De groentebedden zijn bijna leeg. De stokken van de sperziebonen kan ik weer opruimen. En de grond bedekt ik met het eerste gevallen blad. Terwijl de rest van de tuin duidelijk al in herfstsferen verkeert, groeit snijbiet nog ongestoord verder. Regelmatig wat wegsnijden en meer hoef je voor deze plant niet te doen. Als andere planten worden aangevreten of oogsten mislukken, is er altijd nog snijbiet. Het kweken kan gewoon niet mislukken. Vanaf juni tot in november kan je oogsten. En met zijn regenboogkleuren is het de eye-catcher van de tuin. Wat mij betreft de super food van de moestuin.
De smaak van snijbiet is bitter maar erg lekker in hartige taart of in deze filodeegrolletjes. Het jonge, kleine blad vind ik het lekkerst.
11 reacties
Oooh die eerste foto! Zo mooi. Fetarolletjes zijn echt lekker, leuk om er biet bij te doen.
Lekker! Op mijn balkon is het ook vrijwel leeg, op een halve palmkool na. Wilde ik gisteren wat mee maken. Alleen toen ik goed keek schrok ik me dood… rupsen! En veel. En dat op een balkon midden in de stad, jammer ;)
wat een leuk recept! Heb op ons balkon nog een grote bak met de vrolijke snijbiet staan, en die verander ik binnekort in filorolletjes vulling :)
vraagje, bak je de filorolletjes na het vullen nog, of kun je het deeg gewoon zo eten? (ik gebruik fillodeeg eigenlijk alleen maar om gerechten uit de oven mee te maken).
Bedankt Leonie voor je reactie! Ik ben dat vergeten te noteren. Je bakt de rolletjes in de oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten gaar.
Oh heerlijk en wat een mooie foto’s
Liefs Suus
Ziet er heeerlijk uit, heb alles in huis/tuin behalve de snijbiet…en wat een schitterende foto’s maak je! ik ga jouw site meteen in mijn favorieten toevoegen ;-)
Groetjes, Naomi
Bedankt voor het compliment!
Oooh, wat een super mooie foto’s!
De rolletjes lijken me ook erg lekker!
Lijkt me heerlijk en nog genoeg snijbiet hier, dus die gaan we eens proberen! Bedankt!
Ik heb ze vanavond klaargemaakt en gegeten. En het was heerlijk, echt een aanrader.
Heb zin in de het foodblogger opvang project ;)
Liefs Suus van Food Bandits
[…] Bekijk het recept hier. […]