Cherry tomaten met groene salade

Home » no category » Cherry tomaten met groene salade

Oogstmaand september, ik ben dol op september. De avonden worden korter. De geur van de herfst kan ik ’s ochtends al ruiken. In de tuin is veel rijp en ik kan veel oogsten. Lekkere, zoete pruimen en sappige tomaten. Voor mij het hoogtepunt van het jaar!
Maar er zijn nu ook sperziebonen en snijbiet. Druiven en bramen, echt heel veel bramen. En jullie hebben misschien wel appels en peren? Mijn appelboompjes zijn nog steeds aan het wennen. Hopelijk heb ik volgend jaar wel appels!

En over hoogtepunten gesproken, met mijn foto’s laat ik altijd een mooi en (te) rooskleurig beeld van mijn oogst zien. Ik laat de hoogtepunten zien en laat de mislukkingen achterwege. Mijn eigen perfecte wereld. Ik draai mijn camera zo, tot ik een mooi plaatje kan schieten. Maar in mijn tuin gaat natuurlijk ook weleens wat mis. Oogsten mislukken en groenten worden aangevreten. Ik maak me daar nooit druk om. Vandaag laat ik jullie mijn fantastisch lekkere Cherry Brandy Wine tomaten zien maar voor de verandering vertel ik jullie deze ene keer ook dat mijn Coeur de Boeuf tomaten er niet zo florissant bijhangen. Bij lange na niet de knoeperds die je in de winkel ziet liggen. Soit!

Coeur de Boeuf tomaten

Coeur de Boeuf

Met die fantastisch Cherry Brandy Wine tomaten heb ik een salade gemaakt. Heb je een tuin of balkon dan moet je deze lekkere soort ook eens proberen. En ik hoop vurig dat de groenteboeren en supermarkten de donkere tomaatjes in hun assortiment opnemen. Man, zó lekker! De volle smaak van tomaten heb ik gecombineerd met de scherpe, frisse smaak van verse waterkers en basilicum.

Recept Cherry tomaten met groene salade

  • cherry tomaten
  • 75 gram waterkers
  • 1 stengel bleekselderij
  • platte peterselie
  • 1 citroen
  • bosje basilicum
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie

Zo maak je het

Halveer de tomaatjes en snij de stengel bleekselderij in dunne reepjes, als lucifers. Heb je waterkers of sla en peterselie uit de tuin. Was dan eerst het zand eraf. Meng waterkers, tomaten, bleekselderij en peterselie in een schaal. Maak basilicumolie met de verse basilicum, een teen geperste knoflook en olijfolie. Giet de olie over de sla en tomaten en sprenkel er citroen over.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.


2 reacties


  1. Simpel maat ziet er heerlijk uit!

  2. Dat ziet er superlekker en simpel uit!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *