Deze maand heb ik voor de Foodblogswap een recept uit geprobeerd van you R cooking. Het foodblog van Tim en Marie Anne. Zij zorgen samen voor een gevarieerd blog met lekkere en duidelijke recepten. In tekst en beeld legt Tim uit hoe hij een gerecht maakt. Handig!
Ik heb lang getwijfeld wat ik zou maken, werd het de linzensalade of toch de geitenkaassalade met rucola en peer? Met deze zomerse temperaturen heb ik toch maar iets heel makkelijks gekozen. Met een minimale inspanning heb ik een stokbrood gepimpt met olie, kruiden en vers geoogste knoflook. En een groot success, mijn 10-jarige zoon vindt het brood onwijs lekker!
Wat ik heel sympathiek aan het blog van Tim en Marie Anne vind, zijn de ingrediëntenfoto’s waar zo nu en dan ook een budgetproduct tussen staat. Bij you R cooking is geen sprake van foodsnobisme. En met mijn afbakbroodjes van de discount supermarkt heb ik een heerlijk bijgerecht gemaakt!
Knoflook
Inmiddels heb ik bijna alle knoflook geoogst. Een paar knoflookplanten begonnen al te bloeien. Oeps. Er zitten een paar flinke bollen tussen. Echt veel groter dan vorig jaar. Die grote bollen bewaar ik voor november om opnieuw uit te planten. Want dat is de truc, steeds de grootste bollen bewaren en opnieuw planten. Zo kweek je zelf je super-knoflook! En met de kleine bollen komen we het komende jaar wel mee door. Echt gaaf een heel jaar knoflook uit eigen tuin eten!
Geef een reactie