• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

5 januari 2014 9 Reacties

Romige kastanjesoep met bieslook

Kastanjesoep

Vorige maand ging ik met een aantal foodbloggers shoppen in Frankrijk. We hadden een hele gezellige middag en we reden met een afgeladen auto vol lekkers weer naar thuis. Ik nam roodlof, tamme kastanjes, viooltjes chocolade en klaproossiroop mee. En natuurlijk nog veel meer! Op de groenteafdeling vielen mij meiraapjes, schorseneren, aardperen en crosne op. Echt een heel uitgebreid assortiment.

Kastanjes

Hier kan je bij de groenteboer vacuümverpakkingen met kastanjes kopen. Gepeld en gekookt, meteen klaar om te gebruiken. Bij de turkse winkels kan je ook verse kastanjes kopen. Het pellen is veel werk. Die vacuüm verpakte kastanjes zijn dus zo gek nog niet! Met de kastanjes heb ik chocoladetaart en een fantastisch, lekkere kastanjesoep gemaakt. Het recept is gebaseerd op de kastanjesoep met salie uit het kerstnummer van Delicious.

Bij mij in de buurt zijn net een aantal tamme kastanjes geplant. Deze herfst hingen er al een stuk of twintig bolsters in. Hopelijk kunnen we over een jaar of vijf flink rapen. Dat zou gaaf zijn!

Kastanjesoep

5 januari 2014
Marleen
1 uur voorbereiding
15 min bereiding
4 personen

Recept voor romige kastanjesoep met bieslook

Heerlijk, romige kastanjesoep gecombineerd met Griekse yoghurt en bieslook.

kastanjesoep

Dit heb je nodig

  • 300 g kastanjes
  • 70 g roomboter
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 l groente- of kruidenbouillon
  • 4 el Griekse yoghurt
  • bieslook
  • paar walnoten

Zo maak je het

  1. Snijd een kruis in de kastanjes en kook ze in 15 minuten gaar. Pel de kastanjes. Dat is best wat werk! Als de kastanjes nog warm zijn, gaat het makkelijk(er). Haal dus steeds een stuk of 3 kastanjes uit het hete water, pel die en ga zo verder.
  2. Snijd de uien en knoflook fijn. Smelt de boter en bak de uien en knoflook zacht. Voeg de bouillon en kastanjes toe. Laat het 10 minuten trekken en pureer de soep met een staafmixer.
  3. Snijd de bieslook fijn en hak de walnoten grof.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met een eetlepel Griekse yoghurt en bestrooi royaal met bieslook en stukjes walnoot.
Tags: soep, kastanjes, bieslook, Frans
48

Categorie: soep Tags: bieslook, delicious, kastanjes, kerst, soep, winter

Vorig bericht: « Januari wallpaper
Volgend bericht: Geroorsterde schorseneren »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    5 januari 2014 om 21:19

    Geweldige foto’s weer, wauw. Volgende keer ga ik graag mee 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      11 januari 2014 om 15:58

      Thx Maura. Jaaaah, je moet ook een keertje mee naar de Auchan!

      Beantwoorden
  2. Anne-Ruth Dekker zegt

    10 januari 2014 om 15:47

    Wat lijkt die soep mij lekker. Ik hou van kastanjes! Ga hem snel een keer maken.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      11 januari 2014 om 16:00

      Anne-Ruth, de soep is echt heel lekker. Raar eigenlijk dat je het nog niet kant-en-klaar kunt kopen. Past volgens mij heel goed in de excellent-lijn van AH.

      Beantwoorden
  3. Serai Bressers zegt

    28 oktober 2015 om 14:08

    Hallo Marleen,

    wat een prachtige website en foto’s heb je. Ik zag je kastanjesoep recept net langskomen toen ik me zat te bedenken wat ik voor lekker kan maken met deze, voor mij niet heel makkelijke noot. Bij ons in de straat staat een boom die dit jaar goed vrucht heeft gegeven.

    Was toen net bezig met een kastanjehumus die ik gevonden had. Maar jouw soep klinkt ook heerlijk. Die ga ik van de overgebleven kastanjes eens proberen.

    Vraagje hoe bewaar jij de kastanjes? Ik heb ze nu ingekerfd en ingevroren.

    Beantwoorden
  4. Serai Bressers zegt

    28 oktober 2015 om 14:12

    Hallo Marleen,

    Wat een mooie website en foto’s heb je. Ik zag je recept over kastanjesoep net langs komen toen ik me aan het bedenken was wat ik met alle kastanjes, die ik gekregen had zou doen.

    Naast de humus die ik gemaakt heb, lijkt me jouw soep echt heerlijk. Die ga ik ook maar eens proberen.

    Vraagje hoe bewaar jij de kastanjes? Ik heb ze nu ingekerfd en in de diepvries gestopt. Ergens gelezen dat dat kan.

    groeten Serai

    Beantwoorden
  5. Harry zegt

    29 november 2015 om 13:03

    Als je ingesneden kastanje een half uur kookt kun je ze ook uitknijpen. Door op de onderkant van de kastanje te duwen komt de pulp er zonder vlies uit. Scheelt veel werk wel iets meer afval.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Romige kastanjesoep met bieslook - soepen.be schreef:
    16 november 2014 om 17:58

    […] 4 personen Bron: etenuitdevolkstuin.nl […]

    Beantwoorden
  2. Tamme kastanjes: Wat heb ik ervan gemaakt? | Eet je tuin schreef:
    30 oktober 2015 om 13:02

    […] mijn kastanjes aan het koken waren kwam ik dit kastanjesoep recept van Marleen van eten uit de volkstuin tegen. Ik geloof dat ik dat met die ingevroren kastanjes ga doen. Met die geweldige foto’s van […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring