Met het gevoel dat ik een halve fles wijn op heb, fiets ik naar de winkel voor nieuwe ingrediënten voor een Bloody mary. En dat zit zo. De redactie van magazine Delicious heeft mij gevraagd of ik het leuk vind om een recept voor Bloody mary te bedenken. En ja, drankjes mixen vind ik leuk! We zitten

In de nieuwe nummers van het magazine Delicious staan deze zomer recepten voor cocktails. Proost! Ik ben heel benieuwd want ik hou van gemixte drankjes. Mijn favoriet is Gin-tonic. Maar ik vind het ook leuk om met siropen te mixen. Bijvoorbeeld klaproossiroop met Martini of vlierbloesemsiroop met prosecco. Leuk voor feestjes in de tuin!
Wil je er één met paprika of citroengras?
De geroosterde paprika geeft een volle en pittige smaak. Lekker met pittige waterkers en een flinke olijf. De olijven komen uit een potje van Jonnie Boer & Oos Kesbeke: Bella di Cerignola olijven. Ze zaten in de Foodybox en ze zijn echt verrukkelijk.
Met citroengras en limoen geef je de Bloody mary een frisse en lichte smaak, een beetje Thais. Heel zomers en mijn favoriet!
Bloody mary

De geroosterde paprika geeft de Bloody mary een volle en pittige smaak. Of ga voor fris, met citroengras en limoen.
Dit heb je nodig
Voor de Bloody mary met geroosterde paprika- 1 geroosterde paprika
- 300 ml tomatensap
- teentje gerookte knoflook
- 100 ml wodka
- 2 eetlepels appelazijn
- paar druppels tabasco (naar smaak)
- zout en peper
- ijsblokjes
- 4 olijven
- waterkers om te garneren
Zo maak je het
- Rooster de paprika in de oven onder de grill of op de gaspit. Laat het vel van de paprika zwart worden, dat duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Stop de paprika 5 minuten in een zakje zodat je de paprika makkelijk kan ontvellen.
- Pureer de paprika, het teentje knoflook en 300 ml tomatensap met een staafmixer.
- Voeg 100 ml wodka, 2 eetlepels appelzijn en een paar druppels tabasco toe. Gebruik meer tabasco naar smaak.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Bloody mary met ijsblokjes, een olijf op een stokje en een paar blaadjes waterkers.
- Snijd de citroengras in stukken. Breng 300 ml tomatensap met de stukken citroengras aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen voordat je het laat afkoelen. Deze voorbereiding kan ’s ochtends of de dag van te voren.
- Vis voor het serveren de stukken citroengras uit het tomatensap.
- Pers een limoen uit.
- Meng in een maatbeker het tomatensap, het limoensap, 100 ml wodka en een paar druppels tabasco. Voeg meer toe naar smaak.
- Serveer de Bloody mary met ijsblokjes en een paar blaadjes verse koriander.
Tags: drankje, cocktail, brits
Geef een reactie