Rhubarb blog challenge

Homeno categoryRhubarb blog challenge

Gekookte rabarber als compote over de vanillevla, aten jullie het vroeger ook zo? We hadden een grote rabarberplant in de tuin. Een poging van mijn vader om een stuk van onze achtertuin om te toveren in een moestuin. Als kind vond ik er niet veel aan. Voor mijn moeder en zus was de rabarbertijd echter een feest! Dus je houdt ervan of niet. Maar toch is dat niet helemaal waar. Stukjes rabarber vind ik door een salade lekker. Of met aardbeien als ijs! En dan natuurlijk rabarbertaart. Friszure, zoete taart! Ik, de rabarberbarbaar, kan de heilige stengels soms toch wel waarderen.

Rabarber, Rhubarb blog challenge

Hoewel ik het op ons volkstuincomplex niet echt merk, is de rabarber de laatste tijd een beetje in de vergetelheid geraakt. En dat vinden de mannen van Mister Kitchen, bekend van de Rollende Keuken én van de Rabarcello, jammer. Zo jammer, dat ze vorig jaar de Dutch Rhubarb Week in het leven hebben geroepen om de veelzijdige, heilige stengel te promoten. Dit jaar heeft Mister Kitchen bloggers gevraagd mee te doen aan de Rhubarb Blog Challenge. Die uitdaging ga ik aan. En nu komt het leukste! Jullie, trouwe lezers van mijn blog, kunnen ook meedoen. Samen kunnen we maar liefst drie recepten insturen.

Amuse, hoofdgerecht of zoetigheid

Mister Kitchen heeft 3 categorieën bedacht: voorgerecht of amuse, hoofdgerecht en nagerecht of ander zoetigheid. Bij een uitdaging hoort natuurlijk een prijs! Mister Kitchen nodigt de genomineerde receptenbedenkers en bloggers op 24 mei uit, om in hun showkeuken de finale bij te wonen. De winnaars ontvangen de Gouden Stengel en een diner voor twee. Bovendien worden de recepten van de finalisten gepubliceerd in het tijdschrift Delicious.

Doe mee met de Rhubarb blog challenge

Het lijkt mij tof om, samen met een jullie, naar Amsterdam af te reizen en daar te laten zien hoe wij de rabarber het lekkerste vinden. Komende weken ga ik aan de slag met rabarber. Jullie ook? Stuur mij voor 25 april een recept met rabarber. Publiceer het recept op je blog en laat hier een reactie met je link achter. Of stuur het recept naar info@etenuitdevolkstuin.nl.

De inzender van het recept dat ik instuur voor de Rhubarb Blog Challenge, ontvangt van mij sowieso een leuk lente-inspiratiepakketje! Dus doe mee en dan halen we samen met Mister Kitchen de rabarber uit de vergetelheid.

De Dutch Rhubard Week wordt dit jaar van 22 t/m 31 mei georganiseerd door Mister Kitchen.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


6 reacties


 1. Leeeeuk dat je ook mee doet! Het is dat ik zelf al mee doe, maar anders zou ik het graag samen met jou een rabarberrecept maken. Ik moet zeggen dat ik er nog wel mee aan de slag moet. Dit is wel echt iets voor jou, dus ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken :)

  1. Ja, een rabarberbellini om in de stemming te komen en afsluiten met een waanzinnig lekker toetje. Ik heb al een hoofd vol ideeën maar ik hoop ook op smaakvolle inzendingen!
   Dank je voor het compliment! Rabarber fotograferen is een eitje hè. Die stengels zijn zó fotogeniek!

   1. OEH lekker, ik ben dol op bellini’s! Mag ik die komen proeven? Zelf zat ik te denken aan een rabarber aardbei margarita, kom je ook wel lekker van in de stemming haha ;) en rabarber en toetjes zijn natuurlijk klassiek! Ben benieuwd wat je ervan gaat maken :)

 2. p.s. je rabarberfoto is prachtig!

 3. Roze boterzachte rabarberrecept staat op mijn website.

  1. Oh heerlijk! Met kardemom en rozewater! Wat een lekker recept Claudia.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.