Salade met aardbeien, quinoa en waterkers

HomeReceptenLunchSalade met aardbeien, quinoa en waterkers

Salade met aardbeien

Met ene mijn hand hou ik angstvallig mijn camera omhoog en mijn andere arm zwaait wild om zich heen. Ik voel mijn been wegzakken. De stoel waar ik op sta wankelt van links naar rechts voordat hij helemaal omvalt. Ik val bovenop de zijkant van twee stoelen. Kijkend door de zoeker van mijn camera ben ik me blijkbaar van geen gevaar bewust. Het enige dat ik zie, is een tafel met daarop een schaal met een kleurrijke salade. Eenmaal op de grond, bedenk ik me dat het dus zo werkt… als je door het kader van een camera bekijkt, vergeet je de wereld om je heen. Niets is eng, als er maar een mooi plaatje geschoten wordt. En ik realiseer me ook onmiddellijk dat ik me niet meer in een zomerjurkje kan vertonen. Misschien was die gedachte wel eerder! De blauwe plekken zullen deze keer niet meevallen. Door mijn roekeloze gedrag staat die salade wel mooi op de foto. Dat dan weer wel.

Salade met aardbeien

Salade met aardbeien

Voor dit recept het ik lekkere Sweet Eve aardbeien gebruikt. Een smakelijk alternatief voor aardbeien uit de tuin! De aardbeien zijn te koop bij AH.

Recept salade met aardbeien, quinoa en waterkers

Door , 19 juli 2014

Salade met aardbeien

Een zomerse maaltijdsalade die in een handomdraai is gemaakt.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

 • 100 gram zwarte quinoa
 • 400 gram aardbeien
 • 2 handen water kers
 • 40 gram pecannoten
 • 100 gram feta
 • olijfolie
 • geroosterde bietenazijn
 • peper en zout

Zo maak je het

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat hetafkoelen. Halveer de aardbeien. Was de waterkers. Meng de quinoa, aardbeien en waterkers. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Brokkel de feta over de salade. Maak een dressing met olie en geroosterde bietenazijn. Breng op smaak met zout en peper en sprenkel nog druppels bietenazijn over de salade.

 

Salade met aardbeien

In dit bericht schrijf ik over producten die mij zijn toegezonden.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


2 reacties


 1. Ik hoop dat het is meegevallen met de blauwe plekken :-). Maar ach wat herkenbaar. De foto’s zijn wel echt weer prachtig geworden! En het klinkt heerlijk.

  1. Marleen

   Nee, dat viel deze keer niet mee… :-( Wel herkenbaar hè, die tunnelvisie als je fotografeert.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.