Voor het foodblogevent heeft Kelly Bennis deze maand een heel speciaal en toepasselijk thema bedacht. IJs en niet zomaar ijs. Nee, Kelly geeft ons een opdracht mee.
Bedenk een recept voor een heerlijk ijsje. Het heeft wel speciale eisen: namelijk zonder suiker en koemelk. Romig, fruitig… you name it.
Een ijsje gaat er met deze tropische temperaturen natuurlijk wel in! De speciale eisen zetten me aan het denken over voedselovergevoeligheid, eetgewoonten en gezond eten. Wat eten betreft, leg ik mij ook wat beperkingen op. Ik bak bijvoorbeeld nooit een tartaartje of biefstuk en ik eet geen bewerkt vlees. Soms vervang ik vlees maar vaak ook niet. Het laatste is wel de essentie van mijn eetgewoonte. Ik houd van pure smaken en ik doe niet mijn best om iets te vervangen. Geen suiker of vlees, geen probleem. Zonder is gezonder én lekker!
Voor dit thema heb ik wel een vervanger gekocht, agave siroop. Maar is agave siroop wel een goede vervanging, vroeg ik me later af? Is het gezonder dan suiker? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het advies is om het niet dagelijks te gebruiken. Dus precies zoals ik suiker gebruik. Af en toe, om een taart te bakken of over de pannenkoeken. Melkproducten vervangen vind ik wat moeilijker. Ik geniet van romige yoghurt of kwark. En de vervangers vind ik minder smakelijk. Ik eet liever iets anders dan een vervanger.
Voor het foodblogevent zijn mijn zoon (10) en ik helemaal los gegaan en we hebben allerlei lekkere ijsjes bedacht. Vandaag het recept van mijn zoon: muntijs met citroen. Ik raad je een handig ijshoudertje aan te schaffen en niet mijn paraplu-ijsjes-houder. Ja, heus. Mijn ijsjes kúnnen eruit zien als een paraplu. Waarom vraag je je nu waarschijnlijk ook af… ijs eten en paraplu’s… De gedachten van een prodcutontwerper zijn ondoorgrondelijk! Maar goed, zo’n parapluhouder valt dus heel makkelijk om. Echt. Zucht. Met stalen zenuwen giet ik nu mijn ijshouder vol en plaats ik vervolgens in de vriezer. En voor ik het vergeet! Morgen op dit blog: mijn ijsje met cider, appel en basilicum!
Geef een reactie