Van mijn kilo’s aardbeien uit de tuin maak ik graag ijs. De oogst is dit jaar weer overvloedig en normaal maak ik er aardbeienjam van. Maar om met dit warme weer achter de dampende pannen staan om de jam te maken, zie ik nu echt niet zitten! Mijn favoriete recept is heel makkelijk en erg lekker. En bovendien in een handomdraai gemaakt! De aardbeien pureer ik samen met suiker en yoghurt en kan je zonder ijsmachine maken. Het resultaat is zoet aardbeienijs met een zachte structuur, het lijkt op sorbetijs. Haal het ijs voor gebruik tien minuten eerder uit de vriezer want dan kan je makkelijk bolletjes scheppen.


Aardbeienijs met yoghurt

Mager en lekker aarbeienijs dat je kan maken zonder ijsmachine
Dit heb je nodig
- 700 gram aardbeien
- 350 gram suiker
- 350 ml milde yoghurt
Zo maak je het
- Was de aardbeien en snijd het kroontje eraf.
- Doe de aardbeien met 350 gram suiker en 350 ml yoghurt in een ruime kom. Dek de kom af met vershoudhoudfolie. Steek de staafmixer in de kom en zorg dat het folie weer goed sluit. Pureer de aardbeien helemaal fijn.
- Giet het aardbeienmengsel in een vriesbak met deksel en zet het in de vriezer.
- Roer na en uur of drie het mengsel even door. Herhaal het roeren nog een keer.
Tags: ijs, aardbei, ijs, zoet

Geef een reactie