• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

6 juni 2014 7 Reacties

Trifle met mascarpone en frambozen

Al voor het openen van het hekje naar mijn moestuin, had ik het gezien. Aan de lange takken van mijn frambozenstruiken hingen heel veel frambozen. Echt heel veel! Mijn hart maakte even een sprongetje. Ja, groente oogsten is leuk hoor. Maar de mooiste tuinmomenten vind ik toch echt het oogsten van aardbeien, appels, pruimen en frambozen!

Trifle met mascarpone en frambozen

Ieder jaar breken er wel wat frambozentakken af omdat het in mei nog flink kan stormen en dan oogst je een stuk minder frambozen. Maar dit jaar heb ik echt mazzel! Ik kon wel een hele pan oogsten. En er komt nog meer aan! Frambozen eten we altijd puur, zonder er verder iets mee te doen en meestal meteen van de struik. Maar dit jaar heb ik voldoende om er lekkere recepten mee te bedenken. Ik heb een frambozen trifle gemaakt en er staat ook nog schaafijs in de vriezer. Dat recept volgt!

FrambozenKijk, zo’n mooi framboosje! Mat en fluweelzacht.

De trifle bestaat uit laagjes lange vingers, frambozenjam, hangop, frambozen en mascarpone. Door de trifle een tijdje in de koelkast te zetten, worden de lange vingers zacht door de siroop. Gecombineerd met de romige hangop, mascarpone en verse frambozen is het een goddelijk dessert. Maar een heuse caloriebom. Soit! Voor een keertje kan het best.

6 juni 2014
Marleen
5 min voorbereiding
10 min bereiding
4 personen

Zomerse trifle met mascarpone en frambozen

Deze trifle is een goddelijk dessert! Lekker in de zomer maar ook een heerlijke afsluiter van het kerstdiner.

Trifle met frambozen

Dit heb je nodig

  • 400 ml volle yoghurt
  • 1/4 tl zout
  • 12 lange vingers
  • 50 ml frambozen siroop
  • 4 el poedersuiker
  • 250 g mascarpone
  • 4 el frambozenjam
  • 175 g frambozen

Zo maak je het

  1. Maak de avond ervoor alvast de hangop. Zet een zeef in een ruime kom. Bekleed de zeef met een stuk keukenpapier. Meng een kwart theelepel zout door 400 ml volle yoghurt. Laat de yoghurt in de zeef een nacht uitlekken. Gooi de volgende ochtend het uitgelekte vocht weg. Haal de hangop voorzichtig uit het keukenpapier.
  2. Breek de lange vingers in kleine stukken en doe in een kom. Giet er 50 ml frambozen siroop over. Meng 2 eetlepels poedersuiker door de hangop en 2 eetlepels de mascarpone.
  3. Neem 4 jampotjes of glazen en vul ze met de ingrediënten. Start met de helft van de lange vingers, daarop de hangop, de helft van de frambozen, weer een laagje koek, een eetlepel frambozenjam, de mascarpone en als laatste weer frambozen.
  4. Zet minimaal een uur in de koelkast. De trifle is ook een lekker dessert tijdens het kerstdiner. Gebruik dan frambozen uit de diepvries, laat ze wel eerst even ontdooien.

Tip: je kunt ook kant-en-klare hangop kopen. Ga dan verder bij het breken van de lange vingers.

Tags: Nagerechtzoet, dessert, trifle, frambozen, Brits

 

Frambozen trifle3

Categorie: nagerecht Tags: frambozen, hangop, zomer

Vorig bericht: « Rabarbercake met kokos
Volgend bericht: Vlierbloesemchampagne »

Lees Interacties

Reacties

  1. ENJOY! The Good Life zegt

    6 juni 2014 om 21:56

    Wat een heerlijk recept. Dat ga ik zeker een keertje maken. Prachtige foto’s!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      8 juni 2014 om 11:49

      Thank you!

      Beantwoorden
  2. Berta Drost zegt

    7 juni 2014 om 18:49

    Wat een Heerlijkheid !!!

    Beantwoorden
  3. Gitta zegt

    8 juni 2014 om 16:59

    Wow, die 4 foto’s passen heel mooi bij elkaar….al dat rood en groen…tja en die vlinder schitterend, maar dat had ik al gezegd 😉

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      9 juni 2014 om 10:03

      Ja, leuk hè, al dat rood. Het vlindertje vloog voorbij en van wat ik zo snel kon zien, waren de vleugeltjes aan de bovenzijde helemaal rood. Heel mooi.

      Beantwoorden
  4. Sophie33 zegt

    9 juni 2014 om 11:47

    MMMMMM! Mooi gepresenteerd ook in zo’n Bon Maman potje! 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      11 juni 2014 om 22:38

      Dank je!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring