• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

29 juli 2013 Reageer

Aardbeienijs met yoghurt

Aardbeienijs en bloemenVan mijn kilo’s aardbeien uit de tuin maak ik graag ijs. De oogst is dit jaar weer overvloedig en normaal maak ik er aardbeienjam van. Maar om met dit warme weer achter de dampende pannen staan om de jam te maken, zie ik nu echt niet zitten! Mijn favoriete recept is heel makkelijk en erg lekker. En bovendien in een handomdraai gemaakt! De aardbeien pureer ik samen met suiker en yoghurt en kan je zonder ijsmachine maken. Het resultaat is zoet aardbeienijs met een zachte structuur, het lijkt op sorbetijs. Haal het ijs voor gebruik tien minuten eerder uit de vriezer want dan kan je makkelijk bolletjes scheppen.Aardbeienijs met yoghurt

Recept aardbeienijs met yoghurt

Door Marleen, 29 juli 2013Aardbeienijs met yoghurtMager en lekker aarbeienijs dat je kan maken zonder ijsmachineVoorbereidingstijd:5 minuten Bereidingstijd:10 minuten
Dit heb je nodig
  • 700 gram aardbeien
  • 350 gram suiker
  • 350 ml milde yoghurt

Zo maak je het

Was de aardbeien en snij het kroontje eraf. Doe de aardbeien met 350 gram suiker en 350 ml yoghurt in een ruime kom. Dek de kom af met vershoudhoudfolie. Steek de staafmixer in de kom en zorg dat het folie weer goed sluit. Pureer de aardbeien helemaal fijn. Giet het aardbeienmengsel in een vriesbak met deksel en zet het in de vriezer. Roer na en uur of drie het mengsel even door. Herhaal het roeren nog een keertje.
 Aardbeienijs met yoghurt 0

Categorie: ijs Tags: aardbeien, ijs, zomer

Vorig bericht: « Alles is aardbei! Crostini met aardbeien en balsamico
Volgend bericht: Augustus bureaubladafbeelding »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring