Biscotti uit Greendelicious Kruiden

Homeno categoryBiscotti uit Greendelicious Kruiden

Verse kruiden, daar deden we niet aan. Kruiden kochten we gedroogd, in potjes. Weet je het nog? Tijdens het lezen van het boek Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn, kon ik het mij maar met moeite herinneren. Verbannen uit mijn geheugen, zoiets. Maar in de jaren tachtig was het heel gangbaar. Het is de tijd vòòr Jamie, die handen vol verse kruiden in de pan gooide. De tijd dat alleen bieslook en peterselie vers verkrijgbaar waren. Mijn ouders hadden een kleine kruidencirkel in de tuin en in de kast stond het Groot Internationaal Kruiden Kookboek van Wina Born. Dus wìj aten wel verse kruiden, toch?! Hoewel inspiratie binnen handbereik was, gebruikten mijn ouders alleen verse bieslook en krulpeterselie, door de salade of pastasaus. Je kan het je nu bijna niet meer voorstellen! Koken zonder verse basilicum, tijm, oregano of rozemarijn. Dat is toch onmogelijk! Dat vindt Natascha Boudewijn ook en ze heeft een boek vol heerlijke kruidenrecepten geschreven!

Biscotti uit Greendelicious Kruiden

In mijn tuin en vensterbank staan flink wat kruiden. Het zijn de standaard kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn, salie, basilicum en dragon. En natuurlijk ook good old bieslook en peterselie! In het boek staan ook wat recepten voor minder gangbare kruiden zoals dropplant, bergamot en barbarakruid. Dropplant in de keuken, wat een leuk idee. Ik zaai het kruid regelmatig, als nectarplant voor vlinders en bijen. En het ruikt zo lekker. Maar wat denk je van crostini met paddestoelen en dropplant? Ik vind het spannend klinken!

Het boek is ingedeeld in per seizoen en per kruid. Voorafgaand aan de recepten beschrijft Natascha het kruid en geeft tips hoe je de plant kan verzorgen. Door het hele boek staan prachtige sfeerfoto’s van haar tuin met kippen en katten. En haar recepten zijn in dit tweede boek heel divers. Gelukkig met iets minder hartige taartjes en salades dan in haar eerste boek. Wat denk je bijvoorbeeld van wraps met goudsbloem, polpettine (bitterbal) van aubergine en basilicum of rozemarijnsaucijsjes! Allemaal even lekker! Dit mooie boek krijgt een plekje in de kast naast het Groot Internationaal Kruiden Kookboek. En hopelijk heeft ze plannen voor een derde boek: Greendelicious Eetbare bloemen! Ik kijk er naar uit!

Uit het boek heb ik de Biscotti met rozemarijn en sinaasappel geprobeerd. Super lekkere en mierzoete Italiaanse koekjes met een subtiele sinaasappelsmaak gecombineerd met kruidige rozemarijn!

Recept Biscotti met rozemarijn en sinaasappel

Door , 20 november 2013

Super lekkere en mierzoete Italiaanse koekjes met een subtiele sinaasappelsmaak gecombineerd met kruidige rozemarijn!

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

Dit heb je nodig

 • 250 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 2 eieren
 • 1 kwart theelepel bakpoeder
 • 1 sinaasappel
 • 5 takjes verse rozemarijn
 • 1 vanillestokje

Zo maak je het

Meng 250 gram bloem, 150 gram suiker, een kwart theelepel bakpoeder en het rasp van 1 sinaasappel in een grote kom. Hak de blaadjes van ongeveer 5 takjes rozemarijn fijn. Schraap het binnenste van een vanillestokje leeg. Voeg de gehakte rozemarijn en vanilleschraapsel met het bloem. Kluts 2 eieren los. Meng de eieren met het bloem en kneed er een stevige bal van. Halveer het deeg en rol beide delen in lange plakken van ongeveer 5 cm breed en 1 cm dik. Bak de plakken 15 minuten in een oven op 180 graden. Haal de koek uit de oven en laat afkoelen. Snij de plakken in repen van ongeveer 1 cm breed. Leg ze op hun zijkant en bak de koekjes nog eens in een oven op 170 graden. Na 15 à 20 minuten zijn de koekjes klaar. De tijden zijn afhankelijk van je eigen oven. Pas de baktijden eventueel aan.

Greendelicious Kruiden

Greendelicious Kruiden

Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn kost € 18,95. Het wordt uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep, ISBN 978 902 301 392 1
Bestel Greendelicious Kruiden via Bol.com

Dit bericht is tot stand gekomen door de levering van artikelen.


2 reacties


 1. Hoi Marleen,

  Ik heb je nieuwe adres op m’n blog aangepast, maar je blijft maar onderaan de lijst staan. Hij herkent je niet als URL (snap niet waarom). In elk geval lees ik je blog altijd graag, ook al krijg ik niet een automatische update als je een nieuw bericht hebt geplaatst.
  Wat heb je altijd een prachtige foto’s zeg… om jaloers op te zijn….

  Groet Judith

  1. Hoi Judith,
   Thx! Leuk dat je het adres hebt aangepast! Het oude adres werkt nog wel maar gek genoeg niet vanaf jouw site…
   Ja, dat die automatische update niet altijd werkt, begrijp ik ook niet. Ik heb nu wel wat veranderd. Het adres voor de blogroll is:
   http://etenuitdevolkstuin.nl/feed (denk ik).
   Groetjes, Marleen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.