• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

26 augustus 2013 2 Reacties

Komkommersalade van Ottolenghi

Komkommers

“De komkommersalade van Ottolenghi is erg lekker”, zegt mijn vriendin met een lichte twijfel in haar stem, terwijl ze mij een plastic tas vol komkommertjes geeft. Alsof ze zich afvraagt of de naam Ottolenghi me iets zegt. Opgelucht bedenk ik me, dat ik mijn omgeving gelukkig niet tot vermoeiens verveel met mijn hobby! In mijn hoofd ben ik namelijk de hele dag met eten en koken bezig. Yotam Ottolenghi is voor dus mij geen vreemde naam. En behalve nadenken over eten en koken, kan ik ook nog eens uren over koken en kookboeken kletsen.

Snel zoek ik op het internet naar het recept voor komkommersalade van Ottolenghi want dat wil ik natuurlijk uitproberen. Ja, van internet. Ik beken. In mijn boekenkast staan geen boeken van hem. Onvoorstelbaar, ik hoor het jullie denken. Ik weet het! Ik weet het! Maar het komt er steeds niet van om één van zijn boeken te kopen. Shame on me!

Komkommersalade

En mijn vriendin heeft trouwens helemaal gelijk. Het recept is bijzonder lekker! Eigenlijk is dit de lekkerste komkommersalade die ik ooit heb gegeten! Dit recept moet je proberen!

26 augustus 2013
Marleen
10 min voorbereiding
10 min bereiding
2 personen

Recept voor komkommersalade van Ottolenghi

Kleurrijke en bijzonder smakelijke komkommersalade. Ik denk wel het lekkerste recept met komkommer ooit!

Dit heb je nodig

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels fijne suiker
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 kleine rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kleine of 1 grote komkommer(s)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • bosje verse koriander

Zo maak je het

  1. Maak een dressing van 3 eetlepels rijstazijn, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels arachideolie en 2 theelepels sesamolie.
  2. Snijd de ui in kleine ringen en manineer de ui een uur in de dressing. Geen probleem als je het wat langer laat staan.
  3. Rasp de verse gember en pers 2 tenen knoflook uit. Voeg het toe aan de uienringen met dressing.
  4. Snijd de komkommer in stukken, meng het door het uimengsel en laat het minimaal 10 minuten staan. Rooster de sesamzaadjes.
  5. Garneer de komkommersalade met de geroosterde sesamzaadjes en koriander.
Tags: salade, komkommer, ui, vegan, mediterraan

 

Meer recepten van Ottolenghi op mijn blog

  • Hartige taart met kruiden en snijbiet
  • Worteltaart met walnoten en kokos
13

Categorie: salade Tags: komkommer, ottolenghi, salade, vegan, zomer

Vorig bericht: « Vegan pannenkoeken met de eerste bramen!
Volgend bericht: Krokante muesli met druiven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anoniem zegt

    26 augustus 2013 om 22:25

    Klinkt echt heerlijk! Komt woensdag op het menu :>). Dank je voor het delen en voor de prachtige foto’s die er altijd bij je recepten staan! groetjes, Roos

    Beantwoorden
  2. Ravelien Schmidt zegt

    30 augustus 2013 om 00:35

    Heb vandaag deze salade gemaakt, samen met noodles was het ruim genoeg voor een avondmaaltijd.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring