Al voor het openen van het hekje naar mijn moestuin, had ik het gezien. Aan de lange takken van mijn frambozenstruiken hingen heel veel frambozen. Echt heel veel! Mijn hart maakte even een sprongetje. Ja, groente oogsten is leuk hoor. Maar de mooiste tuinmomenten vind ik toch echt het oogsten van aardbeien, appels, pruimen en frambozen!
Ieder jaar breken er wel wat frambozentakken af omdat het in mei nog flink kan stormen en dan oogst je een stuk minder frambozen. Maar dit jaar heb ik echt mazzel! Ik kon wel een hele pan oogsten. En er komt nog meer aan! Frambozen eten we altijd puur, zonder er verder iets mee te doen en meestal meteen van de struik. Maar dit jaar heb ik voldoende om er lekkere recepten mee te bedenken. Ik heb een frambozen trifle gemaakt en er staat ook nog schaafijs in de vriezer. Dat recept volgt!
Kijk, zo’n mooi framboosje! Mat en fluweelzacht.
De trifle bestaat uit laagjes lange vingers, frambozenjam, hangop, frambozen en mascarpone. Door de trifle een tijdje in de koelkast te zetten, worden de lange vingers zacht door de siroop. Gecombineerd met de romige hangop, mascarpone en verse frambozen is het een goddelijk dessert. Maar een heuse caloriebom. Soit! Voor een keertje kan het best.

Wat een heerlijk recept. Dat ga ik zeker een keertje maken. Prachtige foto’s!
Thank you!
Wat een Heerlijkheid !!!
Wow, die 4 foto’s passen heel mooi bij elkaar….al dat rood en groen…tja en die vlinder schitterend, maar dat had ik al gezegd 😉
Ja, leuk hè, al dat rood. Het vlindertje vloog voorbij en van wat ik zo snel kon zien, waren de vleugeltjes aan de bovenzijde helemaal rood. Heel mooi.
MMMMMM! Mooi gepresenteerd ook in zo’n Bon Maman potje! 🙂
Dank je!