Meetuinieren met Maartens moestuin

Homeno categoryMeetuinieren met Maartens moestuin

De schrijver van leukste boek over tuinieren is binnenkort te zien op televisie! Ik las het leukste boek, De groene overmacht, een paar jaar geleden, precies op het juiste moment. Ploeterend probeerde ik dat jaar die 250 vierkante meter volkstuin onkruidvrij te houden. Fanatiek verjoeg ik hele hordes konijnen en grimmig rende ik achter fazanten aan die het hadden gemunt op mijn doperwtenscheuten. Ik werd wanhopig bij het zien van naaktslakken bij mijn lieve slaplantjes en ik probeerde, tevergeefs tot drie keer toe, pompoenen te zaaien. ’s Avonds lag ik uitgeput op de bank en las ik De groene overmacht van Maarten ’t Hart. En dan kon ik gelukkig weer hard lachen om al het moestuinleed. Ik citeer:

Helaas blijkt zelfs de waterkers niet veilig voor naaktslakken. Daarvan zijn er inmiddels, dankzij de zachte winter, de overvloedige regen daarna en de huidige moesson, tienduizenden. En groot dat ze zijn! Soms zie je er één tussen de lissen omhoog kruipen waarvan de monsterlijke aanblik je een doodschrik bezorgt. Een slang, is je eerste gedachte.

Grappig toch!

VPRO Maartens moestuin

Maartens moestuin

Op 7 april start het nieuwe VPRO programma Maartens moestuin. De schrijver Maarten ’t Hart neemt je mee naar de serene wereld van zijn moestuin. Daar kan hij even ontsnappen aan het schrijversbestaan en opgaan in het moestuinieren. Je kunt niet alleen meekijken hoe Maarten blad blaast en boontjes dopt, je kunt ook met hem meetuinieren door tomatenzaadjes bij de VPRO te bestellen! Gratis!
.
Al meer dan dertig jaar kweekt Maarten uiteenlopende soorten groenten. Hij leerde het moestuinieren van zijn vader en grootvader en leeft en eet zoveel mogelijk van eigen grond.  Dat is volgens Maarten de grootste luxe die een mens hebben kan: ‘niks is lekkerder dan een aardappeltje uit de klei in eigen tuin, zo uit de grond op het bord’. Tien weken lang draait elke aflevering om verschillende groenten die gevolgd worden van zaad tot oogst. 

De groene overmacht

De groene overmacht van Maarten ’t Hart kost € 12,50. Het wordt uitgegeven door de Arbeiderspers ISBN 9789029583923.
Bestel De groene overmacht via Bol.com

Maartens moestuin, vanaf 7 april om 19.20 uur bij de VPRO op Nederland 2.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


7 reacties


  1. Hé Marleen, wat leuk om Maarten ’t Hart vanuit een ander perspectief te zien. Ik wist niet dat hij een fanatiek moestuinierder was. Misschien ga ik wel kijken naar het programma en steek ik er nog wat van op. Ik koester nog altijd de wens om behalve fruit en kruiden ook groente uit eigen tuin op tafel te zetten.

    1. Ja, leuk hè. Ik kijk er echt naar uit. Hopelijk eindelijk eens een leuk programma over tuinieren op de Nederlandse televisie.

  2. Ik kijk ernaar uit!

  3. Gisteren de eerste aflevering terug gekeken! Enorm leuk, ik ben fan.

    1. Ja, Maarten is leuk hè. Het boek is echt een aanrader.

  4. Ik vond het wel een aardig programma, lekker een beetje leuteren over de moestuin zonder echt inhoudelijk te zijn. Ik had vooraf niet de verwachting dat maarten stap voor stap ging uitleggen hoe hij rode kool zaait en opkweekt.

    1. De rode kool staat hier al te kiemen en straks met lekker veel compost uitplanten want ik wil ook zulke mooie en grote rode kolen. Ik vind het super mooie planten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.