• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

28 juni 2013 5 Reacties

Chocolademousse met vlierbloesem

Een scheutje vlierbloesemsiroop door de prosecco is lekker. Over roomijs is het verrukkelijk. Maar door de chocolade is hemels! Die combinatie is echt heerlijk. Chocolademousse met vlierbloesem: de geur van de bloesem samen met de sensationele smaak van pure chocolade en luchtig als slagroom. Deze chocolademousse is goddelijk! Probeer zelf maar!Chocolademousse met vlierbloesemChocolademousse met vlierbloesem

Recept Chocolademousse met vlierbloesem

Door Marleen, 28 juni 2013De geur van vlierbloesem samen met de sensationele smaak van pure chocolade en met de luchtigheid van slagroom.Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 5 minuten voor 4 stuks
Dit heb je nodig
  • 200 gram pure chocolade
  • 125 ml vlierbloesemsiroop
  • 250 ml slagroom

Zo maak je het

Zet een kleine pan in een grotere pan met heet water en smelt langzaam de chocolade. Voeg er 75 ml vlierbloesemsiroop aan toe en roer tot het een saus is. Klop de de slagroom samen met 50 ml vlierbloesemsiroop. Laat de chocolade een beetje afkoelen. Wel af en toe roeren. Meng de slagroom door de chocolade. Verdeel de mousse in 4 ramequins of leuke glaasjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven. En klaar is je hemelse chocoladedessert!
Chocolademousse met vlierbloesem

Recipe Chocolate mousse with elderflower

Cooking time: 15 minutes Serves 4Ingredients
  • 200 gram pure dark chocolate
  • 125 ml elderflower syrup
  • 250 ml cream

Directions

Put a small pan in a larger pan with hot water and slowly melt the chocolate. Add 75 ml elderflower syrup and stir until it is a sauce. Allow the chocolate to cool slightly. However, stirring occasionally. Whip the cream with 50 ml elderflower syrup. Mix the whipped cream into the chocolate. Divide the mousse into 4 ramequins. Leave the chocolate mousse a few hours in the fridge. And ready is your heavenly chocolate dessert!
 

Foodbloggersmiddag

De vlierbloesemsiroop maakte ik dit jaar samen met mijn zoon en vier foodbloggers (Hazel, Door, Cécile en Martine) in mijn volkstuin. We hebben de hele middag eindeloos gekletst over bloggen, fotograferen en koken. Ondertussen aten we een lekker stuk kersenclafoutis die Hazel ’s ochtends voor ons had gebakken en maakten we de vlierbloesemsiroop. De fasen van het siroop maken werd vanuit alle mogelijke hoeken vastgelegd en ik voelde even hoe het moet zijn om als celebrity door het leven te gaan toen ik mijn eerste slok van de vlierbloesemlimonade nam. Maar liefst 5 camera’s legde het moment vast! Op de smaak van Cécile staat een leuk verslag over onze foodbloggersmiddag!FoodbloggersmiddagFoto’s foodbloggersmiddag zijn gemaakt door mijn zoon Olav

Zelf vlierbloesemsiroop maken

Hoe je vlierbloesemsiroop kan maken, lees je in mijn berichtje van vorig jaar. En als je toch vlierbloesem hebt geplukt, maak dan meteen wat vlierbloesemchampagne. Een verfrissend, mousserend, licht-alcoholisch drankje waarmee je de show steelt tijdens picknicks of tuinfeestjes!Vlierbloesemsiroop 

Meer lezen over vlier

  • Op Foodlog Culinair ontdekt: vlier
  • Legaal geplukte vlierbloesem door Antoinette
 1

Categorie: nagerecht Tags: chocolade, dessert, vlierbloesem, zomer

Vorig bericht: « Eiersalade met bieslook
Volgend bericht: Juli bureaubladafbeelding »

Lees Interacties

Reacties

  1. Karin zegt

    29 juni 2013 om 10:17

    Hoi Marleen,
    Ik zet net op onze blog een stukje over chocolade-amaretto semifreddo en kijk nog even of onze favorieten ook al weer wat nieuws hebben….
    Ja hoor ‘Eten uit de volkstuin’ staat erbij met……chocolademousse met vlierbloesem!
    Wat leuk en wat ziet het er lekker uit, deze ga ik zeker ook een keer maken. Maar dan eerst de vlierbloesemsiroop, ik zie ze nu overal bloeien en had al een idee om het te proberen, maar wist niet goed wat ik er daarna mee moest, nu dus wel.

    Beantwoorden
  2. Suzanne Slee-Snoek zegt

    29 juni 2013 om 18:50

    Wauw!!!! Wat ziet dat er heerlijk uit, super. Ook leuk het kaartje onderaan met recept om uit te printen!
    Suus van Food Bandits

    Beantwoorden
  3. Ingrid zegt

    1 september 2014 om 12:31

    Dit ziet er echt fantastisch uit. Volgend voorjaar maar eens maken!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      1 september 2014 om 19:41

      Hoi Ingrid, je kan de chocomousse ook maken met vlierbloesemsiroop uit de winkel. Het hele jaar door! 😉
      En volgend jaar kan je vlierbloesemchampagne maken want dat is zo lekker! En dat heb ik nog niet in winkels gezien. Groetjes, Marleen

      Beantwoorden
  4. Helga zegt

    15 december 2016 om 20:01

    Superlekker! Makkelijk te maken. Vooral mijn tweejarig zoontje is er dol op.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring