• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

23 juli 2013 5 Reacties

Budget recept: stokbrood met knoflook

Deze maand heb ik een recept uit geprobeerd van you R cooking. Het foodblog van Tim en Marie Anne. Zij zorgen samen voor een gevarieerd blog met lekkere en duidelijke recepten. In tekst en beeld legt Tim uit hoe hij een gerecht maakt. Handig! Ik heb lang getwijfeld wat ik zou maken, werd het de linzensalade of toch de geitenkaassalade met rucola en peer? Met deze zomerse temperaturen heb ik toch maar iets heel makkelijks gekozen. Met een minimale inspanning heb ik een stokbrood gepimpt met olie, kruiden en vers geoogste knoflook. En een groot success, mijn 10-jarige zoon vindt het brood onwijs lekker!
Wat ik heel sympathiek aan het blog van Tim en Marie Anne vindt zijn de ingrediëntenfoto’s waar zo nu en dan ook een budgetproduct tussen staat. Bij you R cooking is geen sprake van foodsnobisme. En met mijn afbakbroodjes van de discount supermarkt heb ik een heerlijk bijgerecht gemaakt!

Stokbrood met knoflook en kruiden

Knoflook

Inmiddels heb ik bijna alle knoflook geoogst. Een paar knoflookplanten begonnen al te bloeien. Oeps. Er zitten een paar flinke bollen tussen. Echt veel groter dan vorig jaar. Die grote bollen bewaar ik voor november om opnieuw uit te planten. Want dat is de truc, steeds de grootste bollen bewaren en opnieuw planten. Zo kweek je zelf je super-knoflook! En met de kleine bollen komen we het komende jaar wel mee door. Echt gaaf een heel jaar knoflook uit eigen tuin eten!

Knoflook

23 juli 2013
Marleen
5 min voorbereiding
5 min bereiding
1 stokbrood

Recept voor stokbrood met kruiden

Stokbrood met knoflook en provencaalse kruiden

Stokbrood met knoflook en kruiden

Dit heb je nodig

  • 1 groot of 2 kleine stokbroden (vers of afbakbrood)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel provencaalse kruiden mengsel van rozemarijn, tijm, basilicum en oregano
  • 1 mespunt cayennepeper gerookte paprikapoeder
  • peper en zeezout
keukenbenodigdheden
  • staafmixer (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Als je een afbakbrood gebruikt, bak het dan eerst ongeveer 5 minuten tot het brood net lichtbruin en krokant begint te worden.
  3. Mix in een kommetje 3 eetlepels olijfolie met de geperste knoflook, kruiden, peper en paprikapoeder. Tim gebruikt een staafmixer voor een glad resultaat. Maar zonder ook gaat prima!
  4. Smeer het brood (of broden) in met het mengsel. Dat gaat makkelijk met een kwastje. Maal er zeezout uit de molen over. Meng het zout niet door de olie want dan proef je het later niet.
  5. Bak het brood nu in een paar minuten bruin.
Tags: hapje, brood, kruiden, knoflook, makkelijk

 

Stokbrood met knoflook en kruiden

Meer over de Foodblogswap

  • Volg de foodblogswap op Twitter
  • Bekijk de foodblogswapfoto’s op Pinterest

 

14

Categorie: hapje Tags: brood, budget recept, knoflook, zomer

Vorig bericht: « Zomer! Bevroren aardbeientaart
Volgend bericht: Alles is aardbei! Crostini met aardbeien en balsamico »

Lees Interacties

Reacties

  1. I am Cooking with Love zegt

    23 juli 2013 om 11:54

    Zo simpel en zo lekker!!

    Beantwoorden
  2. foodandotherfriends zegt

    23 juli 2013 om 15:01

    Ziet er heerlijk uit! Ik vind die foodblogswaps altijd zo leuk!

    xx Farah

    Beantwoorden
  3. Lies Smits (@Liezzz) zegt

    25 juli 2013 om 13:39

    Wat heerlijk lijkt dat, je eigen knoflook. Op de markt in Sardinië zag ik dit soort bossen ook liggen. Gek genoeg heb ik dit jaar pas voor het eerst verse knoflook gegeten. En nu probeer ik er zo lang mogelijk van te profiteren. Ja ja, een verwend dametje word ik 😉

    Beantwoorden
  4. Tm zegt

    14 augustus 2013 om 09:34

    Hi Marleen, nu eerst is even tijd maken om een reactie te posten (had je post natuurlijk al lang gelezen) Erg leuke post en mooie foto’s! Lijkt me heerlijk om te kunnen werken met al die verse producten uit eigen tuin. Hier in ons appartementje hebben we die mogelijkheid helaas niet :(.

    keep up the cooking! Tim

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      18 augustus 2013 om 09:54

      Thx Tim! Broodje was echt heerlijk en zó makkelijk! Ga ik veel vaker maken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring