• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

27 september 2013 3 Reacties

Appelplukdag en salade met brie, appel en walnoten

Appels plukken“Gaan die mensen allemaal appels plukken”, vraagt mijn zoon. Ik hoor een lichte verbazing in zijn stem. In de berm bij de landwinkel staan tientallen auto’s geparkeerd. “Kom met de fiets”, tweette de eigenaar van de landwinkel nog. Het is erg druk in de boomgaard. Tussen uitzinnig rondrennende en joelende kinderen plukken wij onze tassen vol. Zelf je appels plukken, kinderen vinden het geweldig! Tip: morgen is het landelijke appelplukdag. Met goudrenetten voor taarten, frisse cox’s en elstars om zo te eten en wat peertjes, zwoegen we op de fiets naar huis. En al die auto’s? Ik begrijp het wel.Appels plukkenAppels plukken

Foodblogswap

Deze week is het weer tijd om een gerecht van een ander foodblog uit te proberen. Bladerend en speurend naar een lekker recept, waan ik mij op een strand aan de Franse Côte d”azur. Ik klik verder en in mijn verbeelding hoor ik het gekletter van een Turkse waterval. Het is alle dagen feest en altijd zonnig op het blog Mango & Monaco. De twintigjarige(!) Claudia schrijft op haar blog over eten en reizen. Je vindt er heerlijke recepten én beschrijvingen over zonnige Europese vakantiebestemmingen. Lekkerbekkend kijk ik naar haar Spaanse Gazpacho, ik twijfel over de Griekse salade en ik kies uiteindelijk voor de salade met brie en walnoten! En dat is vast ook lekker met een zelf geplukt appeltje!Salade met brie en walnoten

Recept salade met brie en walnoten

Door Marleen,27 september 2013Heerlijke en vooral makkelijke salade met walnoot en brieVoorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minutenBijgerecht, Frans Voor 2 personen
Dit heb je nodig
  • 1 rode ui
  • 2 handen rucola of een zakje van 75 gram
  • brie
  • 2 el gehakte walnoten
  • olijfolie
  • mosterd
  • 1 citroen
  • honing
  • appel
  • 
 zout en peper
Zo maak je het
  1. Snijd de ui in ringen en karameliseer de ui in een kwartiertje in een koekenpan.
  2. Was de rucola. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie bruin en hak de walnoten grof.
  3. Snijd de appel in reepjes, zo groot als een lucifer en snijd de brie in plakken.
  4. Maak een dressing van 1 deel citroensap, 2 delen olijfolie, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel honing.
  5. Meng alle ingrediënten in een ruime schaal. Breng op smaak met zout en peper.
Tags: hoofbijgerecht, salade, rucola, appel, brie
Salade met brie en walnoten

Meer over de Foodblogswap

  • Volg de foodblogswap op Twitter
  • Bekijk de foodblogswapfoto’s op Pinterest
 0

Categorie: salade Tags: appel, brie, herfst, salade, walnoot

Vorig bericht: « Bietenchips met knoflooksaus
Volgend bericht: Oktober bureaubladafbeelding »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - Yellow lemon tree zegt

    27 september 2013 om 13:43

    Lekker! En mooie foto’s weer 🙂

    Beantwoorden
  2. Claudia zegt

    28 september 2013 om 11:10

    Wat een ontzettend leuk stukje!! Het is inderdaad heerlijk met een appel, dat maak ik zelf ook vaak!

    Beantwoorden
  3. LNNK zegt

    29 september 2013 om 10:32

    Klinkt als een heerlijke salade.
    Heerlijk lijkt me dat, zelf apels plukken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring