Bloody mary voor een feestje in de tuin

HomesoortDrankjesBloody mary voor een feestje in de tuin

Met het gevoel dat ik een halve fles wijn op heb, fiets ik naar de winkel voor nieuwe ingrediënten voor een Bloody mary. En dat zit zo. De redactie van magazine Delicious heeft mij gevraagd of ik het leuk vind om een recept voor Bloody mary te bedenken. En ja, drankjes mixen vind ik leuk! We zitten ’s middags in de tuin en ik heb vier Bloody marys gemaakt. Vier voor de foto, want dat is leuk maar we zijn met z’n drieën. Mijn zus moet nog met de auto naar huis en mijn lief zit eigenlijk te werken. Dus hop, denk ik, die ene kan ik ook wel op! Oeps. Terwijl we mijn eerste versie proeven, komen er spontaan allerlei nieuwe ideeën met in mij op. Enthousiast spring ik meteen op mijn fiets. In de winkel slinger ik citroengras en een aantal limoenen in mijn mandje voor een nieuw rondje Bloody mary.

Bloody mary

In de nieuwe nummers van het magazine Delicious staan deze zomer recepten voor cocktails. Proost! Ik ben heel benieuwd want ik hou van gemixte drankjes. Mijn favoriet is Gin-tonic. Maar ik vind het ook leuk om met siropen te mixen. Bijvoorbeeld klaproossiroop met Martini of vlierbloesemsiroop met prosecco. Leuk voor feestjes in de tuin!

Wil je er één met paprika of citroengras?

De geroosterde paprika geeft een volle en pittige smaak. Lekker met pittige waterkers en een flinke olijf. De olijven komen uit een potje van Jonnie Boer & Oos Kesbeke: Bella di Cerignola olijven. Ze zaten in de Foodybox en ze zijn echt verrukkelijk.
Met citroengras en limoen geef je de Bloody mary een frisse en lichte smaak, een beetje Thais. Heel zomers en mijn favoriet!

Recepten Bloody mary

Door , 7 juli 2014

Bloody mary

Zomerse cocktails voor in de tuin

Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:5 minuten

Bloody mary met geroosterde paprika

4 glazen

Dit heb je nodig

 • 1 geroosterde paprika
 • 300 ml tomatensap
 • teentje gerookte knoflook
 • 100 ml vodka
 • 2 eetlepels appelazijn
 • paar druppels tabasco (naar smaak)
 • peper en zout
 • ijsblokjes
 • 4 olijven
 • waterkers om te garneren

Zo maak je het

Rooster de paprika in de oven onder de grill of op de gaspit. Laat het vel van de paprika zwart worden, dat duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Stop de paprika 5 minuten in een zakje zodat je de paprika makkelijk kan ontvellen. Pureer de paprika, het teentje knoflook en 300 ml tomatensap met een staafmizer. Voeg 100 ml vodka, 2 eetlepels appelzijn en een paar druppels tabasco toe. Gebruik meer tabasco naar smaak. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Bloody mary met ijsblokjes, een olijf op een stokje en een paar blaadjes waterkers.

Bloody mary met citroengras en limoen

4 glazen

Dit heb je nodig

 • 1 stengel citroengras
 • 300 ml tomatensap
 • 100 ml vodka
 • 1 limoen
 • paar druppels tabasco (naar smaak)
 • ijsblokjes
 • verse koriander om te garneren

Zo maak je het

Snij de citroengras in stukken. Breng 300 ml tomatensap met de stukken citroengras aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen voordat je het laat afkoelen. Deze voorbereiding kan ’s ochtends of de dag van te voren. Vis voor het serveren de stukken citroengras uit het tomatensap. Pers een limoen uit. Meng in een maatbeker het tomatensap, het limoensap, 100 ml vodka en een paar druppels tabasco. Voeg meer toe naar smaak. Serveer de Bloody mary met ijsblokjes en een paar blaadjes verse koriander.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

13 reacties


 1. Ah dronken door de supermarkt, wat je allemaal wel niet doet voor de liefde voor eten ;)
  Wat zien ze er heerlijk uit. Ik ga ze zeker maken deze zomer.

  Liefs Suus

  1. Hihi, voelde me in de supermarkt weer even student. ;-) Die met citroengras is echt een aanrader.

 2. Die foto, wauw! Kun je mij dit niet leren, Marleen ;) Ik ben zo slecht in drankjes fotografen. Begrijp ik het nou goed dat dit recept in de Delicious komt? Het klinkt zo goed, die combinatie!

  1. Thanks Lies! Jaah, gaan doen! En dan meteen het moeilijkste hè. De smoothies. Hihi!
   Nou, of dit recept in Delicious komt, weet ik niet. Dat ligt aan de redactie. Ik hoop het wel natuurlijk. ;-)

 3. Hahaha ik zie al helemaal voor je hoe je die citroengras in je mandje slinger ;) is vast een gezellig avond geworden met zoveel bloody mary’s. Deze ziet er heerlijk uit. Ik wil er ook nog eentje maken, maar weet niet of het nog gaat lukken voor de deadline.

  p.s. krijgen we deze de 19e?

  1. Haha. Ja, dat ging met veel swing en gemak! Bloody marys testen en detoxen gaan niet goed samen. Misschien mag je het wel iets later inleveren?

 4. Wat een prachtige foto! Ik was laatst een weekend naar Antwerpen met vriendinnen en toen nam ik bij Appelmans een bloody Hendricks, maar die was niet zo lekker haha. Denk dat jouw cocktail mij veel meer zal smaken :)

  1. Thanks Anne-Ruth! Nu ben ik heel benieuwd geworden naar een Bloody Hendricks… ik ga even googlen!

 5. Ohh… wat ziet het er weer prachtig uit!
  Laatst in Engeland nog een bloody mary geproefd met tequila, maar ben geloof ik niet zo erg fan van Bloody Mary’s, maar die van jou wil ik nou eigenlijk wel weer even proeven.

  Drankjes mixen is sowieso erg leuk!

 6. Hahaha…. In licht beschonken toestand door de supermarkt lopen maakt zelfs dat een feestje toch? ;) De bloody Mary ziet er in ieder geval top uit Marleen en prachtige foto weer!

 7. Anoniem

  :-D heheheh…. Just what I need, een goed cocktail recept…ben zelf helemaal niet thuis in de cocktails dus inspiratie is zeer welkom.

 8. :-D heheheh…. Just what I need, een goed cocktail recept…ben zelf helemaal niet thuis in de cocktails dus inspiratie is zeer welkom. (sorry voor de dubbele post)

 9. […] Marleen: ‘Met het gevoel dat ik een halve fles wijn op heb, fiets ik naar de winkel voor nieuwe ingrediënten voor een Bloody Mary. En dat zit zo. De redactie van magazine delicious. heeft mij gevraagd of ik het leuk vind om een recept voor Bloody Mary te bedenken. En ja, drankjes mixen vind ik leuk! We zitten‘s middags in de tuin en ik heb vier Bloody Mary’s gemaakt. Vier voor de foto, want dat is leuk maar we zijn met z’n drieën. Mijn zus moet nog met de auto naar huis en mijn lief zit eigenlijk te werken. Dus hop, denk ik, die ene kan ik ook wel op! Oeps. Terwijl we mijn eerste versie proeven, komen er spontaan allerlei nieuwe ideeën met in mij op. Enthousiast spring ik meteen op mijn fiets. In de winkel slinger ik citroengras en een aantal limoenen in mijn mandje voor een nieuw rondje Bloody Mary.’ […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.