• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

9 mei 2014 1 Reactie

Amsterdamse smaakmakers

Moestuinprojecten op braakliggende terreinen. In de grote steden zie ik die steeds vaker. Nietsvermoedend wandelde ik vorig jaar in Amsterdam langs zo’n moestuinproject. In de buurt van station Zuid, achter de torenhoge bedrijfsgebouwen zag ik opeens een mooie moestuin. Zomaar tussen de flats en huizen. Ja, en daar stond ik dan. Op mijn nette schoenen en met mijn laptop in hand omdat ik onderweg was naar een afspraak. Over het kastanjehouten hek kon ik goed zien dat daar enthousiast werd getuinierd.Boek Smaakmakers, boeren in de stadOveral poppen nu de stadslandbouwprojecten op, lijkt het. Ik zie het niet alleen in Amsterdam maar ook in Rotterdam. En zelfs kleine moestuintuintjes hier in Utrecht. Door de crisis worden veel bouwplannen uitgesteld en creatieve tuinders zien hun kansen schoon. Met veel enthousiasme en energie zetten zij een moestuinproject voor zichzelf en buurtbewoners op. De auteurs van het boek Smaakmakers hebben een jaar lang lang zes van die Amsterdamse stadslandbouwers gevolgd. Het boek staat vol met sfeerbeelden van hun projecten. De zes stadlandbouwers geven tips over tuinieren maar ook over de aanpak en de start van hun projecten. De mooie foto’s worden afgewisseld met praktische delen over groente zaaien en kweken, gereedschap, overlast van beestjes, onkruid en composteren.Boek Smaakmakers, boeren in de stadDe smaakmakers die gevolgd zijn Annet van Hoorn van de ACTA tuin, Ann Doherty van Luistervink Educatieve Moestuin, Wiek de Keyser van Oost Indisch Groen, Ellen Mookhoek van Bolenius-moestuin, Sascha Landshoff van De Tostifabriek en Debra Salomon, DemoTuinNoord.Boek Smaakmakers, boeren in de stadHet boek is bedoeld voor iedereen die de stadsboer in zichzelf wil ontdekken. Echt een aanrader als je zelf aan de slag wilt of meer wilt lezen over initiatieven over stadslandbouw. Ik heb de boer in mijzelf al ontdekt en binnenkort stap ik, op mijn kaplaarzen en met Smaakmakers onder mijn arm, door Amsterdam om de groene paradijzen van mijn lotgenoten te ontdekken!Boek Smaakmakers, boeren in de stad

Smaakmakers

Het boek kost € 29,95 en ligt sinds vandaag in de boekhandel. Je kunt het boek ook bestellen op www.smaakmakers.me.0

Categorie: boeken Tags: recensie, stadsmoestuin

Vorig bericht: « Groene asperges charlotte met verse kaas
Volgend bericht: Pizza met aardappel en salie »

Lees Interacties

Reacties

  1. jan visschers zegt

    19 februari 2015 om 15:44

    Beste smaakmakers.

    Ik wil graag het email adres van wiek de keyser, als hij tenminste
    de zoon is van Antoine en Leny. Ik heb namelijk wat oude zwart-wit
    foto’s uit 1974 ingescand, die ik hem zou willen toesturen

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring