


De Rhubarb blog challenge is onderdeel van de Dutch Rhubarb Week en wordt georganiseerd door Mister Kitchen
2zaaien en oogsten in de moestuin
De Rhubarb blog challenge is onderdeel van de Dutch Rhubarb Week en wordt georganiseerd door Mister Kitchen
2Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Wat een originele combi kokos en rabarber. Klinkt goed! Ik wacht nog even tot mijn rabarber groot is en dan komt deze taart zeker op het menu. Dank voor het recept! groetjes, Roos
Dank je, Roos! Mijn rabarberplant is ook nog te klein om van te kunnen oogsten. Ik vond trouwens de kleine taartjes het lekkerste omdat de krokante rand het een beetje koekachtig maakt. Tip!
Nou voor deze taart zou ik ook een potje van 10 euro kopen 😉 (alhoewel ik ook altijd voor de variant bij de Turkse winkel ga). Maar het heeft geen smaak he? Gelukkig de kokosmelk en rasp wel. Ben heel benieuwd naar de combi met rabarber.
In ieder geval: heeeerlijk klinkt dit weer. Dit weekend ben ik ook met de gezellige roze stengels aan de slag gegaan 🙂 morgen ook een taartachtigrecept op de blog, maar wel weer compleet anders dan deze.
Haha! Leuk hè, al die ideeën voor recepten met rabarber. Gisteren heb ik een hele lekkere bedacht. Morgen snel overnieuw voor de foto!
Ja, ik kan me mijn eerste pot kokosolie ook nog levendig herinneren! Er stond raw op de pot, nou dan weet je het wel! Deze taart ziet er echt heerlijk uit. Heb net weer een nieuwe bos rabarber gekocht dus ik ga deze misschien wel maken! alhoewel ik minder moet bakken van mezelf… Hmm dilemma!
Ja, inderdaad! Zo’n eerste aankoop van een potje vet voor 10 euro vergeet je niet snel! 😉 Minder willen bakken, dat is heel herkenbaar. Misschien scheelt het kokosvet een beetje… en anders zit er niets anders op dan een extra rondje skaten.
Je hebt kokosolie in 2 varianten: ontgeurd en virgin (met kokossmaak/geur).
De laatste variant schijnt de meeste gezonde stoffen te bevatten, is echter wel duurder dan de geurloze. (oa laurinezuur)
Jouw prijs doet mij wel denken aan de virgin (bij ons in de winkel is geurloos rond 6 euro)
Er bestaan sites ‘100 toepassingen van kokosolie’, veel plezier ermee!
Ik ga die site eens opzoeken omdat ik er nu graag wat meer over wil weten. Dank je voor de tip, Gerry!
Hier het verschil tussen duur en goedkoop: http://www.ecomama.nl/voeding/het-verschil-tussen-extra-vierge-en-ontgeurde-kokosolie/
Wat een prachtige taart, die komt op mijn paasmenu
Bedankt weer Marleen
Oh wat leuk Sylvia, dat je de taart gaat maken! Misschien dat ik de volgende keer de bodem blind ga bakken… dus misschien wil jij dat nu ook 😉
Ja ik ga hem blind bakken, wordt de korst van een grote taart ook krokanter…..fijne paasdagen
Haha, leuk recept. Ter aanvulling: kokosolie is niet ‘minder slecht’, maar is supergoed vet! Inderdaad, zoals iemand al opmerkte, er is ontgeurde en virgin of extra virgin, met smaak. Ligt er dus aan waar je het voor toe wilt passen. De goedkopere varianten zijn vaak op chemische wijze ontgeurd, waardoor de goede effecten (vetverbranding stimulerend, hoe vreemd het ook klinkt!, en als directe energie gebruikt en niet opgeslagen in het lichaam) teniet worden gedaan. Verder zou ik zeggen dat dus de (geraffineerde) suiker die je gebruikt, veel schadelijker is dan de kokosolie!!!! Als je meer info wilt, en ook eenr abarbertaartrecept, kijk eens op rinekedijkinga.nl Ook jouw recept kklinkt heel lekker!! (Heb alleen net die andere gemaakt:)
Ik ga het ontdekken! Van suiker heb ik zelf eigenlijk geen last. Ik heb geen dips of meteen de hele dag trek in zoete dingen. Voel me ook niet beter of anders als ik geen suiker eet…