Bramenmuffins met citroen

Homeno categoryBramenmuffins met citroen

De bramencakejes met citroengras vielen mij meteen op. Wat een frisse en lekkere combinatie heeft Béatrice Peltre van het blog La tartine gourmande bedacht. Haar kookboek is net vertaald in het Nederlands en heeft de titel Joie de Vivre gekregen. Het staat vol met heerlijke, lichte recepten. Van hapjes, lekkere tartines, salades, mini-quiches, pasta’s en taartjes. De moderne en lichte franse keuken, hoewel sommige gerechten een oosters tintje hebben. Béatrice bracht haar jeugd door op het franse platteland. Omgeven door veel groen, wilde bloemen in de velden en boomgaarden met fruitbomen. Ze vertelt over de overvloed van fruit en de grappige gewoonte om ieder jaar de oogst te vergelijken met die van het jaar ervoor. Herkenbaar, niet? Met de sfeer van de moestuin en fruit uit de boomgaard is het boek doorspekt. Heerlijk!

bramenmuffins, muffins met bramen

De bramencakejes met citroengras heb ik gemaakt. Het resultaat vind ik minder geslaagd. Ondanks dat ik de citroengras heel fijn heb gesneden, vind ik de harde stukjes citroengras niet zo prettig eten.
Béatrice gebruikt in het recept witte rijstebloem en amandelmeel. Ik heb het recept aangepast zodat je patentbloem uit de supermarkt kan gebruiken. En het citroengras heb ik in mijn tweede versie vervangen met geraspte citroenschil. Net zo lekker en zonder harde stukjes. Wil je het recept met citroengras proberen? Snij dan 1 stengel citroengras superfijn en vervang de geraspte citroenschil.

bramen

Recept voor bramenmuffins met citroen

Door , 16 september 2013

Bramenmuffins, muffins met bramen

Smeuige bramenmuffins met citroen

Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
12 stuks

Dit heb je nodig

  • 250 gram bloem
  • halve theelepel bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram bramen
  • 12 papieren muffin bakvormpjes
  • poedersuiker

Zo maak je het

Meng in een beslagkom bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker. Rasp de schil van een citroen en voeg bij de bloem. Smelt de boter. Voeg 2 eieren en de gesmolten boter bij de bloem en meng het met een pollepel of garde goed door elkaar. Meng als laatste de bramen voorzichtig door het beslag. Vul een muffinbakvorm met de papieren bakvormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in het midden van een oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de prikker droog uit de muffin dan zijn ze gaar. Bestrooi de muffins met poedersuiker. De bramenmuffins zijn ook lekker met amandelsnippers. Bestrooi de bramenmuffins voor het bakken met wat snippers.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.