Al voor het openen van het hekje naar mijn moestuin, had ik het gezien. Aan de lange takken van mijn frambozenstruiken hingen heel veel frambozen. Echt heel veel! Mijn hart maakte even een sprongetje. Ja, groente oogsten is leuk hoor. Maar de mooiste tuinmomenten vind ik toch echt het oogsten van aardbeien, appels, pruimen en frambozen!
Ieder jaar breken er wel wat frambozentakken af omdat het in mei nog flink kan stormen en dan oogst je een stuk minder frambozen. Maar dit jaar heb ik echt mazzel! Ik kon wel een hele pan oogsten. En er komt nog meer aan!
Frambozen eten we altijd puur, zonder er verder iets mee te doen en meestal meteen van de struik. Maar dit jaar heb ik voldoende om er lekkere recepten mee te bedenken. Ik heb een frambozen trifle gemaakt en er staat ook nog schaafijs in de vriezer. Dat recept volgt!
De trifle bestaat uit laagjes lange vingers, frambozenjam, hangop, frambozen en mascarpone. Door de trifle een tijdje in de koelkast te zetten, worden de lange vingers zacht door de siroop. Gecombineerd met de romige hangop, mascarpone en verse frambozen is het een goddelijk dessert. Maar een heuse caloriebom. Soit! Voor een keertje kan het best.
Zomerse trifle met mascarpone en frambozen
Deze trifle is een goddelijk dessert! Lekker in de zomer maar ook een heerlijke afsluiter van het kerstdiner.
Dit heb je nodig
- 400 ml volle yoghurt
- 1/4 tl zout
- 12 lange vingers
- 50 ml frambozen siroop
- 4 el poedersuiker
- 250 g mascarpone
- 4 el frambozenjam
- 175 g frambozen
Zo maak je het
- Maak de avond ervoor alvast de hangop. Zet een zeef in een ruime kom. Bekleed de zeef met een stuk keukenpapier. Meng een kwart theelepel zout door 400 ml volle yoghurt. Laat de yoghurt in de zeef een nacht uitlekken. Gooi de volgende ochtend het uitgelekte vocht weg. Haal de hangop voorzichtig uit het keukenpapier.
- Breek de lange vingers in kleine stukken en doe in een kom. Giet er 50 ml frambozen siroop over. Meng 2 eetlepels poedersuiker door de hangop en 2 eetlepels de mascarpone.
- Neem 4 jampotjes of glazen en vul ze met de ingrediënten. Start met de helft van de lange vingers, daarop de hangop, de helft van de frambozen, weer een laagje koek, een eetlepel frambozenjam, de mascarpone en als laatste weer frambozen.
- Zet minimaal een uur in de koelkast. De trifle is ook een lekker dessert tijdens het kerstdiner. Gebruik dan frambozen uit de diepvries, laat ze wel eerst even ontdooien.
Tip: je kunt ook kant-en-klare hangop kopen. Ga dan verder bij het breken van de lange vingers.
Tags: Nagerechtzoet, dessert, trifle, frambozen, Brits
Geef een reactie