• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

11 november 2013 Reageer

Geroosterde wortels met hazelnoten

Gekleurd, bont of met een tintje. De groenten in mijn moestuin hebben kleur! Gekleurde bietjes, paarse sperziebonen, snijbiet in de kleuren van de regenboog, rode worteltjes, gele tomaten, paarse aardappelen, parijse worteltjes en groene pompoenen. Ik reis stad en land af om de meest bijzondere soorten te bemachtigen. Echt waar, dat doe ik. En dan sta ik, met mijn gekleurde laarzen, in de modder al die mooie plantjes te verzorgen, om die leuke groenten in mijn vrolijke tas mee naar huis te nemen!Geroosterde wortels uit de ovenWant al dat gewroet en geploeter in de tuin, moet namelijk wel wat moois opleveren! Iets dat ik in de winkel niet kan vinden. Iets exclusiefs! Maar nu komt het. Al die leuke, gekleurde groente kan ik tegenwoordig in winkel kopen. Ik hoef er niet eens voor naar de moestuinwinkel of groenteboer. Nee, gekleurde worteltjes en paarse aardappelen liggen gewoon in de supermarkt. Groente van de maand! En dan nog iets. Wist je dat de gewone, saaie snijbiet eigenlijk veel lekkerder is dan de felroze variant. Tijd om de balans op te maken, zul je nu denken. Zeker als je weet dat mijn eigen gekleurde worteltjes dit jaar zijn mislukt. Na het zaaien zijn op de één of andere manier geen worteltjes ontstaan.Met dank aan de supermarkt, heb ik toch kleur op mijn bord!

Recept geroosterde wortels met hazelnoten

Door Marleen,11 november 2013Geroosterde wortelsKleur in de tuin en kleur op je bord met deze sappige, geroosterde wortels uit de oven.Voorbereidingstijd:10 minuten Bereidingstijd:30 minuten
Dit heb je nodig
  • 10 worteltjes
  • 100 ml sinaasappelsap
  • scheut witte, droge wijn
  • paar takjes tijm

Zo maak je het

Leg een stuk bakpapier in een bakblik. Schil de wortels met een dunschiller en leg ze op het papier in het bakblik. Schenk er het sinaasappelsap over en een scheut witte wijn. Verdeel de takjes tijm over de wortels en vouw het bakpapier dicht. Stoof de wortels in 30 minuten een oven op 200 graden gaar.

Kleur op je bureaublad

De foto van de worteltjes kan je ook als bureaublad voor je computer of iPad downloaden. 0

Categorie: hoofdgerecht Tags: geroosterde groente, vegan, worteltjes

Vorig bericht: « Fairdelicious, chocoladetruffels en gefrituurde vogelspin
Volgend bericht: Biscotti uit Greendelicious Kruiden »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring