Hup Marleen, hup!

“En, weer een boek?” vraagt mijn lief, als ik hem opgetogen vertel dat ik een prijs heb gewonnen. Maar nee, dit keer is het geen boek, ook geen vakantiereis of tv.
Betty, van bettyskitchen.nl heeft aan mij de Liebster Award uitgereikt. Een aanmoedigingsprijs! Wie mij al wat langer volgt, herinnert zich misschien dat ik de award al eerder heb gekregen. Maar een prijs is een prijs! En prijzen ontvangen, is leuk. Betty heeft aan mij gedacht én vindt mijn blog bijzonder genoeg voor een prijs. Dank je wel Betty!

Chocolademousse met vlierbloesem

De prijs bestaat uit een aanmoediging, een vermelding op het blog van Betty en maar liefst elf vragen. Hele serieuze vragen! Alsof ik bij de psycholoog op de divan lig. Maar ik ben de beroerdste niet. Ik ben er even voor gaan zitten…

1. Waarom ben jij begonnen met bloggen?

In 2007 was mijn volkstuin nog een weiland. Vol met kuilen, hobbels en onkruid. In mijn gedachten zag ik al meteen een mooie moestuin voor me. Om mijn vorderingen vast te leggen, ben ik gaan bloggen. In de loop der jaren is de inhoud van mijn blog een beetje veranderd. In schreef ik 2009 enthousiast over mijn eerste, eigen gekweekte courgette. Op dit moment vind ik het leuk om meer te experimenteren met recepten. Wel nog steeds met groente, fruit of kruiden uit de tuin.

2. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

De inspiratie om te koken start in mijn tuin. Met de oogst ga ik koken. Ideeën voor recepten haal ik uit kookboeken, tijdschriften, blogs en heel vaak pinterest. Mijn favoriete blogs voor inspiratie zijn mynewroots.org, greenkitchenstories.com en thefirstmess.com.

3. Shop je wel eens online? Zo ja, noem 3 webwinkels waar je graag komt.

Ja, ik koop af en toe wat online. Eigenlijk alleen boeken. De rest wil ik toch eerst even zien en voelen.

4. Wat is jouw slechtste eigenschap?

Mijn drang om van alles te bewaren. Ik kan slecht dingen wegdoen. Altijd bedenk ik wel weer een reden waarom ik het toch echt moet bewaren. En ik kan heel overtuigend zijn. Gek word ik ervan.

5. Plaats een foto van een gerecht waar wij jou s’nachts voor kunnen wakker maken.

Mmm… ik word niet graag wakker gemaakt. Ook niet voor eten. Maar misschien wel voor deze lekkere chocolademousse? Foto staat hierboven.

6. Hoeveel uur heb je gisterenavond geslapen?

Ah, makkelijke vraag! 6,5 uur.

7. Wat is jouw favoriete boek? Of tijdschrift?

Ik ben dol op boeken over verval zoals De Buddenbrooks van Thomas Mann en de trilogie Het Goddelijke Monster, Zwarte tranen en Boze tongen van Tom Lanoye. Mijn favoriete kookboek is Mijn keuken van de zon. Een vegetarisch kookboek met mooie foto’s van een Franse moestuin. En mijn favoriete tijdschrift is Kinfolk, een tijdschrift met oogstrelende fotografie en artikelen over het alledaagse leven.

8. Heb je naast het bloggen nog een andere hobby of verborgen talent?

Ik kan een website programmeren in notepad, ik kan in één oogopslag een boomblauwtje (kleine, blauwe vlinder) onderscheiden van een icarusblauwtje (ook een kleine, blauwe vlinder) en ik kan breien. Wisten jullie niet, hè!

9. Noem jouw favoriete vakantieland, en hoe vaak ben je er al geweest?

Frankrijk. Ik ben er ontelbaar vaak geweest. Met mijn ouders ging ik ieder jaar naar Frankrijk. Op mijn achttiende heb ik een paar weken gelift door Frankrijk. Als student was Frankrijk een betaalbaar vakantieoord. Enkel met een rugzak, liepen we langs de GR-routes. Parijs heb ik heel vaak bezocht. En nu gaan we graag kamperen in Zuid-Frankrijk. Het blijft een mooi land. Het eten, het landschap, de wijn, de temperatuur en dichtbij!

10. Waar ging jouw allereerste blogpost over?

Dat was een stukje waarin ik jubel over mijn nieuwe volkstuin.

11. Als er vanmiddag een miljoen euro op je rekening wordt bijgeschreven, wat is dan het éérste dat jij zal doen?

Een nieuwe camera kopen. Ik heb nu een canon 350D. De camera werkt prima maar ik heb het gevoel dat het beter kan. Een nieuwe camera met meer scherpstelpunten en een hogere ISO lijkt me wel wat!

De prijs heb ik al een keer eerder doorgegeven, dus ik laat het hierbij. En hebben jullie nog een vraag? Kom maar op, ik ben nu toch bezig! Ik plof zo weer op de divan.
 


5 reacties


  1. Ohw wat leuk om dit te kunnen lezen. Dank je wel Marleen dat je toch de tijd hebt genomen hiervoor. Ga vooral zo door met je mooie blog.
    Groetjes,
    Betty

  2. Zeer terechte winnaar! Hartstikke leuk.

    Liefs Suus van Food Bandits

  3. Gefeliciteerd. Ik lees je blog altijd met veel plezier.

  4. Leuk om te lezen :) dik verdiend!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.