Hoe eet jij graag courgette? Ik gril graag plakken courgette en schaaf linten courgette voor een pastasaus. Maar wat doe je met al die courgettes uit de moestuin als je er iedere dag wel mee kan ontbijten, lunchen en dineren? Juist, dan ga je experimenteren met courgette! Ik maakte al een lekkere kruidige cake met courgette. En deze plaattaart met brie en rozemarijn is ook een aanrader om weer twee courgettes te verwerken! De taart is warm maar ook afgekoeld erg lekker. Ideaal om buiten te eten tijdens een picknick of tuinfeestje!
Plaattaart met courgette
Makkelijke plaattaart met brie, rode ui en rozemarijn
Dit heb je nodig
- 2 courgettes
- 2 rode uien
- scheut olijfolie
- 1 tl suiker
- rol vers bladerdeeg (koelvak)
- 200 g brie
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 ei
- peper en zout
Zo maak je het
- Snijd de courgettes in dunne plakjes. Bak de plakjes kort in een koekenpan op hoog vuur met een klein beetje olijfolie. Doe steeds een paar plakjes in de koekenpan zodat ze ook echt bruin kunnen worden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd 2 rode uien in ringen. Bak de uienringen op laag vuur met een theelepel suiker en laat de uienringen karameliseren.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakblik. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Verdeel de gebakken plakjes courgettes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uienringen over de courgetteplakjes. Snijd de brie in plakjes en leg op de taart. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Hak de blaadjes fijn en strooi over de taart.
- Klop een eitje los en smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Strooi er naar smaak wat grof zeezout en peper uit de molen over.
- Bak de plaattaart in het midden van de oven op 200 graden in 30 minuten goudbruin.
Tags: hartige taart, courgette, brie, rozemarijn, makkelijk
Geef een reactie