Plaattaart met courgette

HomeReceptenHoofdgerechtPlaattaart met courgette
Gele en groene courgettes

Hoe eet jij graag courgette? Ik gril graag plakken courgette en schaaf linten courgette voor een pastasaus. Maar wat doe je met al die courgettes uit de moestuin als je er iedere dag wel mee kan ontbijten, lunchen en dineren? Juist, dan ga je experimenteren met courgette! Ik maakte al een lekkere kruidige cake met courgette. En deze plaattaart met brie en rozemarijn is ook een aanrader om weer twee courgettes te verwerken! De taart is warm maar ook afgekoeld erg lekker. Ideaal om buiten te eten tijdens een picknick of tuinfeestje!

Plaattaart met courgettes

8 augustus 2014

5 min voorbereiding

10 min bereiding

8 stukken

Plaattaart met courgette

Plaattaart met courgette

Makkelijke plaattaart met brie, rode ui en rozemarijn

Dit heb je nodig

  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • scheut olijfolie
  • 1 tl suiker
  • rol vers bladerdeeg (koelvak)
  • 200 g brie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 ei
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Bak de plakjes kort in een koekenpan op hoog vuur met een klein beetje olijfolie. Doe steeds een paar plakjes in de koekenpan zodat ze ook echt bruin kunnen worden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd 2 rode uien in ringen. Bak de uienringen op laag vuur met een theelepel suiker en laat de uienringen karameliseren.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een bakblik. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  5. Verdeel de gebakken plakjes courgettes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uienringen over de courgetteplakjes. Snijd de brie in plakjes en leg op de taart. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Hak de blaadjes fijn en strooi over de taart.
  6. Klop een eitje los en smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Strooi er naar smaak wat grof zeezout en peper uit de molen over.
  7. Bak de plaattaart in het midden van de oven op 200 graden in 30 minuten goudbruin.

Tags: hartige taart, courgette, brie, rozemarijn, makkelijk

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

19 reacties


  1. Annette

    Mis ik nu wat je met de uien doet? Of laat je die in de pan zitten? ;)

    1. Nee! Die leg ik over de courgetteplakjes. Bedankt voor je berichtje!

  2. Katrin

    Dat ziet er goed uit, en laat ik nu ook een hele rijke oogst hebben :)

    1. Komt dat even goed uit! Het is nu echt courgettetijd, hè.

      1. Katrin

        Ja, en dan mag ik dit jaar “alleen maar” mee oogsten, hoop dat ik volgend jaar mijn eigen moestuin heb. Ik haal genoeg inspiratie van jouw blog, echt super!

  3. Dank voor dit leuke recept! Hier liggen vijf gele courgettes op een rijtje, dus die krijgen nu een goede bestemming. En het recept van je courgettecake heb ik ook uitgeprint. Lijkt me ook heerlijk :>) Dank voor je recepten én voor je mooie foto’s: altijd heel leuk om te bekijken! groetjes Roos

    1. Dank je Roos! Leuk om te lezen!

  4. Heerlijk en echt zomer en volgens mij lust ik bijna alles met brie.
    Ik denk zelfs met koffie of een bruidstaart van brie ;)

    Liefs Suus

  5. Yumm lijkt me heerlijk. Heel leuk effect op de taart die twee kleuren courgette :)

  6. Kun je het recept ook met geitenkaas maken?
    Ik mag geen koemelkpridukten

    1. Hoi Carolien, dat kan zeker! Het lijkt me heel lekker. Gewoon uitproberen!
      Groetjes, Marleen

      1. Anoniem

        Ha Marleen,
        Naast de geitenkaas had ik nog wat tomaten toegevoegd.
        We hebben genoten, een recept om te onthouden.
        Dank je wel

        1. Hoi Carolien,
          Nou die geitenkaas ga ik ook eens proberen! Leuk dat je laat horen dat het lekker was.
          Groetjes, Marleen

  7. Charlotte

    Net bij Carolien gegeten met geitenkaas en idd ook tomaat. Was zo ontzettend lekker. We gaan het zeker vaker eten!!

    1. Oh, wat leuk dat je laat weten dat het lekker was!

  8. Hé Marleen, via google ging op zoek naar een recept voor courgette plaattaart omdat ik eens wat anders met courgette wilde doen dan wokken, noodles van maken of een soepje. En toen kwam ik jouw recept tegen!
    Over 5 minuutjes is ‘ie klaar en het ziet er goed uit! Ik heb wel geitenkaas gebruikt (omdat ik dat toevallig had liggen) voor mezelf en tonijn voor mijn man, want die houdt niet zo van kaas.
    Ik ga vast de tafel dekken nu! :D

    1. Ik hoop dat het heeft gesmaakt. Geitenkaas kan heel ook goed. De smaak is dan wat meer in harmonie, denk ik? Tonijn klinkt ook spannend. Hoe was dat?

  9. Peter

    Helaas kan ik in 4 verschillende supermarkten geen rol bladerdeeg kopen. Dit recept ziet er overigens heel lekker uit.

    1. Ja, klopt. Het is niet overal verkrijgbaar. Je kunt het bij AH en Jumbo kopen. En anders de diepvries plakjes ontdooien, op elkaar leggen en uitrollen tot een grote plak.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.