Vegetarische burger van borlottibonen

Homeno categoryVegetarische burger van borlottibonen

Food truck vegetarische burger van borlottibonen

Ken je het fenomeen foodtrucks? Die leuke busjes, vintage wagens, coole aanhangers of vrolijke caravans staan vaak op festivals en bieden fastfood aan. Een snelle hap maar dan net even anders. Vaak biologisch, vegetarisch of ambachtelijk en altijd betaalbaar en origineel. Stiekem droom ik weleens over een eigen foodtruck. Dan rij ik door gans het land en maak ik lekkere salades met onkruid en bloemen. Of ik pestoficeer alle denkbare eetbare planten voor de lekkerste bruschetta met pesto.

Foodtrucks, vegetarische burger

In Amsterdam wordt jaarlijks een heel festival gewijd aan het fenomeen foodtruck: de rollende keukens. Het westergasfabriek terrein is dan drie dagen lang één groot openlucht restaurant! En om maar één keer per jaar van street food te genieten, dat is een beetje weinig, moeten ze in Amsterdam gedacht hebben. Dus kan je daar vanaf mei ook wekelijks Kanen bij Ten Kate in de Ten Katestraat en bij Kanen aan het IJ.
Het idee is komen overwaaien uit Amerika en daar is Ellen Bannink van het blog In my red kitchen ook helemaal weg van de foodtruck. Ellen is een Nederlandse die in Los Angeles woont en blogt enthousiast over haar belevenissen in Amerika. Als je haar volgt op Instagram of Twitter dan zie je haar op elegante sandaaltjes Los Angels afstruinen opzoek naar de lekkerste ingrediënten voor heerlijke gerechten en tussendoor zie je haar ontspannen ijsjes eten in een zonovergoten landschap met palmbomen. Iedere dinsdag wijdt ze op haar blog een bericht aan de foodtruck. Food Truck Tuesday. Omdat ik deze maand foodblogswap met Ellen leek het mij leuk om ook een Food Truck Tuesday te maken.

Op het blog van Ellen vind je genoeg inspiratie om kruidige falafel, originele burgers of ander lekker street food te maken. Geïnspireerd door Ellen heb ik een hele lekkere falafel burger met borlottibonen gemaakt. Borlottibonen (ook wel kievitsbonen genoemd) zijn droogbonen. Dat betekent dat je ze kan drogen en lang kan bewaren. Deze boontjes heb ik afgelopen seizoen geoogst.

Vegetarische burger op Food truck tuesday

Door , 25 maart 2014

Vegetarische burger van borlottibonen

Vegetarische burger van borlottibonen, sushi rijst, rode peper, komijn en koriander.

Voorbereidingstijd:1 uur
Bereidingstijd:1 uur
Voor 6 burgers

Dit heb je nodig

 • 150 gram borlotti bonen
 • 100 gram sushi rijst
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 3 eetlepels tahini
 • 2 citroensap
 • 2 gedroogde rode pepertjes
 • 1 eetlepel komijn
 • 1 theelepel koriander

Zo maak je het

Week de bonen een nachtje in water en kook in drie kwartier tot een uur gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Snij de ui fijn en pel de knoflook. Vijzel 2 gedroogde pepertjes fijn en pers een halve citroen uit. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine. Mix tot het een mooi geheel is. Draai met je handen 6 deegballen en druk ze plat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de burgers 10 minuten in een koekenpan voor een krokant laagje. Bak ze vervolgens 15 minuten in de oven op 200 graden af.

Lekker met dik gesneden speltbrood, citroenmayonaise en zelfgemaakte hummus.

 

Foodtruck vegetarische burger van borlottibonen

Meer over de Foodblogswap

Iedere maand koken foodbloggers van elkaars blog. De verdeling is random. Het is dus iedere keer weer spannend van welk blog je iets gaat uitproberen. Ellen kookte al eerder van mijn blog en maakte mijn Tarte tatin met venkel.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


6 reacties


 1. Wat een geweldige leuke foto’s en recept. Word er helemaal blij van op deze zonnige ochtend. Sowieso zien borlottibonen er altijd zo leuk uit (ik maakte toen jouw falafel ervan, ook heerlijk). Wat lekker om er sushirijst doorheen te doen, ik ben geïnspireerd voor mijn burger project!

  1. Thanks Maura! Met dit zonnige weer zou je bijna weer buiten gaan eten hè. Ja, sushirijst is heel makkelijk en plakkerig daardoor vallen de burgers tijdens het bakken niet zo snel uit elkaar.

 2. Wat een ontzettend leuk stuk heb je geschreven en wat zien je burgers er heerlijk uit! Leuk om te lezen dat ik je geïnspireerd heb, ik moet deze burgers zelf ook maar snel gaan maken. Eet smakelijk!

  1. Thanks Ellen. Ik vond het erg leuk dat ik deze maand mocht swappen met jouw blog. En ik vind je FFT echt helemaal geweldig! Kijk uit naar een nieuwe post hoor. ;-)

 3. Ziet er heerlijk uit! En kan niet wachten tot de Rollende Keukens! <33

  1. Dank je! De tijd van het streetfood is bijna aangebroken. Hoera!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.