maak je deze heerlijk geurende basilicum pesto

Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Voor flinke pot

Dit heb je nodig

 • 175 ml extra virgin olijfolie
 • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 theelepel pijnboompitjes
 • 1/4 theelepel (zee)zout
 • snufje zwarte peper
 • paar druppels (vers) citroensap
 • 4 goede handen vol verse basilicum

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten – behalve de basilicum – in de blender en blend tot het een mooi en glad geheel is. Voeg vervolgens beetje bij beetje de basilicum toe en blend tot alles goed gemengd is en het de juiste consistentie heeft.

 

That’s it! Enjoy! zegt Wendy en ze heeft gelijk! Pesto maken is zó makkelijk. Stop met het kopen van potjes! Pak in de winkel wat verse basilicum en parmezaanse kaas. De rest heb je meestal wel in huis en maak het lekker zelf. Het is echt veel lekkerder. En als je de smaak te pakken hebt dan pestoficeer je van allerlei groen spul uit je tuin (of buiten je tuin) de lekkerste pesto. Wat denk je van daslookpesto of brandnetelpesto? Of onze nieuwe favoriet: erwtenscheuten!

Wij aten de pesto met spaghetti, een paar bosuitjes, kort gebakken grote garnalen en een handje rucola.

Basilicum pesto

Foodblogswap

De foodblogswap recepten kan je volgen op twitter en pinterest.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


5 reacties


 1. Wauw, Marleen hij ziet er echt top uit! Blij dat je ‘m ook zo geslaagd vond! :) En ik heb weer wat geleerd over verschillende soorten basilicum. Kaneelbasilicum..nooit van gehoord, maar ben geïntrigeerd! :)

 2. […] vandaar dat ik hem gelijk even in dit artikel heb geplaatst. Ze heeft gekozen voor mijn recept voor Homemade Groene Pesto. Hij ziet er super […]

 3. Wat een gezellige foto’s, vorige week nog pesto van rucola gemaakt, ook mmmmmmmm!

 4. Heb dit jaar ook de kaneelbasillicum gezaaid, zou je daar ook pesto van kunnen maken? Het ziet er superlekker uit!

  groetjes Annemiek
  http://fruittuin.blogspot.com

 5. Mooie foto’s zeg. Ziet er heerlijk uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.