Kokosgarnalen uit de borrelhapjeskalender

Homeno categoryKokosgarnalen uit de borrelhapjeskalender

borrelhapjeskalender

Eind september was ik bij de lancering van de Borrelhapjeskalender. In De Kookboekhandel aan de Haarlemmerdijk (Amsterdam) hadden Kamer 465 en Uitgeverij Snor, de makers van de kalender, een borrel georganiseerd. En bij die borrel serveerden ze, hoe kan het ook anders, hapjes uit de kalender! Lekker. De presentatie viel tegelijk met Inside Design Amsterdam en de Unseen Photo Fair. Dat was leuk!

borrelhapjeskalender

Borrelhapjeskalender

In de kalender staan hapjes voor vrienden en door vrienden van Kamer 465. Het is inmiddels een bekend en succesvol concept. Je kent vast wel de Soepkalender, ook gemaakt door Kamer 465 en Uitgeverij Snor. “We hebben allemaal een eigen stijl, smaak en werkwijze”, vertelt Anya van de Wetering (in een bijpassende gele blouse) ons tijdens de presentatie van de kalender. De recepten zijn gevarieerd en de illustraties worden afgewisseld met mooie foodfotografie. Ik vind het resultaat een leuke eclectische mix! De gerechten zijn makkelijk en toegankelijk, echt voor én door iedereen! En daarmee is de kalender, als kookboek, onderscheidend.

borrelhapjeskalender

In de kalender staan 366 recepten om iets lekkers te maken bij een glaasje wijn, bier of champagne. Elke dag een nieuw recept of 7 recepten om op vrijdagmiddag de borrel mee op te fleuren. Of 15 recepten voor een picknick of tuinfeest! Wat denk je van gefrituurde asperges met kruidenmayonaise, een teiltje gazpacho of crostini met doperwtenmousse en een salsa van peer & pecorino.

borrelhapjeskalender, garnalen met limoen

Vandaag, 13 oktober is het borrelhapje kokosgarnalen met limoenmayonaise van Suzanne. De combinatie kokos en limoen is lekker fris. Tijdens het koken, probeerde ik mij een beeld te vormen van Suzanne. Ik vroeg mij af wie Suzanne is en hoe haar keuken ziet. Voor én door vrienden is een erg leuk concept!

Kokosgarnalen met limoenmayonaise

Door , 13 oktober 2013

Frisse limoen garnalen met een knappig kokoslaagje.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 50 gram gedroogde en geraspte kokos
  • 25 gram paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 limoen
  • 2 eiwitten
  • 24 reuze garnalen
  • zonnebloemolie
  • 6 eetlepels mayonaise

Zo maak je het

Rasp de schil van de limoen. Meng de kokos, paneermeel, zout en limoenrasp. Bewaar wat limoenrasp voor de mayonaise. Klop de eiwitten los. Spoel de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Doop de garnalen eerst in het eiwit en dan in het kokosmengsel. Frituur de garnalen in zonnebloemolie. Pers de limoen uit en maak met de mayonaise en limoenrasp een frisse saus.

borrelhapjeskalender, garnalen met limoen


De Borrelhapjeskalender, geschreven door Kamer 465 en uitgegeven door Uitgeverij Snor, is te koop voor € 18,50 ISBN 9789079961603
Bestel de Borrelhapjeskalender via Bol.com

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


2 reacties


  1. Deze wil ik! Zelf heb ik de soepkalender, die is ook leuk, maar dit ziet er ook heerlijk uit!

  2. Vandaag gemaakt als test voor het etentje voor morgen, een topper! Evert gaf een 9, en dan te weten dat hij tot voor kort echt geen garnalen at.
    Ik wil deze kalender nu ook wel ;-)

    Bedankt voor het recept.

    Groet,
    Karin


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.