Gekookte rabarber als compote over de vanillevla, aten jullie het vroeger ook zo? We hadden een grote rabarberplant in de tuin. Een poging van mijn vader om een stuk van onze achtertuin om te toveren in een moestuin. Als kind vond ik er niet veel aan. Voor mijn moeder en zus was de rabarbertijd echter een feest! Dus je houdt ervan of niet. Maar toch is dat niet helemaal waar. Stukjes rabarber vind ik door een salade lekker. Of met aardbeien als ijs! En dan natuurlijk rabarbertaart. Friszure, zoete taart! Ik, de rabarberbarbaar, kan de heilige stengels soms toch wel waarderen.
Hoewel ik het op ons volkstuincomplex niet echt merk, is de rabarber de laatste tijd een beetje in de vergetelheid geraakt. En dat vinden de mannen van Mister Kitchen, bekend van de Rollende Keuken én van de Rabarcello, jammer. Zo jammer, dat ze vorig jaar de Dutch Rhubarb Week in het leven hebben geroepen om de veelzijdige, heilige stengel te promoten. Dit jaar heeft Mister Kitchen bloggers gevraagd mee te doen aan de Rhubarb Blog Challenge. Die uitdaging ga ik aan. En nu komt het leukste! Jullie, trouwe lezers van mijn blog, kunnen ook meedoen. Samen kunnen we maar liefst drie recepten insturen.
Amuse, hoofdgerecht of zoetigheid
Mister Kitchen heeft 3 categorieën bedacht: voorgerecht of amuse, hoofdgerecht en nagerecht of ander zoetigheid. Bij een uitdaging hoort natuurlijk een prijs! Mister Kitchen nodigt de genomineerde receptenbedenkers en bloggers op 24 mei uit, om in hun showkeuken de finale bij te wonen. De winnaars ontvangen de Gouden Stengel en een diner voor twee. Bovendien worden de recepten van de finalisten gepubliceerd in het tijdschrift Delicious.
Doe mee met de Rhubarb blog challenge
Het lijkt mij tof om, samen met een jullie, naar Amsterdam af te reizen en daar te laten zien hoe wij de rabarber het lekkerste vinden. Komende weken ga ik aan de slag met rabarber. Jullie ook? Stuur mij voor 25 april een recept met rabarber. Publiceer het recept op je blog en laat hier een reactie met je link achter. Of stuur het recept naar info@etenuitdevolkstuin.nl.
De inzender van het recept dat ik instuur voor de Rhubarb Blog Challenge, ontvangt van mij sowieso een leuk lente-inspiratiepakketje! Dus doe mee en dan halen we samen met Mister Kitchen de rabarber uit de vergetelheid.
De Dutch Rhubard Week wordt dit jaar van 22 t/m 31 mei georganiseerd door Mister Kitchen.
Geef een antwoord