Ciderijs met appel en basilicum

Homeno categoryCiderijs met appel en basilicum

Het zelf ijs maken virus heeft ons te pakken. Genoten we gisteren van een heerlijk ijsje van muntthee met citroen. Vandaag wagen we ons aan de frisheid van ciderijs met appel en basilicum. Voor dit recept gebruik ik rode cider met de smaak van kersen en frambozen. In bevroren toestand komt de heftige smaak van de rode cider goed tot zijn recht. Als drankje kan het mij niet echt bekoren. Geef mij maar een goed glas wijn! Ik heb het ook niet zelf gekocht. Nee, plotsklaps stond ik met gefronste wenkbrauwen op de parkeerplaats met twee flesjes rode cider in mijn handen. Hoe ik in die situatie terecht was gekomen, zal ik jullie besparen. Na de schok van de eerste slokken uit het eerste flesje, lag het tweede flesjes al weken in de koelkast op een geschikt moment te wachten om genuttigd te worden. Om deze cider als bier te drinken, vind ik niet lekker. Maar als ijs kan ik het je écht aanraden. Zeker in combinatie met de partjes appel en blaadjes basilicum.

Ciderijs met basilicum

Recept Ciderijs met appel en basilicum

Dit heb je nodig voor 4 ijsjes

  • 1 flesje rode cider
  • 1 appel
  • paar blaadjes verse basilicum

Zo maak je het

Giet in een ruime maakbeker met schenktuit de inhoud van een flesje cider. Snij flinterdunne plakjes appel. Dat gaat makkelijk als je een partje appel op de snijplank legt en dan onderaan begint te snijden. Hak een paar blaadjes basilicum fijn en voeg aan de cider toe. Giet je ijsvormpjes vol en steek in ieder ijsje een paar flinterdunne plakjes appel. Voeg de gesneden basilicum toe. Zet het een paar uur in de vriezer.

Ciderijs met basilicum

Zin om ook wat te experimenteren met ijs? Hier wat extra inspiratie

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


Één reactie


  1. Ik vind je foto’s echt geweldig mooi! Krijg helemaal zin in ijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.