En dan kom je er al foodblogswappend achter dat je de gewone, groene basilicum voor basilicum pesto bent vergeten te zaaien. Dat overkomt mij dus. Ik heb wel thaise basilicum gezaaid. En rode. En een basilicum met een citroensmaakje. En ook nog kaneelbasilicum. Toen ik online mijn mega-bestelling voor zaden invoerde, was de gewone me zeker te gewoontjes.
Deze maand kook ik een recept van het blog Blij zonder suiker. Wendy blogt over recepten zonder suiker, lactose en gist. Ik zag een heerlijke chocoladetaart zonder suiker en lactose. En wat denk je van een lekkere risotto met spinazie? Mijn oog viel op een klassiek recept voor pesto, Homemade Groene Pesto. De ingrediënten voor pesto doe ik altijd op mijn gevoel in mijn hakmolentje. Ik gebruik geen weegschaal of maatbeker. Tijdens het pestoficeren kijk ik naar de dikte van de saus, proef ik tussendoor en voeg ik van het een of het ander wat bij tot ik tevreden ben. Leuk om weer eens een keertje naar de juiste verhoudingen te kijken!
That’s it! Enjoy! zegt Wendy en ze heeft gelijk! Pesto maken is zó makkelijk. Stop met het kopen van potjes! Pak in de winkel wat verse basilicum en parmezaanse kaas. De rest heb je meestal wel in huis en maak het lekker zelf. Het is echt veel lekkerder. En als je de smaak te pakken hebt dan pestoficeer je van allerlei groen spul uit je tuin (of buiten je tuin) de lekkerste pesto. Wat denk je van daslookpesto of brandnetelpesto? Of onze nieuwe favoriet: erwtenscheuten!
Wij aten de pesto met spaghetti, een paar bosuitjes, kort gebakken grote garnalen en een handje rucola.
Foodblogswap
De foodblogswap recepten kan je volgen op twitter en pinterest.
Geef een reactie