De scherpe geur van komijn en de volle smaak van koriander. Gegrilde groenten en het veelvuldig gebruik van limoen of citroen. Of die lekkere yoghurt sausjes! Ik ben er dol op. De Arabische keuken is een van mijn favorieten. In Rotterdam eet ik graag bij Bazar en snuffelen bij Perse Polis (een Arabische supermarkt in de Kanaalstraat, Utrecht) is een feest! Ik maak graag zelf falafel en hummus op brood is zó lekker. En deze maand heeft het foodblogevent ook nog eens het thema Arabia! Tijd voor een nieuw recept! Geïnspireerd door de Arabische keuken heb ik met limoen en het specerijenmengsel Ras el hanout mijn wortel pastinaak soep op smaak gebracht.
Ras el hanout
Ras el hanout is te koop in de grotere supermarkt of bij de Turkse en Marokkaanse winkeltjes. Maar je kan het ook zelf maken. Rooster in een hete, droge koekenpan een minuut lang de volgende specerijen: 2 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepels korianderzaad, een halve eetlepel kaneel, 1 steranijs, 1 theelepel kruidnagels, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 buisje saffraan en 1 eetlepel zwarte peperkorrels. Maal daarna de zaden en specerijen in een vijzel.
Foodblogevent
Het Foodblogevent wordt deze maand georganiseerd door Jolanda van het blog Neptunes Kitchen. Het thema is Arabia! Een maand lang hebben foodbloggers de tijd om een recept te bedenken en in te sturen. Deze wortel pastinaak soep is mijn inzending. Tip: kijk eens bij de reacties op Neptunes Kitchen voor meer heerlijke Arabische recepten!
Met pastinaak kan je ook een lekkere pastinaaksoep met witte wijn of een pastinaak-aardperensoep maken!
Geef een reactie