Trendy buiten koken op een COOX

Homeno categoryTrendy buiten koken op een COOX
WINACTIE GESLOTEN

Het seizoen om lekker buiten te eten én te koken is weer aangebroken. Yeah! En om buiten uitgebreid te kokkerellen, heb ik een hele leuke winactie voor jullie. Van Encona sauzen mag ik een COOX en een fles saus weggeven.

Buiten koken op een COOX

Wat is de COOX?

De COOX, een clean cookstove, is een trendy en milieuvriendelijk kooktoestel voor buiten, dat werkt op sprokkelhout. Het is ontwikkeld voor mensen in ontwikkelingslanden. De clean cookstoves maken het koken op hout een stuk veiliger, ze gebruiken minder hout en veroorzaken minder rook. Dat is beter voor het milieu én beter voor de gezondheid van mensen! Wist je dat een derde van de wereldbevolking kookt op open vuur? Stel je eens voor: als er op grote schaal zuiniger wordt gekookt, heeft dat een enorme impact op het klimaat! Voor iedere verkochte COOX zorgt het Klimaatbureau HIER dat er ook een COOX naar een gezin in een ontwikkelingsland gaat!

TV kok Caspar Burgi kookt met encona op een COOX
TV kok Caspar Bürgi achter de COOX tijdens de Libelle zomerweek

Hoe werkt de COOX?

Je legt wat houtjes onderin het kooktoestel, je steekt het aan en dan kun je gaan koken. De kleine houtjes sprokkel je zelf of koop je bij de bouwmarkt. Tijdens het koken kan je meer hout toevoegen voor een hoger vuur. Op de COOX kun je grillen, maar ook koken, bakken, wokken en stoven. Je kunt namelijk iedere pan op het kooktoestel zetten. Speciaal voor de COOX heeft TV kok Caspar Bürgi van Koffietijd een aantal lekkere recepten met Encona sauzen gecreëerd. De recepten staan op encona.nl.

Hoe maak je kans op een COOX kooktoestel?

De COOX lijkt mij echt een tof kooktoestel! Jammer dat ik hem niet kan houden. Maar ik geef hem graag weg aan iemand, die net als ik ook graag buiten kookt! Zo doe je mee:

 1. Laat een reactie onder dit bericht achter en vergeet niet je emailadres in te vullen!
 2. Je maakt extra kans door Eten uit de volkstuin op facebook leuk te vinden en deze winactie te delen. Via twitter kan ook! Volg @eten_volkstuin en tweet of retweet deze winactie.

Op dinsdag 3 juni maak ik de winnaar bekend.

En de winnaar is… Marlies!

Winnaar van de COOX

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


62 reacties


 1. Tamara van Bakkum

  Wat een geweldige win aktie!! Maat vooral geweldig om zo buiten te kunnen koken!! Moet mij beetje denken dan je vroeger boven brandend hout aan een lange stok heerlijke groenten aan het grillen was of een broodje bakken boven het brandende vuur!! Ik kook veel buiten zodra het mooi weer is! Zou geweldig vinden om dit te mogen winnen en dan milieuvriendelijk te kunnen koken buiten!

 2. Hilma

  Hallo Marleen, Als echte lekkerbek geniet ik al langere tijd van je schrijfsels en je recepten. Een COOX zou fantastisch zijn voor in mijn kruidentuin die ik aan het opzetten ben. Ik zie het al voor me om midden tussen de groenten en kruiden te kokkerellen om er samen met familie en vrienden van te genieten! Dus je snapt het al, ik zou hem dolgraag winnen!!

 3. Jessica

  Wat een super leuke win actie zeg! Toevallig heb ik Caspar live zien koken op de zomerweek. Die sauzen smaken trouwens heerlijk… wel pittig, maar jummie.
  Het zou geweldig zijn om de coox te winnen, lekker buiten koken, bij mijn kruidentuintje.

 4. Anouk

  eten uit én in de volkstuin: pret verzekerd! Deze mini-bbq is niet alleen hip maar ook nog eens ecologisch verantwoord. Een droom voor elke foodie met een groen hart… Heel leuk van je om deze actie met ons te delen!

 5. Alleen maar vrouwen die reageren dus de eerste man hier is ook bijzonder ;) Uiteraard zou ik de COOX ook wel willen winnen! Ik woon in de binnenstad dus een milieuvriendelijk kookapparaat is hier wel op zijn plek! :)

 6. monique van Campen-de winter

  Hallo, wat een leuke actie.
  Wij hebben een minicamping waar buiten leven aan de top staat dus buiten koken hoort daar natuurlijk ook bij, alleen doen wij dat dan wel op een zoveel mogelijk natuurlijke manier. Jullie win actie sluit hier prima bij aan. Dus ik hoop dat ik 3 juni goed nieuws krijg te horen. Vriendelijke groet, Monique.

 7. Hanneke

  Ooooo…..wat een tof-fe winactie. Ik ben geen oranje-fan, maar als ik dit geweldige apparaat zie, wordt ik spontaan wel een oranje-fan (maar dan op een andere manier). Het lijkt me heerlijk om met vrienden om de coox te zitten. Wat me ook erg aanspreekt is dat er tegelijkertijd ergens anders op de wereld ook iemand blij gemaakt wordt met een coox. Want uiteindelijk is het voor ons een luxeproduct, maar voor anderen een basisbehoefte om te kunnen koken. Zo een steentje bijdragen, vind ik een mooi initiatief. Het heeft dus iets van de wakawaka lamp, maar nu geen licht maar een kookmogelijkheid. Tof!
  Ik heb helaas geen twitter account en mijn fb-account gebruik ik ook eigenlijk niet. Dus verdere verspreiding online van je actie gaat niet lukken (althans niet door mij). Ik ga het wel doorvertellen aan mijn vrienden (reallife…nog leuker om te doen ook….).

 8. Hey Marleen, een echte kerel kookt buiten, dus eigenlijk kan ik niet zonder zo’n COOX!

  Ik zou hem dolgraag willen winnen!!!

  Uiteraard ‘like’ ik je Facebook en volg ik je blog en op twitter en op alle social media die je maar kan bedenken ;-)

  Groetjes,
  Kees

  Ps: als ik hem win, dan schrijf ik een artikel over buiten koken op de Coox

 9. Emmy van Harskamp

  Wow, dat geeft mijn volkstuin wel een extra dimensie, lijkt mij fantastisch om op te koken! Met vriendelijke groeten, Emmy

 10. Wow wat een gaaf ding! Die wil ik wel winnen natuurlijk en zal zeker van pas komen bij ons :)

 11. Kim Maassen-van Haaren

  Echt een super gaaf ding! Zeker ook leuk om kinderen te laten zien dat je niet alleen op gas of plaat kan kokkerellen. En beter voor het klimaat wat wil je nog meer! Super leuk!!!

 12. Het mooiste van de coox vind ik dat als je er hier eentje koopt er ook 1 naar een ontwikkelingsland gaat. Dat vind ik hartverwarmend mooi!
  #duurzaam #delen

 13. Mirjam

  Wij wonen op het platteland en leven sindsdien veel meer buiten dan toen we nog in de bebouwde kom woonden. Buiten eten doen we zo vaak mogelijk en een vuurtje stoken vinden we prachtig (hierdoor kan je zelfs op wat koudere dagen buiten zitten!). Binnen hebben we een houtkachel, waarmee we ook binnen die fijne sfeer kunnen creëren.

  Ondanks het buitenleven is BBQ’en niet ons ding. Aan de slag met kolen… nee… Of een gasBBQ… nee… Mijn man zegt regelmatig: “Konden we maar zonder al te veel gedoe buiten koken op hout. Dat zou ik graag willen!”

  Volgens mij is de COOX voor ons de perfecte oplossing! Wat zou ik hem er graag blij mee maken!

 14. Wat een geweldige actie, met delen kwam ik er achter (schaam) dat ik je wel op twitter maar niet op facebook volg.
  Als buitenmens baal ik regelmatig dat ik naar binnen moet om te koken. Gisteren met het project 365 dagen een food foto maken. begonnen, reken maar dat dit dan veel gaat langskomen.
  En als je het zelf wil proberen, mag je hem een maand uittesten voordat je hem opstuur ;)

 15. Jurgen van den Bos

  Wat een fijne actie; duurzaam en delen! Buiten eten is zo’n beetje het fijnste van een maaltijd; geluiden, geuren, licht, kleuren, ruimte. Alles is open en des te meer kans voor de smaken om zich te openbaren aan de smaakpapillen. In onze stadstuin op ’t zuidwesten is het al gauw aangenaam. Ik gebruik nu een oude wokpan voor een vuurtje dus die COOX zou natuurlijk HET alternatief zijn bij uitstek. Ik kijk nu nog meer uit naar al heerlijke uurtjes buiten eten.

  1. Hoiii wat een leuk ding! Ik kende de COOK helemaal niet lijkt me een geweldig ding! Ik maak zelf servies met de naam JOOK dus past leuk bij elkaar en als ik win komt annemiek bij mij koken in de tuin!!!! Groet Jook

 16. Wauw! Wat een gaaf ding!
  Wij koken thuis helaas op een keramische plaat, maar nu we sinds kort een tuin hebben gaan we maar al te graag naar buiten om te barbecuen. Helaas is dat met z’n tweeën meestal wel echt een hele onderneming.
  Dit is fantastisch, pannen mee naar buiten en daar wat moois en lekkers klaar maken. Dan komen vrienden vast nóg vaker eten en wijn drinken in de tuin terwijl ik sta te koken! Duimen:).

 17. Antoinet

  Wow, wat een leuk ding zeg! Dat zie ik wel zitten om buiten mee aan de slag te gaan.

 18. Riekie

  Ik vind buiten koken zo gaaf en lekker puur natuur!
  Trendy en milieuvriendelijk is die COOX en dat ben ik ook, dus “made for me”!
  Ik ga @eten_volkstuin straks op witter volgen e zal de actie retweeten.
  Doeiii
  Riekie

 19. Wow, wat een gaaf apparaat! Een beetje hetzelfde idee als een rocketstove, maar dan veel mooier! Ik ben deze week jarig, telt dat mee voor de winkans? :)

  groetjes, Mirjam

 20. Lotte

  Ik woon antikraak op een fantastisch landgoed, sinds enkele maanden zijn we eigenlijk alleen nog maar buiten te vinden. Geweldig om zo ook buiten te kunnen koken met groenten uit de tuin!

 21. Joelle

  Uiteraard doe ik mee, ook al heb ik je website pas net ontdekt. Ik hoop dat ik een kans maak!

  Overdag lekker het hout bij elkaar sprokkelen en ’s avonds het gebruiken om je eten ermee te bereiden.

  Super leuke win actie!

 22. riny

  Hallo wat een leuke actie ik en mijn man zijn zodra het droog weer is buiten aan het bbqen of anders eten een coox is hoedan ook heel leuk en handig om er bij te hebben.Ik en mijn 2 zussen zijn pas met een moestuin begonnen in mijn tuin van de opbrengst maken we samen gerechten en eten fit gezamelijk met ons zessen op groetjes Riny

 23. karin clardij (@stregakarin)

  Wat een enorm leuke aktie. En een fijn kooktoestel lijkt me! Ik doe graag mee.

 24. Koken uit en in eigen tuin: na jaren veel reizen zijn we er helemaal verslingerd aan. Die COOX gaat er komen, hoe dan ook ;)

 25. Wow Marleen wat een superactie zeg! Daar wil ik wel een kansje op maken…al mijn zelfgekweekte groente lekker buiten klaarmaken…..erg leuk en gezellig!

 26. Wow! Lijkt me ontzettend handig als we gaan camperen, kunnen we ook zelf lekker gezond eten maken.

 27. Wat een leuke actie! Zag caspar er wel steeds op koken. Mooi initiatief ook. :)

 28. Bas

  Wat een stoere winactie zeg! Buiten koken en nog duurzaam ook. 2 dingen die ik een warm hart toedraag.
  Ik kende deze site nog niet, maar ga deze zeker met interesse volgen!

 29. AR Neuteboom

  Heel erg leuke actie! We hebben een volkstuin en houden heel erg van buiten zijn en buiten eten. Dit apparaat is ontzettend leuk, en geeft ook de kinderen een leuke taak. We willen er graag eentje winnen!

 30. Anne

  dat ziet er echt supervet uit :D!! heb jullie gelijk op fb geliked ;) jej eten uit de volkstuin,.. of in mijn geval: balkon

 31. Marlies

  Wat een leuk ding! Leuk ook om met de kinderen te doen: eerst sprokkelen, dan dingen uit de moestuin plukken, lekker samen koken en daarna natuurlijk samen opeten!

 32. Johan de Jong

  Eindelijk een manier om stoer te koken en braden onder de veranda! Ik doe graag mee met deze actie!

 33. Dat is echt een superleuke brander! Toevallig heb ik er pas geleden naar staan kijken en hebben we allerlei redenen geprobeerd te verzinnen waarom we zo’n ding echt niet nodig hebben :-) Maar voor de zekerheid doe ik toch maar even mee. Je weet maar nooit….

 34. Wat een onwijs tof ding! En lekker klein! zou hem gewoon lekker mee nemen naar een picknick in het park. Ik doe graag mee!

 35. Wat een gaaf kooktoestel. Kende hem nog niet, maar erg leuk!

 36. Wouw wat gaaf dat je hem mag weggeven! Natuurlijk doe ik graag een gokje.

 37. Marleen, mooi zo’n actie met een goed doel! We delen dit graag op facebook.

  groet, Sanne en Corrine

 38. wendy

  Oh wat een superding!Die zou ik dolgraag winnen! Wij wonen sinds 1,5 maand in een huis met een tuin, en hebben al heel wat buiten kunnen eten. Zo heerlijk! nog eventjes en de eerste oogst van onze moestuin komt er ook aan..Genieten hoor!

 39. Anita H.

  Wat een mooie prijs. Hier doe ik natuurlijk graag aan mee.

 40. Amalla

  Wat een leuk ding! Ik heb altijd al meer buiten willen koken, buiten de bbq om. Als ik later een eigen huis heb met een tuin maak ik daar zeker een of andere contraptie voor.

 41. Andrea Taken

  We koken al regelmatig op de zelfgemaakte rocketstove , maar deze is van leem gemaakt en kan dus maar op 1 plek gebruikt worden. Dit apparaat lijkt me superhandig om ook elders te kunnen gebruiken!

 42. Nadia S

  Ik hou van koken, wat een superfijne winactie zeg!
  Heb het meteen geretweet op twitter (xNadiaS)
  Onze tuin is ideaal voor eens buiten te koken, lijkt me heerlijk met goed weer.

  Liefs Nadia !

 43. Ooh marleen, wat een toffe actie. Ik zie mezelf wel zitten in de tuin met dat apparaat. Super leuk lijkt mij dat.

 44. Linda

  Wat een leuke actie ,Ben gek op buiten koken .

  Groetjes Linda

 45. Wat een leuke manier om te koken. Ik heb een Cobb, maar ook een Coox zou ik mee willen nemen naar de camping!! Zie me al lekker kokkerellen op de Coox.

 46. Deborah

  Ik zie mijn zoon al stokjes verzamelen om in de Coox te doen :-)

 47. Netje van de Ven

  Ik doe mee! Het idee om in de moestuin te kunnen koken wat net geplukt is, is natuurlijk geweldig. Dit idee omzetten naar de realiteit is nog leuker. De COOX gaat er dus zeker komen. Nu alleen nog even afwachten wanneer…..

 48. Oh, die zou ik maar wat graag willen winnen! Helemaal super voor als we straks meer en meer op mijn tuin zullen vertoeven, omdat we ons huis ontvluchten! Helemaal super lijkt me! Volgen doe ik je natuurlijk al lang al en geliked op Facebook ben je ook:-)
  Ik deel via Twitter en Facebook!

 49. Ik heb ‘m ook voor je gepind en gedeeld op G+, nu maak ik vast nog meer kans;-)

 50. kim

  jaaaaaaa! ik wil ;D
  kimelebom@hotmail.com

 51. ahhh die is geweldig!!!
  geliked en gedeeld op facebook :)
  en ik volg met plezier je blog!

 52. wauw, wauw, wauw. M’n tuin is nog niet helemaal af, maar deze COOX is meer dan welkom! En m’n vriend houdt van Oranje, dus ook daarvan geen gezeur ;)

 53. Ellen

  Lijkt mij super om deze geweldige Coox te winnen en dan mijn man, de experimentele kok hier in huis, er mee te verrassen. Het is mooi weer, de kinderen zijn klaar met hun examens, laat het buiten zijn maar weer beginnen. Mooie bijkomstigheid is, dat als wij hier koken op een Coox een gezin ver weg ook de kan koken op dit geweldige kooktoestel!!

 54. Heerlijk om buiten te koken. Heb nu ook voor het eerst allemaal groentjes opgekweekt vanaf zaad. Alles wat je niet hoeft te kopen in de supermarkt hoeft ook niet vervoerd te worden. Leuk idee dat kooktoestel obv sprokkelhout en geweldig als het levens redt. Meteen even geliked en geshared. Ieder beetje helpt. :-) Hmm paprikasoepje of pompoensoepje uit eigen tuin en in eigen tuin! Daar wil ik wel kans op maken.

 55. Grete Karina

  Zie deze actie gelukkig nog net op tijd!
  Wat een gaaf kooktoestel!
  Ik ben dol op houtsprokkelen en een beetje inventief kokkerellen.
  Niets heerlijkers dan echt buiten leven als het weer het toelaat.
  Ik like je op FB.

 56. Voor Su en Jill in de tuin ?!
  Samen met de kids koken ! Te gek !

 57. Paul Hulshoff

  Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik een stuk tuin mag gaan delen op een volkstuinen complex in Eindhoven. Ik moet nog helemaal vsn voor af aan beginnen, maar mij doel is wel om uiteindelijk in de tuin te kunnen eten met producten uit de tuin. De coox zou dan natuurlijk geweldig zijn!

 58. Nou Marleen, je oproepje op twitter van zojuist kon ik echt niet weerstaan ;-) Dus bij deze….’t blijft een tof ding!

  Groetjes,
  Kees de Boon | De Boon in de Tuin
  twitter @keesdeboon

 59. Yilmaz

  Wat een give -away zeg!!. Ik ga deze natuurlijk ook op mijn FB tijdlijn zetten zodat anderen jouw ook gaan
  ontdekken. Had nog nooit van de COOX gehoord maar die ziet er leuk en fraai uit zeg!!. Lijkt me echt leuk om met sprokkelhout de COOX te laten branden en er gerechten in te maken. Ook een zeer goed initiatief van Klimaatbureau HIER om bij elk verkochte COOX ook een COOX naar een gezin in een ontwikkelingsland te sturen!

 60. Dank jullie wel, voor alle de leuke reacties en het delen op twitter en facebook! Helaas kan er maar één winnaar zijn. Ik had er iedereen, inclusief mijzelf, wel een willen geven!

  Fijne dag! Marleen

  1. Marlies

   En die gelukkige winnaar ben ik!

   Heel erg bedankt, ik heb nu al zin om een fikkie te gaan stoken :-)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.