Zomer! Bevroren aardbeientaart

Homeno categoryZomer! Bevroren aardbeientaart

In de tuin is het volop zomer. Ik ben nu vooral druk met plukken! En dat is geen straf. Oké, ik moet ook onkruid wieden en natuurlijk de heggen knippen. Maar ik pluk liever rijpe aardbeien en frambozen. Doperwten en tuinbonen. Er staat nu volop snijbiet en sla. En ik heb al veel knoflook geoogst. Mooie volle bollen. Lekker en genoeg voor het hele jaar! En de heg komt in de vakantie wel weer aan bod…

aardbeien

Van aardbeien heb ik een bevroren aardbeientaart gemaakt. Ik vind het ideaal om van de enorme hoeveelheid aardbeien ijs te maken. Zo kan ik langer van de aardbeien genieten. En mogelijkheden lijken eindeloos. Puur aardbeienijs met een beetje citroen of yoghurt aardbeien-ijs. Wordt vervolgd!

Aardbeientaart


15 juli 2013


20 min voorbereiding

4 uur wachten

10-12 punten

Recept bevroren aardbeientaart

Frisse en makkelijke aardbeientaart

Bevroren aardbeientaart

Dit heb je nodig

  • 150 g biscuitjes
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 tl kaneel
  • 100 g roomboter
  • 250 g aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille extract

Zo maak je het

  1. Hak in keukenmachine de biscuitjes fijn. Voeg de geraspte kokos en kaneel toe.
  2. Smelt de roomboter en voeg het toe aan de gemalen biscuitjes. Meng goed en laat het deeg een uur in de koelkast afkoelen.
  3. Was de aardbeien en snijd in plakjes.
  4. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de suiker, de aardbeien, citroensap en vanille extract in een schone, vetvrije kom tot een luchtig geheel.
  5. Bekleed een springvorm van ongeveer 26 cm met bakpapier.
  6. Maak een taartbodem van het koude deeg. Giet de aardbeiensaus in de springvorm en zet de taart 4 uur in de vriezer.
  7. Als de taart goed bevroren is, dan kun je makkelijk versieren met rood fruit zoals frambozen of stukjes aardbei.

Tags: Taartzoet, aardbeien, ijs, Zoet

 

Dit recept komt uit De Free Range Cook van Annabel Langbein.

Aardbeientaart


2 reacties


  1. Dat is een goed idee, wij vriezen al onze aardbeien in die we niet direct opeten of weggeven voor later gebruik, dit is een super aanvulling. Eet je het als toetje of ook bij de thee? Weer een recept uit ‘The free range cook’ dat gaat wel goed ;-)
    Groet, Karin

  2. Wat een heerlijke gerechten maak je! Prachtige foto’s ook, krijg er gelijk trek van!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.