Eiersalade met bieslook

Homeno categoryEiersalade met bieslook

Home Made. Voor die woorden viel ik, toen ik het blog Marina’s Life in & out the Kitchen grondig doorzocht naar een lekker recept voor de foodblogswap. Home made dus zonder pakjes of zakjes koken, daar houd ik van. Maar dat wisten jullie natuurlijk al.

Na de oproep op Facebook om weer te foodblogswappen, rees bij mij de twijfel of ik mij weer ging opgeven. De verdeling is volkomen willekeurig en wat als mij een blog wordt toegewezen dat vol staat met taarten en cupcakes? Marleen, die cupcakes gaat bakken? Daar hoef ik bij jullie niet mee aan te komen! Nee, voor cake en koekjes gaan jullie naar een andere blogs. Jullie willen hier groenten zien. Het liefst nog als plant in de tuin en geoogst met klei aan de wortels en modder op het blad. En met verhalen over mijn tuin. Dat weet ik ook wel.

Maar het foodblogswappen is zo leuk om te doen, de spanning van welk blog ik ga koken. En wie een recept van mijn blog gaat uitproberen. Die uitwisseling is leuk! Dus daarom heb ik mij weer opgegeven…

Schaaltje met eieren
Bieslook

Bieslook en eieren van moestuinkippen

Met bieslook uit mijn tuin en eitjes uit de moestuin van Martine heb ik een Marina’s heerlijke home made eiersalade gemaakt.


24 juni 2013

Marleen

2 min voorbereiding

8 min bereiding

1 schaaltje

 

Recept voor eiersalade met bieslook

Deze eiersalade met bieslook heb je in een handomdraai gemaakt met ingrediënten uit de voorraadkast en tuin!

Eiersalade met bieslook

Dit heb je nodig

 • 6 eieren
 • 6 eetlepels mayonaise
 • wat sprieten bieslook
 • 2 theelepels scherpe mosterd
 • peper en zout

Zo maak je het

 1. Kook de eieren 7 à 8 minuten. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.
 2. Prak met een vork in een ruime kom de eieren fijn. Meng 6 eetlepels mayonaise en 2 theelepels mosterd door de geprakte eieren.
 3. Knip of hak de bieslook fijn en roer het door de eiersalade. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Tags: salade, eiersalade, eieren, bieslook, makkelijk

Eiersalade

Benieuwd wie een recept van mijn blog kookte? Kijk dan deze week eens op het mooie blog van Maura: Yellow lemon tree.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


8 reacties


 1. Wat schattig, de eitjes van onze “kippies”. Ik profiteer altijd leuk van de eieren die ze leggen, maar ik ben als de dood van kippen, ha ha. Regel dus ook altijd iemand anders om ze te rapen. Maar de salade ziet er lekker uit. Ik maak hem zelf ook altijd zo.

 2. Wat een prachtige foto’s, de eiersalade ziet er ook echt verrukkelijk uit :)

  1. Hee Lianne, leuk dat je naar mijn foto’s hebt gekeken. En dank je! De salade is heerlijk, ik ga eens vaker bij Marina kijken!

 3. Ik wist niet dat eiersalade zo fotogeniek kon zijn :) jouw recept ga ik vanavond maken, zin in!

  1. Ja, goed hè, die fotogenieke eiersalade! Wist ik ook niet! Van die eitjes, in verschillende tinten had ik wel vooraf bedacht dat het eens mooi kon uitpakken. Zulke mooie softe tinten. Leuk om te fotograferen.

 4. Heerlijke recepten heb je hier staan met hele mooie foto’s! Heerlijk zo’n eiersalade. Maak ik ook geregeld, want met 5 nieuwe kippen er bij hebben een lichtelijk eieroverschot haha. Maar nog niet geprobeerd met mosterd erbij. Ga ik zeker eens doen.
  groetjes!

 5. Zo, wat een geweldige site heb je. Ik ga zeker deze week wat recepten uit proberen van je. Heerlijk koken . Zonder pakjes en zakjes daar hou ik ook van. Succes verder en je ziet me wel weer langs komen. Groetjes

  1. Dank je Marian! Wat leuk dat je recepten wilt uitproberen. Laat je weten wat je ervan vindt?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.