Linzenliefde bij saladebar Venkel

Homegroene hotspotLinzenliefde bij saladebar Venkel

Saladebar Venkel

Linzenliefde, Pracht en kraal of Pomtidupdoe. Zeg nou zelf, salades met zulke originele namen, wil je toch onmiddellijk bestellen. Gelukkig kan dat bij saladebar Venkel! Tijdens een dagje shoppen met mijn zoon in Amsterdam, streken we voor de lunch hier neer. Een vegetarische Linzenliefde met linzen, wilde spinazie, geitenkaas en dadels voor mij en een Venkels Venkel met makreel, venkel en kikkererwten voor mijn zoon. Aan een klein tafeltje en zittend op kleine stoeltjes, aten we de heerlijke, gezonde salades. Echt lekker!

Menu saladebar Venkel

De salades zijn gemaakt met groenten van biologische boeren uit de buurt. Je kan bij Venkel terecht voor een vegetarische linzen-, pompoen- of wortelsalade. Maar ook voor een salade met gegrilde kip, gegrilde zalm of juist ééntje met makreel. Allemaal gecombineerd met lekkere smaakmakers zoals dadels, chilivlokken of parmezaanse kaas. Desgewenst kan je de salade ook warm krijgen. Bij de salade kan je vers geperst sap, homemade limonade of munt-thee bestellen. Het appel, peer met munt sap kunnen we je echt aanraden! Je kan de salade ook zelf samenstellen met verschillende soorten bladsla, bonen, geroosterde groenten, kazen, noten, vlees of vis en een lekkere dressing. En alle salades zijn ook ready-to-go!

Interieur saladebar Venkel

De ruimte is mooi en licht ingericht. Door de houten kratten met biologisch groenten, de verticale kruidenwand en houten planken met homemade producten, heeft de saladebar een moderne, duurzame eco-uitstraling. De salades worden geserveerd op vrolijk, gekleurde borden gemaakt van bamboe met maïs.

Saladebar Venkel
Salade Linzenliefde – Saladebar Venkel

Het is alleen niet heel groot en de zitruimte is beperkt. Daardoor zat het snel vol. Ik had voldoende aan de linzensalade als lunch. Maar mensen met een flinke eetlust (of misschien moet ik juist mannen zeggen) kunnen beter een grotere salade bestellen en 2 euro extra betalen.

Interieur saladebar Venkel

De locatie is geweldig. Aan het begin van de Albert Cuypstraat. Ideaal om te combineren met shoppen op de markt. Er zijn daar een paar toffe groentekramen, een uitgebreide visboer en ik spotte wat antiek servies. Voor groenteliefhebbers is de Albert Cuyp de place to be. En die linzensalade ga ik thuis ook maken. Ja, je moet wat zonder een saladebar in de buurt.

Artisjokken op de Albert Cuyp markt
Artisjokken op de Albert Cuyp

Saladebar Venkel

Albert Cuypstraat 22, Amsterdam
www.venkelsalade.nl

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


5 reacties


 1. Wat ziet dat er gezellig uit, prachtige sfeervolle inrichting! Ziet er uit als een tentje met ‘verantwoorde’ gerechten. Altijd een goed excuus om weer eens uit eten te gaan ; )

  1. Daar moet je echt eens naar toe, Hazel. Ik ben echt dol op lunches met bonen en linzen. Jummie! Heeft Utrecht eigenlijk al een saladebar?

   1. Hans

    Yes: saladco.nl

 2. Ziet er erg leuk uit!
  En ook gelijk inspiratie voor een linzensalade, alhoewel ik niet zo goed kan zien wat er allemaal in zit ;).

  1. Ja, dat is het ook! In de salade zat: wilde spinazie, kleine beetje rode ui, le puy linzen, geitenkaas, dadels, amandelen en een balsamico dressing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.