The Green Kitchen Kookboek

HomeThe Green Kitchen Kookboek

The Green Kitchen is een kookboek met heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag. De auteurs David Frenkiel en Luise Vindahl zijn bekend geworden met hun succesvolle foodblog Green kitchen stories. Een blog met smakelijke recepten met veel groente en kruiden, persoonlijke verhalen en oogstrelende foodfotografie.

The Green Kitchen kookboek

Hoe het begon

Toen het stel elkaar ontmoette, hadden ze totaal verschillende eetgewoonten. David at vegetarisch en ongezond, zo zegt hij zelf in de introductie van het boek. Zijn dieet bestond voornamelijk uit pizza, pasta, snoep en roomijs. Luise was heel bewust bezig met gezond eten maar at wel vlees. Beide eetgewoonten combineren was onmogelijk. Daarom besloot het stel dat het anders moest. David verdiepte zich in volkoren granen, quinoa en natuurlijke zoetmakers. Luise ging minder vlees eten en zij stortte zich op het bedenken van gezonde recepten, gebaseerd op groente. Hun motto: hou je niet bezig met wat je niet kan eten, maar kijk naar wat je wél kan eten. Met de focus op groente begon het stel te experimenteren in de keuken. En ze legden alles van in tekst en beeld. Het blog Green kitchen stories was een feit.

Glutenvrije en veganistische recepten

David en Luise wonen met hun dochtertje Elsa in Stockholm. Ze proberen zo gevarieerd mogelijk te eten. Soms glutenvrij met boekweitmeel maar ze bereiden ook gerechten met speltmeel. En hoewel het boek veel veganistische recepten bevat, kunnen ze op zijn tijd genieten van kaas en eieren. Ze eten volgens de seizoenen, biologisch en het liefst lokaal geteeld. Hun voorraadkast staat vol met verschillende meelsoorten, gedroogd fruit, zaden en superfoods. Ze drinken plantaardige melk zoals haver-, rijst- en amandelmelk. Het boek is zeer geschikt voor mensen met een glutenallergie want meer dan 90 procent van de recepten zijn glutenvrij. Maar het is ook zeker geschikt voor mensen met een veganistische levensstijl. Zelf eet ik niet glutenvrij of veganistisch maar ik word heel blij van vegetarische kookboeken. En door de prachtige foto’s moest ik hem gewoon hebben!

The Green Kitchen kookboek

In het boek staan simpele en bruikbare recepten, die je vaak in minder dan 20 minuten kan bereiden. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken basis methoden, ontbijt, lichte maaltijden, onderweg, family diners, kleine hapjes, drankjes en lekkernijen & traktaties.
Behalve recepten met invloeden van over de hele wereld staan er ook een aantal scandinavische gerechten is zoals Deens rye brood, Deense bessensoep en traditionele pannenkoekentaart. Die taart ziet er zo ongelooflijk lekker uit dat mijn zoon smeekte of ik die taart ook snel ga maken. En niet onbelangrijk, het boek bevat vooral nieuwe recepten die niet op het blog of in de app staan! Binnenkort verschijnen er een aantal recepten uit het boek op mijn blog.

The Green Kitchen van David Frenkiel en Luise Vindahl kost € 19,95. Het wordt uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep, ISBN 9789023014232. Bestel The Green Kitchen via Bol.com!

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


6 reacties


 1. Ooooh WANT! Ben ‘m vorige week helemaal vergeten te bestellen, ga ik nu gelijk doen.

  1. Ja, hebberig word je van zulke mooie boeken!

 2. Lijkt me een erg mooi boek! Ik krijg heb bij een proef abonnement van Jamie Magazine.

  1. Dat is dubbele pret, Cécile! Je zal het boek erg leuk vinden.

 3. Behalve dat het natuurlijk een hele gezonde manier van leven is zijn de foto’s zo te zien niet te versmaden. Ook als je niet van koken houdt maar wel van eten, lijkt het me heerlijk om in te kijken.
  Staan er ook wel een redelijk aantal bakrecepten in?
  groetjes Carola

  1. Hoi Carola, er staan een paar zoete bakrecepten in. Deels glutenvrij en/of lactosevrij. Ongeveer 15 recepten gok ik. Een aantal recepten zijn gebaseerd op bananen, avocado of bieten in het deeg of chocolade met dadels en noten. En veel fruit natuurlijk. Met de lactosevrije recepten ben ik trouwens heel blij. Steeds vaker komen hier kindjes over de vloer die lactose slecht verdragen. Maar dan ga die Double Chocolate Rasberry Brownies bakken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.