Vorige maand ging ik met een aantal foodbloggers shoppen in Frankrijk. We hadden een hele gezellige middag en we reden met een afgeladen auto vol lekkers weer naar thuis. Ik nam roodlof, tamme kastanjes, viooltjes chocolade en klaproossiroop mee. En natuurlijk nog veel meer! Op de groenteafdeling vielen mij meiraapjes, schorseneren, aardperen en crosne op. Echt een heel uitgebreid assortiment.
Hier kan je bij de groenteboer vacuümverpakkingen met kastanjes kopen. Gepeld en gekookt, meteen klaar om te gebruiken. Bij de turkse winkels kan je ook verse kastanjes kopen. Het pellen is veel werk. Die vacuüm verpakte kastanjes zijn dus zo gek nog niet! Met de kastanjes heb ik chocoladetaart en een fantastisch, lekkere kastanjesoep gemaakt. Het recept is gebaseerd op de kastanjesoep met salie uit het kerstnummer van Delicious.
Bij mij in de buurt zijn net een aantal tamme kastanjes geplant. Deze herfst hingen er al een stuk of twintig bolsters in. Hopelijk kunnen we over een jaar of vijf flink rapen. Dat zou gaaf zijn!
Romige kastanjesoep met bieslook
Heerlijk, romige kastanjesoep gecombineerd met Griekse yoghurt en bieslook.
Dit heb je nodig
- 300 g kastanjes
- 70 g roomboter
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 l groente- of kruidenbouillon
- 4 el Griekse yoghurt
- bieslook
- paar walnoten
Zo maak je het
- Snijd een kruis in de kastanjes en kook ze in 15 minuten gaar. Pel de kastanjes. Dat is best wat werk! Als de kastanjes nog warm zijn, gaat het makkelijk(er). Haal dus steeds een stuk of 3 kastanjes uit het hete water, pel die en ga zo verder.
- Snijd de uien en knoflook fijn. Smelt de boter en bak de uien en knoflook zacht. Voeg de bouillon en kastanjes toe. Laat het 10 minuten trekken en pureer de soep met een staafmixer.
- Snijd de bieslook fijn en hak de walnoten grof.
- Schep de soep in kommen en garneer met een eetlepel Griekse yoghurt en bestrooi royaal met bieslook en stukjes walnoot.
Tags: soep, kastanjes, bieslook, Frans
Geef een reactie