Gepofte aardappel met radijssaus

Homeno categoryGepofte aardappel met radijssaus

Gepofte sardappel met radijssaus

Terwijl jullie dit lezen, sta ik in de tuin noeste arbeid te verrichten. Gekleurde radijsjes zaaien, groene pompoenen planten, regenboogsnijbiet water geven en een nieuwe ronde gekleurde worteltjes en bietjes zaaien. Alles om jullie over een paar weken mee te laten genieten van foto’s van wonderschone groenten in alle kleuren en maten. In de tuin gaat het nu heel hard. De peulen en tuinbonen bloeien uitbundig! Ik kan alweer oregano, munt, citroenmelisse en tijm oogsten. Het stuk mierikswortel is uitgelopen. Deze woekeraar ga ik in een ruime pot zonder bodem in de tuin zetten.

Roodbloeiende tuinbonen en peultjes

Peterselie

Tussen de radijsjes heb ik royaal platte peterselie gezaaid. Omdat peterselie een trage kiemer is, kan je het goed combineren met een lage snelle groeier. Peterselie is een tweejarige plant, in het tweede jaar schieten de planten vaak in bloei. Mijn aardappelen Arran Victory zijn goed opgekomen. Ik kan al bijna gaan aanaarden (door aanaarden gaat de aardappelplant veel meer aardappels vormen).

En vooruit lopend op de nieuwe aardappeloogst is hier alvast een lekker recept voor gepofte aardappel met radijssaus.

Gepofte aardappel met radijssaus

Recept gepofte aardappel met radijssaus

Door , 28 mei 2013

Gepofte aardappel met radijssaus

Gepofte kruimige aardappel met frisse radijssaus

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
4 personen

Dit heb je nodig

 • 8 aardappelen
 • aluminiumfolie
 • 1 sjalotje
 • 10 radijsjes
 • 1 teentje knoflook
 • 8 eetlepels yoghurt
 • 100 gram feta
 • 1 eetlepel fijne gehakte (platte) peterselie

Zo maak je het

Boen de aardappels schoon. Kook de aardappels eerst even kort, ongeveer 10 minuten. Snij een kruis in de schil van de aardappel. Leg een aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw het dicht. Pof de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van je eigen oven. Je kan aardappelen ook goed op de barbecue leggen of meteen op de kolen van een open vuurtje. Lekker kampeergerecht!
Als de aardappelen in de oven zitten, kan je het sausje maken. Snij voor de radijssaus het sjalotje, de radijsjes en peterselie fijn. Doe yoghurt en feta samen in een kom en prak de feta fijn. Het resultaat wordt een brokkelige saus, zoals hüttenkase. Meng het yoghurt-kaas mengsel met de fijn gesneden radijs, het sjalotje en peterselie. Breng op smaak met knoflook en eventueel met wat peper en zout. De radijssaus is heerlijk op de gepofte aardappel!

Gepofte aardappel met radijssaus

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


 1. Jij was dan wel jaloers op mijn pannetje, maar ik ben nog veel jaloerser op die moestuin van jou. Wat een geweldig groenteparadijs moet dat zijn.
  De gepofte aardappel ziet er heerlijk uit en de foto’s zijn weer prachtig. Vooral die radijsjes.

 2. Wonderschone groenten in verschillende kleuren en smaken, i like!!!

  1. Anoniem

   Dank voor de originele radijstip! Er staan een hoop radijzen klaar om geoogst te worden en dan ga ik jouw saus uitproberen.
   groeten, Roos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.