


Recept moestuin salade met peultjes
Dit heb je nodig- 2 handen peultjes
- wat rucola
- 5 radijsjes
- olijfolie
- witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 100 gram feta
- peper en zout
zaaien en oogsten in de moestuin
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Hoi Marleen,
Ziet er heerlijk zomers uit. Wij hebben geen peultjes maar als ik dit dan zie…..
‘Vis het onkruid ertussen uit’ heel herkenbaar, dat heb je niet een zakje van de super.
Prachtige foto’s ook, wat voor lens heb je gekocht?
Groet,
Karin
Hoi Karin,
Geen peultjes? Ik vind ze zo lekker! In de salade of in een wokgerecht. Zalig. En heel makkelijk, ik zaai ze wel even voor omdat ik veel last heb van duiven, woelmuizen, konijnen en fazanten.. Die eten de erwtjes.
Ja, onkruid. Er zat wat kweekgras tussen…
Ik heb een 60mm f2.8 macro lens gekocht. Moest wel even wennen dat er nu wel héél véél onscherp is ;-). In de bloem van de knautia was een heel deel onscherp ;-). Even oefenen nog!
Groetjes, Marleen
Ik had al eerder gekeken of je geantwoord had maar mijn hele reactie was weg, nu was ie der weer. Zal we niet goed gekeken hebben.
Volgend jaar ook maar eens peultjes proberen, als ik het zo lees toch wel erg lekker.
Wij hebben een 18-50mm f2.8 daar doe ik eigenlijk alles mee, ik wil ook nog wel eens een macro om dichterbij te kunnen komen. Eerst nog maar wat oefenen en leren. Jij maakt nu ook je ‘foodfoto’s met de nieuw macrolens? Ik vind ze stuk voor stuk prachtig!
Hoi Karin,
Wat gek. De reactie stond gewoon, hoor. Ik haal alleen spam weg. Ja, peultjes planten moet je echt doen! Echt! Vers zijn ze zo lekker en zoet.
Ik heb ook een 18-55mm 2.8mm maar als ik het diafragma helemaal open zet dan moet ik ook meer groothoek gebruiken (vertekening). Dat vind ik heel irritant! Vanaf de moestuinsalade schiet ik alleen met mijn nieuwe lens. Gewoon maar flink oefenen en extra beeld schieten!
Groetjes, Marleen
Het zijn weer hele mooie foto’s geworden, maar ik kan me voorstellen dat je even moet wennen aan die nieuwe lens. Het lijkt me wel geweldig, zo’n macrolens.
Ik fotografeer zelf meestal met een 50mm 1.8, waar ik echt heel tevreden over ben, maar het is geen macrolens, waardoor ik nooit echte close-ups kan maken.
Sinds jij en Caroline het laatst over Foodgawker hadden, ben ik me daar eens in gaan verdiepen, maar ik loop nog niet warm (terwijl ik zo ongeveer verslaafd ben aan Pinterest).
Wat maakt Foodgawker zo leuk en anders dan al die andere fotosites?
De salade ziet er trouwens erg lekker uit.
(Oh ja, ik hoop binnenkort eindelijk iets te kunnen schrijven over het Liebster Award en het koningshapje. Wat later dan de bedoeling)
Groeten, Manon
De lens is super maar ik maak nog wel veel foutjes. En die zie ik niet tijdens het fotograferen.
Foodgawker is leuk omdat het team streng selecteert. De foto’s staan lang op de eerste pagina’s waardoor er veel bezoekers naar mijn site komen. En ik zie mijn foto’s nu vaker op pinterest, dat is ook leuk! Het streelt mijn ego ;-).