Door voortreffelijke organisatie van de foodbloggers Cécile en Maura, kan ik jullie met trots, een heerlijk foodbloggers paasbrunch menu presenteren! Ik heb frisse, hartige taartjes met voorjaarsgroente gemaakt. Een quiche met raapsteeltjes, erwtjes en munt en een lichte vulling van eieren, slagroom en magere yoghurt.
Foodbloggers Paasbrunch menu
Brioche egg in a hole van Ellen – In my red Kithcen
Brioche egg in a hole is een unieke manier om twee typische Paas heerlijkheden te combineren. Verras je tafelgasten met plakken zelfgemaakt brioche brood gevuld met een gebakken eitje.
Lentetaartjes met voorjaarsgroente van mij!
Proef de lente in deze hartige taartjes met raapsteeltjes, munt en doperwtjes. Met een lichte vulling van room en magere yoghurt!
Zacht gekookte eieren met salsa verde van Cécile – De smaak van Cécile
Een heerlijk Italiaans brunch gerechtje van zacht gekookte eieren met een salsa verde saus. Serveer dit gerechtje met knapperige brood die je lekker in de saus kan dippen.
Hot cross muffins van Maura – Yellow Lemon Tree
Een makkelijke variant van de traditionele hot cross buns. Muffins met specerijen, krenten, rozijnen en gedroogde cranberries.
Venkeltaartje met geitenkaas en karwijzaadjes van Hazel – Cookie Cottage
Een kleine quiche met gekarameliseerde venkel en een zachte geitenkaas.
Gepocheerd ei met zalm & Hollandaisesaus van Ellen – Made by Ellen
Probeer eens deze Egg Benedict. Een Amerikaans ontbijt/brunch gerecht dat op een bagel gegeten wordt.
Doen jullie iets speciaals met Pasen? Wij gaan dit jaar naar Bergen voor een gezellige paasbrunch met vrienden. Iedereen neemt dan wat mee en dan staat de tafel vol met hapjes en drankjes. We eten hartige muffins, plakkerige buns, frisse salades en pittige soep. We drinken witte wijn, beschilderen paaseieren en ondertussen houdt iemand het paasvuur in gaten!
1
Hi Marleen,
Je taartjes zien er heel fijn uit!! En altijd leuk om sfeerfoto’s te bekijken. Enjoy it!!
Liefs, Ellen
Thanks Ellen! Ja, ik vond het leuk om wat kiekjes van de paasbrunchen te showen. De paaseieren zijn soms ware kunstwerkjes. Liefs, Marleen
Ze zien er mooi en lekker uit Marleen. Fijne Paasdagen alvast en veel plezier met de paasbrunch. Liefs Cécile
Dankjewel, Cécile! Jij ook veel plezier met Pasen! Liefs, Marleen
Prachtige foto’s en de taartjes ga ik zeker een keer maken :). Geniet van de paasdagen. Hopelijk zien we elkaar snel weer!
Thanks Anne-Ruth! Ik vond het super gezellig bij Firma Pickles. Het was een goed idee van je om af te spreken, moeten we vaker doen! Liefs, Marleen
Tja het wat een onwijs mooie foto comment is al niet meer origineel maar ja ik vind ze zo mooi! Heerlijk recept ook!
Wij gaan lekker luieren met Pasen, normaal doen wij een ontbijt voor de hele familie maar dit jaar lekker rust en rommelen en nu maar eens bedenken wat ik dan ga eten. Met 7 andere opties wordt het lastig kiezen.
Liefs Suus
Hihi, lief! Ik vind het ook heel moeilijk om wat uit te kiezen. De venkeltaart lijkt me heel lekker. En eitjes in een broodje. En dan het lekkere paasbreekbrood met kaneel en spijs van Cécile (dat niet eens op ons menu staat) maakt het kiezen allerminst gemakkelijk. Zucht. We maken en eten gewoon alles! Top-tip van Hazel.
Liefs, Marleen
Oh wow deze taartjes zien er heerlijk uit! Leuk idee voor Pasen. Een versie met groene en witte asperges lijkt me ook fantastisch. Ik ga eens even wat plannen maken!
Ps. Misschien dat ik iets totaal over het hoofd zie, maar waar blijft het beschuitje in het recept? Gaat dat door het deeg of door de vulling?
Thanks Marloes! Met asperges lijkt me ook lekker. Jee ja, ik ben vergeten het beschuitje in de bereidingswijze te zetten. Het gaat over het deeg in de taartvorm voordat je de groenten en de vulling erin doet. Dank je voor het melden!
Ohhhh, Marleen, nog zo’n heerlijk taartje. Ik houd echt van hartige taart en kan er eindeloos van eten. Dit klinkt super lekker en leuk ook om het in zo’n kleine quichevorm te doen. Die ga ik ook eens kopen.
Eigenlijk moeten we als we meer mooi-weer-garantie hebben gewoon alles nog eens maken en dan opeten in jouw tuinhuisje.
Liefs
Die kleine vormpjes zijn leuk hè. Brengt een beetje ritme in een foto. En voor een buffet of brunch werkt het ook heel goed. Het pakt en hapt makkelijk weg!
Jaaaa, we gaan met mooi weer gewoon epic-moestuin-doperwtjes-burgers bakken en maken we moestuinsalade en drinken we rosé, gekoeld door water in de kruiwagen en praten we de hele avond over eten en bloggen! 😉
Liefs, Marleen
Dit ziet er zo mooi uit! En het klinkt ook heerlijk, ik ben dol op lentegroente maar moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit raapsteeltjes heb gehad. Woensdag toch eens kijken of ik ’turnip-tops’ op de Farmers Market kan vinden 🙂
Ohh, wat zien deze er geweldig uit!
Dank je, Mariska!