• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

13 oktober 2013 2 Reacties

Kokosgarnalen uit de borrelhapjeskalender

borrelhapjeskalenderEind september was ik bij de lancering van de Borrelhapjeskalender. In De Kookboekhandel aan de Haarlemmerdijk (Amsterdam) hadden Kamer 465 en Uitgeverij Snor, de makers van de kalender, een borrel georganiseerd. En bij die borrel serveerden ze, hoe kan het ook anders, hapjes uit de kalender! Lekker. De presentatie viel tegelijk met Inside Design Amsterdam en de Unseen Photo Fair. Dat was leuk! borrelhapjeskalender

Borrelhapjeskalender

In de kalender staan hapjes voor vrienden en door vrienden van Kamer 465. Het is inmiddels een bekend en succesvol concept. Je kent vast wel de Soepkalender, ook gemaakt door Kamer 465 en Uitgeverij Snor. “We hebben allemaal een eigen stijl, smaak en werkwijze”, vertelt Anya van de Wetering (in een bijpassende gele blouse) ons tijdens de presentatie van de kalender. De recepten zijn gevarieerd en de illustraties worden afgewisseld met mooie foodfotografie. Ik vind het resultaat een leuke eclectische mix! De gerechten zijn makkelijk en toegankelijk, echt voor én door iedereen! En daarmee is de kalender, als kookboek, onderscheidend.borrelhapjeskalenderIn de kalender staan 366 recepten om iets lekkers te maken bij een glaasje wijn, bier of champagne. Elke dag een nieuw recept of 7 recepten om op vrijdagmiddag de borrel mee op te fleuren. Of 15 recepten voor een picknick of tuinfeest! Wat denk je van gefrituurde asperges met kruidenmayonaise, een teiltje gazpacho of crostini met doperwtenmousse en een salsa van peer & pecorino.borrelhapjeskalender, garnalen met limoenVandaag, 13 oktober is het borrelhapje kokosgarnalen met limoenmayonaise van Suzanne. De combinatie kokos en limoen is lekker fris. Tijdens het koken, probeerde ik mij een beeld te vormen van Suzanne. Ik vroeg mij af wie Suzanne is en hoe haar keuken ziet. Voor én door vrienden is een erg leuk concept!

Kokosgarnalen met limoenmayonaise

Door Marleen,13 oktober 2013Frisse limoen garnalen met een knappig kokoslaagje.Voorbereidingstijd:15 minuten Bereidingstijd:10 minuten
Dit heb je nodig
  • 50 gram gedroogde en geraspte kokos
  • 25 gram paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 limoen
  • 2 eiwitten
  • 24 reuze garnalen
  • zonnebloemolie
  • 6 eetlepels mayonaise

Zo maak je het

Rasp de schil van de limoen. Meng de kokos, paneermeel, zout en limoenrasp. Bewaar wat limoenrasp voor de mayonaise. Klop de eiwitten los. Spoel de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Doop de garnalen eerst in het eiwit en dan in het kokosmengsel. Frituur de garnalen in zonnebloemolie. Pers de limoen uit en maak met de mayonaise en limoenrasp een frisse saus.
borrelhapjeskalender, garnalen met limoen
De Borrelhapjeskalender, geschreven door Kamer 465 en uitgegeven door Uitgeverij Snor, is te koop voor € 18,50 ISBN 9789079961603 Bestel de Borrelhapjeskalender via Bol.com 0

Categorie: hapje Tags: garnalen, herfst, recensie

Vorig bericht: « Hup Marleen, hup!
Volgend bericht: Filodeegrolletjes met snijbiet »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    14 oktober 2013 om 15:38

    Deze wil ik! Zelf heb ik de soepkalender, die is ook leuk, maar dit ziet er ook heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. Karin zegt

    18 oktober 2013 om 20:05

    Vandaag gemaakt als test voor het etentje voor morgen, een topper! Evert gaf een 9, en dan te weten dat hij tot voor kort echt geen garnalen at.
    Ik wil deze kalender nu ook wel 😉

    Bedankt voor het recept.

    Groet,
    Karin

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring