• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

14 april 2014 21 Reacties

Paasbrunch: hartige taartjes met lentegroente

Door voortreffelijke organisatie van de foodbloggers Cécile en Maura, kan ik jullie met trots, een heerlijk foodbloggers paasbrunch menu presenteren! Ik heb frisse, hartige taartjes met voorjaarsgroente gemaakt. Een quiche met raapsteeltjes, erwtjes en munt en een lichte vulling van eieren, slagroom en magere yoghurt.

Paasbrunch, hartige taartjes

Foodbloggers Paasbrunch menu


Brioche egg in a hole van Ellen – In my red Kithcen
Brioche egg in a hole is een unieke manier om twee typische Paas heerlijkheden te combineren. Verras je tafelgasten met plakken zelfgemaakt brioche brood gevuld met een gebakken eitje.

Lentetaartjes met voorjaarsgroente van mij!
Proef de lente in deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en doperwtjes. Met een lichte vulling van room en magere yoghurt!

Zacht gekookte eieren met salsa verde van Cécile – De smaak van Cécile
Een heerlijk Italiaans brunch gerechtje van zacht gekookte eieren met een salsa verde saus. Serveer dit gerechtje met knapperige brood die je lekker in de saus kan dippen.

Hot cross muffins van Maura – Yellow Lemon Tree
Een makkelijke variant van de traditionele hot cross buns. Muffins met specerijen, krenten, rozijnen en gedroogde cranberries.

Venkeltaartje met geitenkaas en karwijzaadjes van Hazel – Cookie Cottage
Een kleine quiche met gekarameliseerde venkel en een zachte geitenkaas.

Gepocheerd ei met zalm & Hollandaisesaus van Ellen – Made by Ellen
Probeer eens deze Egg Benedict. Een Amerikaans ontbijt/brunch gerecht dat op een bagel gegeten wordt.

14 april 2014
Marleen
30 min voorbereiding
45 min oventijd
8-10 taartjes

Recept voor Hartige taartjes met lentegroente

Lente op je bord met deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en doperwtjes Hartige taartjes met lentegroente

Dit heb je nodig

  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter, in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 beschuitje
  • 1 hand raapsteeltjes
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 3 à 4 takjes munt
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml yoghurt
  • 4 à 5 pomodori tomaten uit een pot (Sacla)
  • 50 gram grano padano

Zo maak je het

  1. Meng 200 gram bloem met 100 gram koude roomboter, in kleine blokjes. Kneed er een kruimeldeeg van. Voeg een eitje en 1 eetlepel koud water toe en kneed het deeg tot een bal. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
  2. Was de raapsteeltjes, hak het grof en maak alvast de vulling. Klop 3 eieren los met 125 ml slagroom en 150 ml yoghurt.
  3. Snijd de tomaten in reepjes.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Verdeel het deeg over de kleine taartvormen. Verkruimel het beschuitje en strooi de kruimels over het deeg.
  5. Verdeel de raapsteeltjes, tuinerwten, de blaadjes munt en tomatenreepjes over de taartvormpjes. Schenk de vulling erover en rasp de grano padano over de taartjes.
  6. Bak de taartjes in het midden van de oven op ongeveer 180 graden in 45 minuten gaar. Tijd is afhankelijk van je eigen oven.
Tags: hartige taart, raapstelen, doperwten, munt, makkelijk

 

Paasbrunch, hartige taartjes

Doen jullie iets speciaals met Pasen? Wij gaan dit jaar naar Bergen voor een gezellige paasbrunch met vrienden. Iedereen neemt dan wat mee en dan staat de tafel vol met hapjes en drankjes. We eten hartige muffins, plakkerige buns, frisse salades en pittige soep. We drinken witte wijn, beschilderen paaseieren en ondertussen houdt iemand het paasvuur in gaten!

1

Categorie: hartige taart Tags: doperwten, erwten, hartige taart, lente, munt, paasbrunch, raapsteeltjes

Vorig bericht: « Mosterdblad soep uit Groenten in de hoofdrol
Volgend bericht: Onkruidboek, voor onkruidminnaars en -haters »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ellen - Made by Ellen zegt

    14 april 2014 om 08:31

    Hi Marleen,

    Je taartjes zien er heel fijn uit!! En altijd leuk om sfeerfoto’s te bekijken. Enjoy it!!

    Liefs, Ellen

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 april 2014 om 13:30

      Thanks Ellen! Ja, ik vond het leuk om wat kiekjes van de paasbrunchen te showen. De paaseieren zijn soms ware kunstwerkjes. Liefs, Marleen

      Beantwoorden
  2. De smaak van Cécile zegt

    14 april 2014 om 09:04

    Ze zien er mooi en lekker uit Marleen. Fijne Paasdagen alvast en veel plezier met de paasbrunch. Liefs Cécile

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 april 2014 om 13:35

      Dankjewel, Cécile! Jij ook veel plezier met Pasen! Liefs, Marleen

      Beantwoorden
  3. Anne-Ruth zegt

    14 april 2014 om 09:32

    Prachtige foto’s en de taartjes ga ik zeker een keer maken :). Geniet van de paasdagen. Hopelijk zien we elkaar snel weer!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 april 2014 om 13:37

      Thanks Anne-Ruth! Ik vond het super gezellig bij Firma Pickles. Het was een goed idee van je om af te spreken, moeten we vaker doen! Liefs, Marleen

      Beantwoorden
  4. Suus zegt

    14 april 2014 om 09:34

    Tja het wat een onwijs mooie foto comment is al niet meer origineel maar ja ik vind ze zo mooi! Heerlijk recept ook!
    Wij gaan lekker luieren met Pasen, normaal doen wij een ontbijt voor de hele familie maar dit jaar lekker rust en rommelen en nu maar eens bedenken wat ik dan ga eten. Met 7 andere opties wordt het lastig kiezen.

    Liefs Suus

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 april 2014 om 13:44

      Hihi, lief! Ik vind het ook heel moeilijk om wat uit te kiezen. De venkeltaart lijkt me heel lekker. En eitjes in een broodje. En dan het lekkere paasbreekbrood met kaneel en spijs van Cécile (dat niet eens op ons menu staat) maakt het kiezen allerminst gemakkelijk. Zucht. We maken en eten gewoon alles! Top-tip van Hazel.
      Liefs, Marleen

      Beantwoorden
  5. Marloes zegt

    14 april 2014 om 15:04

    Oh wow deze taartjes zien er heerlijk uit! Leuk idee voor Pasen. Een versie met groene en witte asperges lijkt me ook fantastisch. Ik ga eens even wat plannen maken!

    Beantwoorden
    • Marloes zegt

      14 april 2014 om 15:07

      Ps. Misschien dat ik iets totaal over het hoofd zie, maar waar blijft het beschuitje in het recept? Gaat dat door het deeg of door de vulling?

      Beantwoorden
      • Marleen van Es zegt

        14 april 2014 om 15:23

        Thanks Marloes! Met asperges lijkt me ook lekker. Jee ja, ik ben vergeten het beschuitje in de bereidingswijze te zetten. Het gaat over het deeg in de taartvorm voordat je de groenten en de vulling erin doet. Dank je voor het melden!

        Beantwoorden
  6. Maura - YLT zegt

    14 april 2014 om 15:30

    Ohhhh, Marleen, nog zo’n heerlijk taartje. Ik houd echt van hartige taart en kan er eindeloos van eten. Dit klinkt super lekker en leuk ook om het in zo’n kleine quichevorm te doen. Die ga ik ook eens kopen.

    Eigenlijk moeten we als we meer mooi-weer-garantie hebben gewoon alles nog eens maken en dan opeten in jouw tuinhuisje.

    Liefs

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 april 2014 om 16:40

      Die kleine vormpjes zijn leuk hè. Brengt een beetje ritme in een foto. En voor een buffet of brunch werkt het ook heel goed. Het pakt en hapt makkelijk weg!
      Jaaaa, we gaan met mooi weer gewoon epic-moestuin-doperwtjes-burgers bakken en maken we moestuinsalade en drinken we rosé, gekoeld door water in de kruiwagen en praten we de hele avond over eten en bloggen! 😉
      Liefs, Marleen

      Beantwoorden
  7. Ellen zegt

    14 april 2014 om 17:26

    Dit ziet er zo mooi uit! En het klinkt ook heerlijk, ik ben dol op lentegroente maar moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit raapsteeltjes heb gehad. Woensdag toch eens kijken of ik ’turnip-tops’ op de Farmers Market kan vinden 🙂

    Beantwoorden
  8. Mariska zegt

    23 april 2014 om 12:18

    Ohh, wat zien deze er geweldig uit!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      24 april 2014 om 09:41

      Dank je, Mariska!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Chocoladetaart met passievruchten curd - Kookmeisje schreef:
    14 april 2014 om 07:01

    […] Lentetaartjes met voorjaarsgroente van Eten uit de volkstuin […]

    Beantwoorden
  2. Brioche 'egg in a hole' | in my Red Kitchen schreef:
    14 april 2014 om 07:53

    […] van Eten uit de volkstuin serveert hele fijne Lentetaartjes met voorjaarsgroente Proef de lente in deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en doperwtjes. Met een lichte […]

    Beantwoorden
  3. Inspiratie voor de paasbrunch - MiCook schreef:
    18 april 2014 om 08:11

    […] Hartige lentetaartjes met raapsteeltjes, munt & doperwtjes van Marleen […]

    Beantwoorden
  4. Venkeltaart - recept | Cookie Cottage schreef:
    1 juni 2016 om 22:06

    […] pecannoten, ricotta en aardbeien – Food Bandits Een heerlijk warm ontbijt met zoete aardbeien. * Lentetaartjes met voorjaarsgroente – Eten uit de volkstuin Proef de lente in deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en […]

    Beantwoorden
  5. Quiche met venkel, geitenkaas en karwij - recept | Cookie Cottage schreef:
    18 oktober 2016 om 11:27

    […] pecannoten, ricotta en aardbeien – Food Bandits Een heerlijk warm ontbijt met zoete aardbeien. * Lentetaartjes met voorjaarsgroente – Eten uit de volkstuin Proef de lente in deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring