Ken je het fenomeen foodtrucks? Die leuke busjes, vintage wagens, coole aanhangers of vrolijke caravans staan vaak op festivals en bieden fastfood aan. Een snelle hap maar dan net even anders. Vaak biologisch, vegetarisch of ambachtelijk en altijd betaalbaar en origineel. Stiekem droom ik weleens over een eigen foodtruck. Dan rij ik door gans het land en maak ik lekkere salades met onkruid en bloemen. Of ik pestoficeer alle denkbare eetbare planten voor de lekkerste bruschetta met pesto.
In Amsterdam wordt jaarlijks een heel festival gewijd aan het fenomeen foodtruck: de rollende keukens. Het westergasfabriek terrein is dan drie dagen lang één groot openlucht restaurant! En om maar één keer per jaar van street food te genieten, dat is een beetje weinig, moeten ze in Amsterdam gedacht hebben. Dus kan je daar vanaf mei ook wekelijks Kanen bij Ten Kate in de Ten Katestraat en bij Kanen aan het IJ.
Het idee is komen overwaaien uit Amerika en daar is Ellen Bannink van het blog In my red kitchen ook helemaal weg van de foodtruck. Ellen is een Nederlandse die in Los Angeles woont en blogt enthousiast over haar belevenissen in Amerika. Als je haar volgt op Instagram of Twitter dan zie je haar op elegante sandaaltjes Los Angels afstruinen opzoek naar de lekkerste ingrediënten voor heerlijke gerechten en tussendoor zie je haar ontspannen ijsjes eten in een zonovergoten landschap met palmbomen. Iedere dinsdag wijdt ze op haar blog een bericht aan de foodtruck. Food Truck Tuesday. Omdat ik deze maand foodblogswap met Ellen leek het mij leuk om ook een Food Truck Tuesday te maken.
Op het blog van Ellen vind je genoeg inspiratie om kruidige falafel, originele burgers of ander lekker street food te maken. Geïnspireerd door Ellen heb ik een hele lekkere falafel burger met borlottibonen gemaakt. Borlottibonen (ook wel kievitsbonen genoemd) zijn droogbonen. Dat betekent dat je ze kan drogen en lang kan bewaren. Deze boontjes heb ik afgelopen seizoen geoogst.
Meer over de Foodblogswap
Iedere maand koken foodbloggers van elkaars blog. De verdeling is random. Het is dus iedere keer weer spannend van welk blog je iets gaat uitproberen. Ellen kookte al eerder van mijn blog en maakte mijn Tarte tatin met venkel.
Geef een reactie