Een juni-dag in de volkstuin. De zon schijnt en ik fiets op mijn slippers naar de tuin. Er staat een lekker noordelijk windje waardoor het heerlijk werken is in de tuin. Ik maai het gras. Het maaisel laat ik altijd liggen. Het is goed voor de bodem en het gaat zo heerlijk naar Zuid-Frankrijk ruiken. Het droge gras en het uitgetrokken, verdorde onkruid geeft die typische Franse buitengeur. Als ik mijn ogen dicht doe, kampeer ik Frankijk. We hebben net stokbrood met camembert gekocht en er staat een fles Côtes du Roussillon klaar… Terug naar de realiteit. Noeste arbeid in de volkstuin! Ik maak nog snel een stuk grond onkruidvrij voor de courgetteplanten.

Met mijn gieter loop ik door de moestuin. Het heeft een tijdje niet geregend. De pompoenplantjes hebben dringend water nodig en de bonen krijgen ook wat extra water. Ik maak een paar foto’s om mijn nieuwe lens uit te proberen. De bloemen van de peultjes en een uitgebloeide paardenbloem leg ik vast. Van dichtbij zien ze er zo mooi uit!


Ik oogst peultjes, rucola, pluksla en radijsjes. En volià, daar is een moestuinsalade. Wat brood erbij en het is een maaltijd. Makkelijk. We eten in het avondzonnetje op het terras, met een glas witte wijn. Meer heeft een mens niet nodig!

Moestuinsalade met peultjes

Oogst wat peultjes, rucola, pluksla en radijsjes. En volià, daar is een moestuinsalade. Glaasje wijn in de avondzon. Wat brood erbij en het is een maaltijd.
Dit heb je nodig
- 2 handen peultjes
- wat rucola
- 5 radijsjes
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 100 g feta
- zwarte peper en zout
Zo maak je het
- Kook de peultjes in ongeveer 5 minuten knapperig gaar.
- Was de rucola, vis het onkruid er tussenuit en laat het goed uitlekken. Was de radijsjes en snijd in dunne plakken.
- Doe de groente in een ruime kom.
- Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn en mosterd. Schenk de dressing over het groente en brokkel de feta over de salade.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
Tags: hoofdgerecht, salade, peulen, buitenkeuken
Geef een reactie