Salade met bietjes en rabarber

Homeno categorySalade met bietjes en rabarber

Recept voor salade met bietjes en rabarber

Rabarber. Weer die verrekte rabarber. Word jij er nou ook niet moe van, al die rabarberrecepten op al die blogs?, vraagt een foodblogvriendin aan me. Ja, eh nee, zeg ik weifelend. En vertel dat ik mee doe aan de rabarber recepten wedstrijd. Ja, dan ga jij daar dus koken. Voor een jury. Nou, mij niet gezien! zegt ze fel. Ja jee, daar heeft ze een punt. Ik heb er nog helemaal niet over nagedacht. Zolang ik niet genomineerd word, is er toch niets aan de hand! Maar de gedachte aan de competitie. Het wedstrijdelement. De jury. Het zweet breekt me uit. Hemeltje lief, ga ik daar straks werkelijk koken voor een jury van kritische fijnproevers? Ik dacht alleen aan rabarber. Waarom heb ik mij in vredesnaam opgegeven? Het antwoord moet ik jullie verschuldigd blijven. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Dus hier is mijn tweede recept met rabarber!

Recept voor salade met bietjes en rabarber

Recept salade met bietjes, venkel en rabarber

Door , 19 april 2014

Salade met bietjes en rabarber

Een fluweelzachte salade met bietjes, venkel, geitenkaas en frisse accenten door rabarber

Voorbereidingstijd:45 minuten
Bereidingstijd:10 minuten

Dit heb je nodig

 • 2 bietjes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 2 stengels rabarber
 • 1 geschaafde kleine venkel
 • 1 eetlepel gehakte amandelen
 • 80 gram zachte geitenkaas
 • platte peterselie
 • dragonazijn
 • olijfolie
 • honing

Zo maak je het

Schil de bietjes en snij in parten. Meng 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine suiker en 1 eetlepel azijn. Leg de bietjes in een ovenschaal en giet er het oliemengsel over. Rooster de bietjes in 45 minuten in de oven op 180 graden. Snij de twee rabarberstengels in kleine stukjes. Schaaf een kleine venkel met een mandoline in dunne plakjes. Bewaar de groene, dunne sprieten van de venkel. Hak een eetlepel amandelen fijn. Meng alle ingrediënten. Brokkel de geitenkaas over de salade. Maak een dressing van 1 deel dragonzaijn, 2 delen olijfolie en een theelepel honing. Giet de dressing over de salade. Garneer met peterselie en venkelsprieten.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


9 reacties


 1. Ooooh, ja! Ik was dat wedstrijdelement ook hélémaal vergeten. Dat je voor een kritische jury moet koken. En ook nog eens tegen elkaar.

  Maar zoals ik al zei vind ik het voor mezelf vooral een leuke uitdaging. Enne, zolang jij de concurrent bent is dat mooi want dan wordt vast JIJ genomineerd haha ;) alhoewel het me wel heel leuk lijkt om samen erheen te gaan, alleen niet tegen elkaar koken.

  Nou, dit is ook weer een kanshebber. Super lekker recept :)

  1. Haha, jij hebt dus ook zo’n struisvogelmentaliteit!

 2. Ooo haha, ja dat is een goeie. Ik heb niet meegedaan omdat ik al zoveel andere dingen heb maar dat live koken daar had ik dan ook wat minder blij van geworden. Deze salade; daar wordt ik dan weer wel superblij van! Mijn favoriete combinaties!

  1. Ja, wedstrijden zijn stom!!!

 3. […] wat kun je nog meer met rabarber maken? Heel veel, ontdekte ik na een zoektocht op Pinterest. Op Eten uit de Volkstuin kwam ik een salade met bietjes, venkel en geitenkaas […]

 4. Hoi Marleen, wat een heerlijke combinatie! Ik vond je recept super en ben ermee aan de slag gegaan. In plaats van de bietjes te roosteren en de rabarber rauw te verwerken heb ik beide groenten gekookt, dat was ook erg lekker: https://1foodblog.wordpress.com/2015/06/17/salade-met-rabarber-bietjes-venkel-en-geitenkaas/ Dankjewel voor de inspiratie!

 5. […] dan een bezoekje waard, je kan er veel inspiratie opdoen. Ik heb mijn eigen draai gegeven aan haar recept, omdat ik de rauwe rabarber een beetje te zuur vind. Door hem eventjes in de oven te roosteren, […]

 6. […] garden and posts a lot of yummy recipes with the freshest ingredients. I gave my own twist to her recipe , because I found raw rhubarb a little too sour in a salad. By roasting him briefly in the oven, […]

 7. […] op, ook hartig trouwens. Eén zo’n gerecht dat me bijvoorbeeld altijd is bijgebleven is deze rabarbersalade met bietjes en venkel van Marleen uit Etenuitdevolkstuin, je moet er maar op […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.