• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

20 september 2013 4 Reacties

Bietenchips met knoflooksaus

Tot mijn grote verbazing was het bakje binnen een kwartier leeg. Het was woensdagmiddag. Ik had net bietenchips gebakken. Mijn zoon en zijn vriendje keken een filmpje. Ik had nog snel even een foto gemaakt. En toen was dus dat hele bakje bietenchips leeg.

Op andere foodblogs had ik de recepten al eens voorbij zien komen en ik was inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar de smaak. Alleen moest ik daarvoor wel eerst naar de moestuinwinkel fietsen. Ja, je leest het goed: moestuinwinkel. Mijn eigen bietjes zijn dit jaar 脿llemaal aangevreten! Ik denk door woelmuizen. Gelukkig verkoopt de moestuinwinkel superverse bietjes en ook nog eens in vrolijke kleuren! Kijk, overal is een oplossing voor!

bietenchips

Kidsproof borrelhapje

Bietenchips, een kidsproof moestuin borrelhapje dus! Zoete bietjes met wat zout en een klodder knoflooksaus is een heerlijke snack. Dit borrelhapje is ook een inzending voor het foodblogevent van deze maand. Maaike van het blog MiCook heeft het foodblogevent deze maand het thema Finger food gegeven. Deze maand heb ik trouwens nog focaccia met aardappel en snijbiet met feta filodeegrolletjes gebakken. Ook gerechten dat je zonder bestek eet maar als inzending heb ik voor deze bietenchips gekozen omdat de kinderen het ontzettend lekker vonden. Zo lekker, dat mijn zoon het zelfs voor zijn receptenkring op school wilt bakken!

bietenchips

20 september 2013
Marleen
10 min voorbereiding
30 min bereiding
1 bakje chips

Recept voor bietenchips met knoflooksaus

Bietenchips, een kidsproof moestuin borrelhapje! Zoete bietjes met wat zout en een klodder knoflooksaus is een heerlijke snack.

bietenchips

Dit heb je nodig

  • 2 bieten
  • 500 ml arachide olie
  • fleur de sel
  • mayonaise
  • yoghurt
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het

  1. Schil de bieten. Snijd met een mandoline de bietjes in dunne plakken.
  2. Verhit de arachide olie in een ruime pan. Ik gebruikte een hapjespan, dat ging prima.
  3. Doe een deel van de bietenplakjes in de olie. De plakjes zullen wat krimpen. Haal de plakjes eruit als ze nog donkerrood zijn. Als je langer wacht worden ze bruin/oker van kleur en dan zijn ze niet meer lekker.
  4. Strooi er een beetje zout over. Fleur de sel heeft een lekkere structuur maar gewoon zout of zeezout uit de molen kan ook.
  5. Maak van een schep mayonaise, een scheut yoghurt en een uitgeperste teen knoflook een sausje. Proef en pas eventueel nog wat aan.
Tags: hapje, bieten, chips, makkelijk

 

3

Categorie: hapje Tags: bieten, chips, foodblogevent, herfst

Vorig bericht: « Bramenmuffins met citroen
Volgend bericht: Appelplukdag en salade met brie, appel en walnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. I am Cooking with Love zegt

    20 september 2013 om 16:21

    De volgende keer doe je gelijk courgette chips erbij. Die heb ik onlangs gemaakt. Werd wel een bloederig verhaal want haalde me open aan m’n mandoline!! Zie foto op m’n blog! haha. Mag van de man ‘m niet meer gebruiken! 馃槈

    Beantwoorden
  2. Maura - YLT zegt

    21 september 2013 om 16:47

    Lekker joh! Ik heb deze week al 3 keer bieten gegeten haha, dus bietenchips kan er ook nog wel bij 馃槈

    Beantwoorden
  3. Mirjam zegt

    23 september 2013 om 22:54

    Heerlijk h猫! Ik heb ze laatst van de chioggia’s gemaakt, mooi! Jammer dat t zoveel werk is…vooral als de rest van ’t gezin 贸贸k wil! 馃檪

    Beantwoorden
  4. LNNK zegt

    29 september 2013 om 10:34

    Klinkt heerlijk! Goed plan om deze zondag te maken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 路 Design by Marleen van Es 路 Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan 路 privacyverklaring