• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

25 maart 2014 6 Reacties

Vegetarische burger van borlottibonen

Food truck vegetarische burger van borlottibonenKen je het fenomeen foodtrucks? Die leuke busjes, vintage wagens, coole aanhangers of vrolijke caravans staan vaak op festivals en bieden fastfood aan. Een snelle hap maar dan net even anders. Vaak biologisch, vegetarisch of ambachtelijk en altijd betaalbaar en origineel. Stiekem droom ik weleens over een eigen foodtruck. Dan rij ik door gans het land en maak ik lekkere salades met onkruid en bloemen. Of ik pestoficeer alle denkbare eetbare planten voor de lekkerste bruschetta met pesto.Foodtrucks, vegetarische burgerIn Amsterdam wordt jaarlijks een heel festival gewijd aan het fenomeen foodtruck: de rollende keukens. Het westergasfabriek terrein is dan drie dagen lang één groot openlucht restaurant! En om maar één keer per jaar van street food te genieten, dat is een beetje weinig, moeten ze in Amsterdam gedacht hebben. Dus kan je daar vanaf mei ook wekelijks Kanen bij Ten Kate in de Ten Katestraat en bij Kanen aan het IJ. Het idee is komen overwaaien uit Amerika en daar is Ellen Bannink van het blog In my red kitchen ook helemaal weg van de foodtruck. Ellen is een Nederlandse die in Los Angeles woont en blogt enthousiast over haar belevenissen in Amerika. Als je haar volgt op Instagram of Twitter dan zie je haar op elegante sandaaltjes Los Angels afstruinen opzoek naar de lekkerste ingrediënten voor heerlijke gerechten en tussendoor zie je haar ontspannen ijsjes eten in een zonovergoten landschap met palmbomen. Iedere dinsdag wijdt ze op haar blog een bericht aan de foodtruck. Food Truck Tuesday. Omdat ik deze maand foodblogswap met Ellen leek het mij leuk om ook een Food Truck Tuesday te maken.Op het blog van Ellen vind je genoeg inspiratie om kruidige falafel, originele burgers of ander lekker street food te maken. Geïnspireerd door Ellen heb ik een hele lekkere falafel burger met borlottibonen gemaakt. Borlottibonen (ook wel kievitsbonen genoemd) zijn droogbonen. Dat betekent dat je ze kan drogen en lang kan bewaren. Deze boontjes heb ik afgelopen seizoen geoogst.

Vegetarische burger op Food truck tuesday

Door Marleen, 25 maart 2014Vegetarische burger van borlottibonenVegetarische burger van borlottibonen, sushi rijst, rode peper, komijn en koriander.Voorbereidingstijd:1 uur Bereidingstijd:1 uur Voor 6 burgers
Dit heb je nodig
  • 150 gram borlotti bonen
  • 100 gram sushi rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels tahini
  • 2 citroensap
  • 2 gedroogde rode pepertjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel koriander

Zo maak je het

Week de bonen een nachtje in water en kook in drie kwartier tot een uur gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Snij de ui fijn en pel de knoflook. Vijzel 2 gedroogde pepertjes fijn en pers een halve citroen uit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine. Mix tot het een mooi geheel is. Draai met je handen 6 deegballen en druk ze plat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de burgers 10 minuten in een koekenpan voor een krokant laagje. Bak ze vervolgens 15 minuten in de oven op 200 graden af.Lekker met dik gesneden speltbrood, citroenmayonaise en zelfgemaakte hummus.
 Foodtruck vegetarische burger van borlottibonen

Meer over de Foodblogswap

Iedere maand koken foodbloggers van elkaars blog. De verdeling is random. Het is dus iedere keer weer spannend van welk blog je iets gaat uitproberen. Ellen kookte al eerder van mijn blog en maakte mijn Tarte tatin met venkel.
  • Volg de foodblogswap op Twitter
  • Bekijk de foodblogswapfoto’s op Pinterest
 0

Categorie: hoofdgerecht Tags: borlottibonen, burgers, lente, vegan

Vorig bericht: « Eetbare bloemen op het lievelingsbloem event
Volgend bericht: Meetuinieren met Maartens moestuin »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    25 maart 2014 om 10:14

    Wat een geweldige leuke foto’s en recept. Word er helemaal blij van op deze zonnige ochtend. Sowieso zien borlottibonen er altijd zo leuk uit (ik maakte toen jouw falafel ervan, ook heerlijk). Wat lekker om er sushirijst doorheen te doen, ik ben geïnspireerd voor mijn burger project!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      25 maart 2014 om 10:54

      Thanks Maura! Met dit zonnige weer zou je bijna weer buiten gaan eten hè. Ja, sushirijst is heel makkelijk en plakkerig daardoor vallen de burgers tijdens het bakken niet zo snel uit elkaar.

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    26 maart 2014 om 04:15

    Wat een ontzettend leuk stuk heb je geschreven en wat zien je burgers er heerlijk uit! Leuk om te lezen dat ik je geïnspireerd heb, ik moet deze burgers zelf ook maar snel gaan maken. Eet smakelijk!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      26 maart 2014 om 21:49

      Thanks Ellen. Ik vond het erg leuk dat ik deze maand mocht swappen met jouw blog. En ik vind je FFT echt helemaal geweldig! Kijk uit naar een nieuwe post hoor. 😉

      Beantwoorden
  3. FOOD by Dila zegt

    29 april 2014 om 12:11

    Ziet er heerlijk uit! En kan niet wachten tot de Rollende Keukens! <33

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      1 mei 2014 om 16:37

      Dank je! De tijd van het streetfood is bijna aangebroken. Hoera!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring