Mei wallpaper

HomebloggenbureaubladplaatjesMei wallpaper

Iedere maand maak ik een wallpaper voor mijn computer. Dat zijn afbeeldingen uit mijn tuin of keuken. Deze maand een foto van de bloemetjes van doorgeschoten rucola. Als je zo’n bloemetje met een macro-lens fotografeert zie enorm veel meer details. De haartjes op de steel en streepjes in het blad van de bloem. De zaden winnen van rucola is trouwens heel makkelijk. De uitgebloeide stengels hang je op z’n kop in een emmer en dan wacht je tot de zaaddozen vanzelf openspringen!

mei wallpaper

Wil je ook dit plaatje als achtergrond? Kijk dan even bij mijn downloadtips.

Downloaden

Klik hier en klik vervolgens met rechts (of met klik met ctrl ingedrukt) op de foto in het nieuw, geopende scherm en stel de afbeelding in als bureaubladachtergrond (internet explorer, safari en firefox) of sla de afbeelding op (chrome) en klik met rechts op de opgeslagen afbeelding en kies “stel bureaubladafbeelding in”.

Wallpaper

Het plaatje is ook zonder maand en dagen beschikbaar. Voor hele drukke bureaubladen en iPads. Op die pagina vind je ook mijn archief met wallpapers.


8 reacties


 1. Prachtige foto !!!
  En bedankt voor de tip :)

  1. Thanks Berta! Handige tip hè. Vorig jaar had ik de rucola stengels op de tafel liggen en ik hoorde steeds iets schieten, nouja vooral iets op de grond vallen. Het duurde even voordat ik door had wat het was. Schietende rucola, haha!

 2. Aaah, wat cute! Ik wist niet dat rucola ook bloemen had. Nog mooie ook :)

  1. Haha, ja alles gaat uiteindelijk bloeien. Als je zo’n nonchalante tuinier bent als ik, dan ontdek je dat vanzelf ;-)
   Mooi hè! En de rucola bloemen zijn nog eetbaar ook!

 3. Uiteraard weer een hele mooie foto!
  Ik zag bij ons ook een overwinterde rucola met bloemen, ze zijn echt prachtig. We hebben ook ‘wilde’ rucola die bloeit geel, dat zaad is nu bijna op dus die ga ik mooi zelf oogsten. Bedankt voor de tip!

  1. Dank je, Karin! Ja, wilde rucola heb ik ook vaak. Het zaait zich zelf ook uit maar het is toch handig om zelf grotere stukken te zaaien hè.

 4. Wat een goed idee zo’n maandelijkse walpaper… Ik heb net gisteren voor het eerst rucola geplant!! Ben zoooo benieuwd of het gaat doen. We hebben maar een klein stukje in de tuin als moestuintje nu. Tomaten, zoete punt paprika, paar soorten sla en veel kruiden maar ik vind het nu al leuk. Nu maar hopen dat de slakken het ook niet al te gezellig vinden daar… :)

  1. Oh Simone, wat leuk dat je ook een moestuintje hebt! Rucola is echt heel makkelijk, kan gewoon niet mislukken. Hooguit doorschieten maar die bloemen kan je ook eten! ;-) En tomaten en paprika, zo lekker! Hopelijk wordt het een warme en droge zomer want dan doen de tomaten het supergoed.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.