• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

21 augustus 2013 4 Reacties

Vegan pannenkoeken met de eerste bramen!

Vegan pannenkoekenIn de vakantie bakte ik voor ons logeetje lactose vrije pannenkoeken. Ik verving melk met sojamelk en liet de eieren achterwege zodat ze helemaal vegan zijn. Door rijstazijn en baking soda toe te voegen worden de pannenkoeken toch lekker luchtig. Heerlijk met de eerste bramen of ahornsiroop!Vegan pannenkoeken

Recept Vegan Pannenkoeken

Door Marleen, 21 augustus 2013vegan pannenkoekenLekkere, makkelijk vegan pannenkoeken op basis van soja-melk. Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten 12 stuks
Dit heb je nodig (ongeveer 12 kleine pannenkoeken)
  • 500 ml soja melk
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 zakje vanille suiker

Zo maak je het

Doe 4 eetlepels rijstazijn bij 500 ml soja melk. Laat het 10 minuten staan. De melk en azijn samen, gaan borrelen. Meng in een beslagkom 200 gram bloem, 1 theelepel rijstazijn en 1 zakje vanille suiker. Klop met een garde de soja melk snel door het beslag. Let op! Roer niet te lang. Soja melk met azijn en baking soda samen zorgen voor een luchtig beslag. Als je te lang roert of mixt dan klopt je alle luchtbelletjes uit het beslag. En dat is minder lekker. Bak de pannenkoeken in arachide- of zonnebloemolie.

Meer vegan en lactose vrij recepten

Wat maakt Suzette nu Eet goed, Voel je goed 1

Categorie: ontbijt Tags: bramen, pannenkoeken, vegan, zomer

Vorig bericht: « Garnalencurry met peultjes en kokos
Volgend bericht: Komkommersalade van Ottolenghi »

Lees Interacties

Reacties

  1. natuurlijk-rijk zegt

    23 augustus 2013 om 16:53

    Mmmmm, ziet er overheerlijk uit, ze zijn al op zeker 😉

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      31 augustus 2013 om 10:25

      Het was erg lekker en de jongens hadden de stapel in een nanoseconde gehalveerd. Gelukkig had ik bedacht om twee stapels te bakken!

      Beantwoorden
  2. Karin zegt

    29 augustus 2013 om 08:38

    Toen ik je recept zag dacht ik; bramen, nu al…. ik ben ook maar eens gaan kijken en ja hoor ze zijn er weer. Nog niet veel maar toch. Heb jij ze zelf of pluk je ze ‘wild’ ?

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      31 augustus 2013 om 10:23

      Hoi Karin,
      Ik heb twee bramenstruiken en die hangen nu helemaal vol met bramen! Ze zijn alleen niet zo zoet als de wilde bramen. Maar ze wel lekker voor jam of crumble etc.
      Groetjes, Marleen

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring