Zelf taugé kweken is makkelijk en is de moeite waard om te proberen. Het proces duurt ongeveer een week. Je kunt een zakje taugé kiemgroente bij Dille & Kamille of Ecoplaza kopen. Maar de mungbonen van de Aziatische supermarkt doen het ook goed. Kies dan wel de bonen met schil. Voor weinig geld (€ 1,30) kan je de hele winter, wekelijks taugé eten! En het is ook nog eens super gezond.
Zelf taugé kweken
Neem een glazen pot zonder deksel en week de mungbonen. Gebruik niet meer dan een laagje bonen want de kiemen gaan straks de hele pot vullen! Giet het water af en dek de pot af met een stukje stof. Een stuk oud t-shirt of te klein kinderhemd werkt prima! Klem het vast met een elastiek. Spoel de bonen 2 à 3 keer per dag. Giet het water steeds af. De bonen blijven vochtig genoeg om te kiemen. Zet de pot in een keukenkastje of kelder. Niet in de koelkast want dan zal het niet kiemen. Na week heb je een volle pot!
Met de taugé heb ik een recept van 101 Cookbooks gemaakt. Een gezonde salade met avocado, en amandelsnippers. Gecombineerd met Griekse yoghurt.
Taugé salade
Een gezonde en makkelijke salade met geroosterde amandelsnippers, avocado en taugé.
Dit heb je nodig
- 25 g amandelsnippers
- 1 avocado
- grote pot taugé
- bakje griekse yoghurt van 170 gram
- handje rucola
- bieslook
- olijfolie
- zout en peper
Zo maak je het
- Rooster de amandelsnippers.
- Snijd de avocado in kleine stukken en meng met de taugé en de geroosterde amandelsnippers.
- Scheur de rucola en snijd de bieslook fijn. Meng de rucola en de bieslook met de yoghurt. Voeg wat zout naar smaak toe.
- Schep het yoghurtmengsel naast de avocado-taugé salade. Besprenkel met olijfolie.
- Breng op smaak met wat peper uit de molen.
Tags: salade, taugé, voedzaam
Geef een reactie