Iris van De Voedzame keuken stuurde me vorige week een tweet dat ze me had getagd. Taggen ken ik van facebook en instragram maar het bestaat ook voor blogs. Als je bent getagd, beantwoord je aantal vragen en tag je opnieuw een aantal bloggers. Deze tag is bedacht door Team Confetti en heet nom nom nom. Het betekent zoiets als mmmh lekker. Maar dit terzijde. Benieuwd naar mijn antwoorden op de nom nom nom tag?
Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Het liefst maak ik een salade omdat ik het lekker vind. Maar ik kook te vaak pasta. Omdat het makkelijk is en omdat mijn 11-jarige zoon er verzot op is.
Wat vind jij lekker, dat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Dit vind ik lastig te beantwoorden. Het is niet zo dat ik nu sprinkhanen, slakken, molsla of weegbree ga noemen. Wat veel mensen eng of vies vinden, lijkt mij ook eng of niet lekker. Vertellen wat is vies is makkelijk! Hutspot. De combinatie van aardappelen, wortelen en uien vind ik niet te pruimen. Met de ingrediënten is natuurlijk niets mis maar op het moment dat het gestampt wordt, haak ik af. Getver, wat vies!
In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
In saladebars zoals Venkel en SLA. Op salade raak ik niet uitgekeken en je kan eindeloos variëren. Maar in een goed restaurant zoals Goeie Louisa in Utrecht kom ik ook graag. Lekkere gerechten en bij ieder gang een passende wijn.
Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Een krokante bruschetta, ingesmeerd met knoflook met daarop een lekkere tuinbonendip, geschaafde pecorino en geroosterde pijnboompitjes. Of een broodje met zelfgemaakte kaas, dat vind ik erg lekker! Moeilijk kiezen.

Deel een handige kooktip
Vriendinnen klagen wel eens dat ze het schillen van een pompoen zo lastig vinden. Maar een pompoen hoef je helemaal niet te schillen. Rooster of kook de pompoen gewoon met schil en al! De schil is eetbaar en door te roosteren of koken wordt het vanzelf zacht. Makkelijk toch?
Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Een salade met hele tuinbonen, dus met de schil! Pruimenlikeur. Gravad lax. En nog meer kaas maken. Dolma’s.
Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten
Buiten de deur eten vind ik erg gezellig en lekker. Het brengt me ook vaak op ideeën. Maar vaak kook ik zelf omdat het snel en lekker is, zeker als straks weer veel te oogsten is in de tuin.
Ben je ergens allergisch voor?
Nee.
Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Ik heb geen obsessies. Misschien eet ik de laatste tijd wat vaker falafel maar niet obsessief vaak. En zelf labneh maken vind ik erg leuk!

Wat is je favoriete toetje?
IJs. IJs. IJs!
De nom nom nom tag
Vind je het leuk om de nom nom nom tag over te nemen? Vooral doen! En dan zet ik de volgende foodbloggers in het zonnetje!
- Tessa van I am cooking with love omdat ik meteen op mijn fiets wil springen, als ik lees wat er bij haar op tafel staat!
- Lies van Lepetje Liefde omdat ik stiekem droom om samen met Lies, een saladebar te beginnen!
- Martine van Duizend en 1 dag omdat zij, net als ik, houdt van stoer buiten koken en tuinieren.
- Christien van Oesters en Uien omdat zij àltijd verrassende gerechten weet te bedenken!
- Hazel van Cookie cottage omdat zij de lekkerste en mooiste taartjes bakt! En dat weet ik uit ervaring!
Leuke tag! Lees altijd graag wat anderen wel en niet lekker vinden om te eten.
Ik ga ook eens een kijkje nemen op de andere foodblogs. Ik kende ze namelijk nog niet.
Ja, leuk hè! Leuk dat je bij de anderen gaat kijken. Ze zijn de moeite waard!
Hey, wat lief!!! Leuk!
Ga nu even nóg harder werken aan mijn nieuwe site en een stukje schrijven 🙂
Relaxed Hzael! Er komt vast wel weer een tag voorbij die je leuk vindt om te beantwoorden.
Leuk zo’n tag om te lezen. Haha dat broodje. Begin je anders een broodjeszaak, dan kom ik hem eten 😉 en een salade erbij. Enne fijn dat we toetje gemeen hebben: IJS!
Nee Maura, geen broodjeszaak! Ik wil een saladebar en dan ga ik de salades van Lies maken! 😉
Jaa…. een saladebar! Met groenten in alle kleuren! En natuurlijk jouw bruschetta met tuinbonendip. We hebben het er nog wel over binnenkort 😉 Leuk zo’n tag! Ga d’r wat mee doen ( hoewel ik nooit nom nom nom zeg, maar dat terzijde).
Jaaah, groente in alle kleuren en maten! Dat nom nom nom was bijna een reden om niet mee te doen. Deed jij dat vroeger ook? Gna gna gna zeggen omdat het zo in het stripboek stond. Of KaBam! Mijn moeder ergerde zich enorm! Dat begrijp ik nu wel! 😉
Heel leuk om te lezen. En falafel wordt hier de laatste tijd ook vaak gemaakt. Heerlijk!
Wat lief dat je hem aan mij doorgegeven hebt. Ik ben toevallig net weer terug van een weekendje buiten op houtvuur koken 🙂
Van dat nom nom nom snap ik ook helemaal niks, maar daar zet ik me wel overheen.
Haha, hebben we dat allemaal gemeen. Nom nom nom slaat nergens op! Ik had al een stijlfout uit een van de vragen gehaald maar om nou de hele tag aan te passen… dat gaat te ver!