Bietenchips met knoflooksaus

HomeReceptenBietenchips met knoflooksaus

Tot mijn grote verbazing was het bakje binnen een kwartier leeg. Het was woensdagmiddag. Ik had net bietenchips gebakken. Mijn zoon en zijn vriendje keken een filmpje. Ik had nog snel even een foto gemaakt. En toen was dus dat hele bakje bietenchips leeg.

Op andere foodblogs had ik de recepten al eens voorbij zien komen en ik was inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar de smaak. Alleen moest ik daarvoor wel eerst naar de moestuinwinkel fietsen. Ja, je leest het goed: moestuinwinkel. Mijn eigen bietjes zijn dit jaar àllemaal aangevreten! Ik denk door woelmuizen. Gelukkig verkoopt de moestuinwinkel superverse bietjes en ook nog eens in vrolijke kleuren! Kijk, overal is een oplossing voor!

bietenchips

Kidsproof borrelhapje

Bietenchips, een kidsproof moestuin borrelhapje dus! Zoete bietjes met wat zout en een klodder knoflooksaus is een heerlijke snack. Dit borrelhapje is ook een inzending voor het foodblogevent van deze maand. Maaike van het blog MiCook heeft het foodblogevent deze maand het thema Finger food gegeven. Deze maand heb ik trouwens nog focaccia met aardappel en snijbiet met feta filodeegrolletjes gebakken. Ook gerechten dat je zonder bestek eet maar als inzending heb ik voor deze bietenchips gekozen omdat de kinderen het ontzettend lekker vonden. Zo lekker, dat mijn zoon het zelfs voor zijn receptenkring op school wilt bakken!

bietenchips


20 september 2013


10 min voorbereiding

30 min bereiding

1 bakje chips

Recept voor bietenchips met knoflooksaus

Bietenchips, een kidsproof moestuin borrelhapje! Zoete bietjes met wat zout en een klodder knoflooksaus is een heerlijke snack.

bietenchips

Dit heb je nodig

 • 2 bieten
 • 500 ml arachide olie
 • fleur de sel
 • mayonaise
 • yoghurt
 • 1 teentje knoflook

Zo maak je het

 1. Schil de bieten. Snijd met een mandoline de bietjes in dunne plakken.
 2. Verhit de arachide olie in een ruime pan. Ik gebruikte een hapjespan, dat ging prima.
 3. Doe een deel van de bietenplakjes in de olie. De plakjes zullen wat krimpen. Haal de plakjes eruit als ze nog donkerrood zijn. Als je langer wacht worden ze bruin/oker van kleur en dan zijn ze niet meer lekker.
 4. Strooi er een beetje zout over. Fleur de sel heeft een lekkere structuur maar gewoon zout of zeezout uit de molen kan ook.
 5. Maak van een schep mayonaise, een scheut yoghurt en een uitgeperste teen knoflook een sausje. Proef en pas eventueel nog wat aan.

Tags: hapje, bieten, chips, makkelijk

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

4 reacties


 1. I am Cooking with Love

  De volgende keer doe je gelijk courgette chips erbij. Die heb ik onlangs gemaakt. Werd wel een bloederig verhaal want haalde me open aan m’n mandoline!! Zie foto op m’n blog! haha. Mag van de man ‘m niet meer gebruiken! ;-)

 2. Lekker joh! Ik heb deze week al 3 keer bieten gegeten haha, dus bietenchips kan er ook nog wel bij ;)

 3. Heerlijk hè! Ik heb ze laatst van de chioggia’s gemaakt, mooi! Jammer dat t zoveel werk is…vooral als de rest van ’t gezin óók wil! :)

 4. Klinkt heerlijk! Goed plan om deze zondag te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.