Vegan pannenkoeken met de eerste bramen!

Home » no category » Vegan pannenkoeken met de eerste bramen!

In de vakantie bakte ik voor ons logeetje lactose vrije pannenkoeken. Ik verving melk met sojamelk en liet de eieren achterwege zodat ze helemaal vegan zijn. Door rijstazijn en baking soda toe te voegen worden de pannenkoeken toch lekker luchtig. Heerlijk met de eerste bramen of ahornsiroop!

Recept Vegan Pannenkoeken

Door , 21 augustus 2013

vegan pannenkoeken

Lekkere, makkelijk vegan pannenkoeken op basis van soja-melk.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
12 stuks

Dit heb je nodig (ongeveer 12 kleine pannenkoeken)

  • 500 ml soja melk
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 zakje vanille suiker

Zo maak je het

Doe 4 eetlepels rijstazijn bij 500 ml soja melk. Laat het 10 minuten staan. De melk en azijn samen, gaan borrelen. Meng in een beslagkom 200 gram bloem, 1 theelepel rijstazijn en 1 zakje vanille suiker. Klop met een garde de soja melk snel door het beslag. Let op! Roer niet te lang. Soja melk met azijn en baking soda samen zorgen voor een luchtig beslag. Als je te lang roert of mixt dan klopt je alle luchtbelletjes uit het beslag. En dat is minder lekker. Bak de pannenkoeken in arachide- of zonnebloemolie.

Meer vegan en lactose vrij recepten

Wat maakt Suzette nu
Eet goed, Voel je goed

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.


4 reacties


  1. Mmmmm, ziet er overheerlijk uit, ze zijn al op zeker 😉

    1. Het was erg lekker en de jongens hadden de stapel in een nanoseconde gehalveerd. Gelukkig had ik bedacht om twee stapels te bakken!

  2. Toen ik je recept zag dacht ik; bramen, nu al…. ik ben ook maar eens gaan kijken en ja hoor ze zijn er weer. Nog niet veel maar toch. Heb jij ze zelf of pluk je ze ‘wild’ ?

    1. Hoi Karin,
      Ik heb twee bramenstruiken en die hangen nu helemaal vol met bramen! Ze zijn alleen niet zo zoet als de wilde bramen. Maar ze wel lekker voor jam of crumble etc.
      Groetjes, Marleen


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *