• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

8 augustus 2014 19 Reacties

Plaattaart met courgette

Gele en groene courgettes

Hoe eet jij graag courgette? Ik gril graag plakken courgette en schaaf linten courgette voor een pastasaus. Maar wat doe je met al die courgettes uit de moestuin als je er iedere dag wel mee kan ontbijten, lunchen en dineren? Juist, dan ga je experimenteren met courgette! Ik maakte al een lekkere kruidige cake met courgette. En deze plaattaart met brie en rozemarijn is ook een aanrader om weer twee courgettes te verwerken! De taart is warm maar ook afgekoeld erg lekker. Ideaal om buiten te eten tijdens een picknick of tuinfeestje!

Plaattaart met courgettes

8 augustus 2014
Marleen
5 min voorbereiding
10 min bereiding
8 stukken

Recept voor plaattaart met courgette

Makkelijke plaattaart met brie, rode ui en rozemarijn

Plaattaart met courgette

Dit heb je nodig

  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • scheut olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • rol vers bladerdeeg (koelvak)
  • stuk brie van 200 gram
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 ei
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Bak de plakjes kort in een koekenpan op hoog vuur met een klein beetje olijfolie. Doe steeds een paar plakjes in de koekenpan zodat ze ook echt bruin kunnen worden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd 2 rode uien in ringen. Bak de uienringen op laag vuur met een theelepel suiker en laat de uienringen karameliseren.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een bakblik. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  5. Verdeel de gebakken plakjes courgettes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uienringen over de courgetteplakjes. Snijd de brie in plakjes en leg op de taart. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Hak de blaadjes fijn en strooi over de taart.
  6. Klop een eitje los en smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Strooi er naar smaak wat grof zeezout en peper uit de molen over.
  7. Bak de plaattaart in het midden van de oven op 200 graden in 30 minuten goudbruin.
Tags: hartige taart, courgette, brie, rozemarijn, makkelijk

 

12

Categorie: hartige taart Tags: brie, courgette, hartige taart, zomer

Vorig bericht: « Augustus Wallpaper
Volgend bericht: Snelle pruimentaartjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Annette zegt

    8 augustus 2014 om 08:31

    Mis ik nu wat je met de uien doet? Of laat je die in de pan zitten? 😉

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      8 augustus 2014 om 09:18

      Nee! Die leg ik over de courgetteplakjes. Bedankt voor je berichtje!

      Beantwoorden
  2. Katrin zegt

    8 augustus 2014 om 10:57

    Dat ziet er goed uit, en laat ik nu ook een hele rijke oogst hebben 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      9 augustus 2014 om 20:33

      Komt dat even goed uit! Het is nu echt courgettetijd, hè.

      Beantwoorden
      • Katrin zegt

        9 augustus 2014 om 23:46

        Ja, en dan mag ik dit jaar “alleen maar” mee oogsten, hoop dat ik volgend jaar mijn eigen moestuin heb. Ik haal genoeg inspiratie van jouw blog, echt super!

        Beantwoorden
  3. Roos Raak zegt

    8 augustus 2014 om 22:46

    Dank voor dit leuke recept! Hier liggen vijf gele courgettes op een rijtje, dus die krijgen nu een goede bestemming. En het recept van je courgettecake heb ik ook uitgeprint. Lijkt me ook heerlijk :>) Dank voor je recepten én voor je mooie foto’s: altijd heel leuk om te bekijken! groetjes Roos

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      9 augustus 2014 om 20:32

      Dank je Roos! Leuk om te lezen!

      Beantwoorden
  4. Suus zegt

    12 augustus 2014 om 09:47

    Heerlijk en echt zomer en volgens mij lust ik bijna alles met brie.
    Ik denk zelfs met koffie of een bruidstaart van brie 😉

    Liefs Suus

    Beantwoorden
  5. Anne-Ruth Dekker zegt

    12 augustus 2014 om 16:53

    Yumm lijkt me heerlijk. Heel leuk effect op de taart die twee kleuren courgette 🙂

    Beantwoorden
  6. Carolien zegt

    21 augustus 2014 om 20:16

    Kun je het recept ook met geitenkaas maken?
    Ik mag geen koemelkpridukten

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      21 augustus 2014 om 22:18

      Hoi Carolien, dat kan zeker! Het lijkt me heel lekker. Gewoon uitproberen!
      Groetjes, Marleen

      Beantwoorden
      • Anoniem zegt

        22 augustus 2014 om 23:22

        Ha Marleen,
        Naast de geitenkaas had ik nog wat tomaten toegevoegd.
        We hebben genoten, een recept om te onthouden.
        Dank je wel

        Beantwoorden
        • Marleen van Es zegt

          23 augustus 2014 om 22:09

          Hoi Carolien,
          Nou die geitenkaas ga ik ook eens proberen! Leuk dat je laat horen dat het lekker was.
          Groetjes, Marleen

  7. Charlotte zegt

    22 augustus 2014 om 23:38

    Net bij Carolien gegeten met geitenkaas en idd ook tomaat. Was zo ontzettend lekker. We gaan het zeker vaker eten!!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      23 augustus 2014 om 22:07

      Oh, wat leuk dat je laat weten dat het lekker was!

      Beantwoorden
  8. Ellen | in my Red Kitchen zegt

    2 april 2015 om 04:25

    Hé Marleen, via google ging op zoek naar een recept voor courgette plaattaart omdat ik eens wat anders met courgette wilde doen dan wokken, noodles van maken of een soepje. En toen kwam ik jouw recept tegen!
    Over 5 minuutjes is ‘ie klaar en het ziet er goed uit! Ik heb wel geitenkaas gebruikt (omdat ik dat toevallig had liggen) voor mezelf en tonijn voor mijn man, want die houdt niet zo van kaas.
    Ik ga vast de tafel dekken nu! 😀

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      2 april 2015 om 08:42

      Ik hoop dat het heeft gesmaakt. Geitenkaas kan heel ook goed. De smaak is dan wat meer in harmonie, denk ik? Tonijn klinkt ook spannend. Hoe was dat?

      Beantwoorden
  9. Peter zegt

    29 mei 2020 om 11:19

    Helaas kan ik in 4 verschillende supermarkten geen rol bladerdeeg kopen. Dit recept ziet er overigens heel lekker uit.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      2 juni 2020 om 10:18

      Ja, klopt. Het is niet overal verkrijgbaar. Je kunt het bij AH en Jumbo kopen. En anders de diepvries plakjes ontdooien, op elkaar leggen en uitrollen tot een grote plak.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring