Budget recept: stokbrood met knoflook

HomeReceptenLunchBudget recept: stokbrood met knoflook

Deze maand heb ik voor de Foodblogswap een recept uit geprobeerd van you R cooking. Het foodblog van Tim en Marie Anne. Zij zorgen samen voor een gevarieerd blog met lekkere en duidelijke recepten. In tekst en beeld legt Tim uit hoe hij een gerecht maakt. Handig!
Ik heb lang getwijfeld wat ik zou maken, werd het de linzensalade of toch de geitenkaassalade met rucola en peer? Met deze zomerse temperaturen heb ik toch maar iets heel makkelijks gekozen. Met een minimale inspanning heb ik een stokbrood gepimpt met olie, kruiden en vers geoogste knoflook. En een groot success, mijn 10-jarige zoon vindt het brood onwijs lekker!
Wat ik heel sympathiek aan het blog van Tim en Marie Anne vind, zijn de ingrediëntenfoto’s waar zo nu en dan ook een budgetproduct tussen staat. Bij you R cooking is geen sprake van foodsnobisme. En met mijn afbakbroodjes van de discount supermarkt heb ik een heerlijk bijgerecht gemaakt!

Stokbrood met knoflook en kruiden

Knoflook

Inmiddels heb ik bijna alle knoflook geoogst. Een paar knoflookplanten begonnen al te bloeien. Oeps. Er zitten een paar flinke bollen tussen. Echt veel groter dan vorig jaar. Die grote bollen bewaar ik voor november om opnieuw uit te planten. Want dat is de truc, steeds de grootste bollen bewaren en opnieuw planten. Zo kweek je zelf je super-knoflook! En met de kleine bollen komen we het komende jaar wel mee door. Echt gaaf een heel jaar knoflook uit eigen tuin eten!

Knoflook

23 juli 2013

Marleen

5 min voorbereiding

5 min bereiding

1 stokbrood

 

Recept voor stokbrood met kruiden

Stokbrood met knoflook en provencaalse kruiden

Stokbrood met knoflook en kruiden

Dit heb je nodig

  • 1 groot of 2 kleine stokbroden (vers of afbakbrood)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel provencaalse kruiden mengsel van rozemarijn, tijm, basilicum en oregano
  • 1 mespunt cayennepeper gerookte paprikapoeder
  • peper en zeezout

keukenbenodigdheden

  • staafmixer (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Als je een afbakbrood gebruikt, bak het dan eerst ongeveer 5 minuten tot het brood net lichtbruin en krokant begint te worden.
  3. Mix in een kommetje 3 eetlepels olijfolie met de geperste knoflook, kruiden, peper en paprikapoeder.
    Tim gebruikt een staafmixer voor een glad resultaat. Maar zonder ook gaat prima!
  4. Smeer het brood (of broden) in met het mengsel. Dat gaat makkelijk met een kwastje.
    Maal er zeezout uit de molen over. Meng het zout niet door de olie want dan proef je het later niet.
  5. Bak het brood nu in een paar minuten bruin.

Tags: hapje, brood, kruiden, knoflook, makkelijk

Stokbrood met knoflook en kruiden

Meer over de Foodblogswap


,

5 reacties


  1. I am Cooking with Love

    Zo simpel en zo lekker!!

  2. Ziet er heerlijk uit! Ik vind die foodblogswaps altijd zo leuk!

    xx Farah

  3. Wat heerlijk lijkt dat, je eigen knoflook. Op de markt in Sardinië zag ik dit soort bossen ook liggen. Gek genoeg heb ik dit jaar pas voor het eerst verse knoflook gegeten. En nu probeer ik er zo lang mogelijk van te profiteren. Ja ja, een verwend dametje word ik ;)

  4. Hi Marleen, nu eerst is even tijd maken om een reactie te posten (had je post natuurlijk al lang gelezen) Erg leuke post en mooie foto’s! Lijkt me heerlijk om te kunnen werken met al die verse producten uit eigen tuin. Hier in ons appartementje hebben we die mogelijkheid helaas niet :(.

    keep up the cooking! Tim

    1. Thx Tim! Broodje was echt heerlijk en zó makkelijk! Ga ik veel vaker maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.